loading...

3 nap Amszterdam: repjegy és szállás 42.720 Ft

Amszterdam utazás: egy pénztárcabarát ajánlat!

Ha nem jó az időpont, írj nekünk és küldünk egy ajánlatot: info@travelhunter.hu

Időpont
2019. február 10-13.

✈️ Repülőjárat
Budapest ↹ Amszterdam retúrjegy: 18.980 Ft/fő (2 fő foglalása esetén)

Repjegy Foglalás

🛏️ Szállás


Poggyászinformáció

Az árban 1 db nagy kézipoggyász van!

Ajánlathoz kapcsolódó cikkeink

Amszterdam kisokos 

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Amszterdam utazás – információ a városról

Amszterdam (hollandul: Amsterdam) Hollandia fővárosa és egyben legnagyobb települése. A fővárosi státuszát a Holland alkotmány határozza meg, bár a kormány székhelye Hága.

Amszterdam neve az Amstelredamme-ből származik, amely a város eredetére utal egy gát körül az Amstel folyó partján. A 12. század végi kis halászfalu, Amszterdam lett a holland aranykor (17. század) egyik legfontosabb kikötője a világon, amely az innovatív kereskedelem fejlődésének eredménye. Ez idő alatt a város volt a pénzügyek és a gyémántkereskedelem vezető központja. A 19. és 20. században a város sokat bővült, és sok új külvárost terveztek és építettek. Amszterdam 17. századi csatornái és a 19. és 20. századi amszterdami védelmi vonal az UNESCO világörökségi listáján szerepel. Amszterdam városának legrégebbi történelmi része Slotenben (9. század) fekszik. Éppen ezekért is egy Amszterdam utazás mindig megéri a pénzét!

Éghajlatáról érződik az óceán közelsége: a tél jóval enyhébb, mint hazánkban (januári középhőmérséklet 2,2 °C), a nyár viszont hűvös (júliusban 17,4 °C). Sokat esik az eső. 

A város névadója az Amstel folyócska, amely itt ömlik az IJssel-tó délnyugati öblébe, az IJbe. Az IJ valaha az Északi-tenger nagy öblének, a Zuiderzeenek a nyúlványa volt, de 1932-ben ezt lezárták, és egy tavat hoztak létre. A tengerszakasz elzárása lehetővé tette, hogy a város megmeneküljön a gyakori áradásoktól, és hogy a tengerfenék egy részét kiszárítsák. A várost az Északi-tengerrel és a Rajnával csatorna köti össze. Az IJ most az Ijssel-tó vizének egy részét vezeti a Nordzeekanal csatornán át az Északi-tengerbe, vize így folyóvíznek tekintendő.

Hollandia művészeti, kulturális terén Amszterdam szerepe vitathatatlan. Számos színház, múzeum található itt, leghíresebb az 1885-ben épített Rijksmuseum, ahol többek között Rembrandt és Vincent van Gogh munkái láthatók.