loading...

6 nap Athén szeptemberben, repjegy+szállás reggelivel 44.020 Ft

Athén utazás szeptemberben repjegyek és szállás reggelivel 

Az utazás ára:  44.020 Ft/fő  (2 fő esetén különfoglalással) Ha egyben foglalja le, akkor 53.677 Ft/fő. Miért éri meg egyben? Mutatjuk

Időpont

2019.09.19-24 

Foglalás egyben

Repülőjárat
Budapest –  Athén retúrjegy: Oda WizzAir vissza Ryanair

Szállás

Részletes infó a linkre kattintva:

FOGLALÁS EGYBEN 53.677 Ft/fő

Foglaláshoz videós segítség és utazás előtti teendők 

Néhány előny a foglalásnál:

magyar nyelvű / menetrend-változásnál a cég intézkedik helyetted / hozzáadható poggyász, biztosítás, transzfer, programok / fizetés után azonnal megkapod a visszaigazolásokat és a jegyeket!

Ebben a cikkünkben elolvashatod, milyen további előnyökkel jár egyben lefoglalni a repjegyet és a szállást!

Foglalás Külön

Repülőjárat

Wizzair Repjegy Foglalás A repjegy ára:  Tagságival: 2.990 Ft/fő, Simán: 4.590 Ft/fő,

Ryanair Repjegy Foglalás A repjegy ára: 23€/fő (kb 7.429 Ft)

Szállás

3*-os Kedvező árú szállás reggelivel: 67.040 Ft / 2 fő / 5 éj

Tovább a szálláshoz 

4*-os Drágább szállás reggelivel, lakosztály: 164.775 Ft / 2 fő / 5 éj

Tovább a szálláshoz 

–––––––––––––––––––––––––––

TravelHunter közösség és utazási ajánlatok

A TravelHunter csoport az utazás, ajánlatok, szabadidő, szórakozás, és a hozzátartozó szolgáltatások, eszközök, lehetőségek megjelenésére jött létre. Köszöntünk mindenkit az új Élménymegosztó…

Poggyászinformáció

Az árban 1 db kézipoggyász van, de foglalásnál lehet módosítani

Wizzair- és Ryanair poggyászinformációk 

–––––––––––––––––––––––––––

Athén utazás szeptemberben – információ a városról

A modern Athén hatalmas, kozmopolita jellegű város; az ókori Athén nagy hatalmú városállam és jelentős tudományos központ volt. Lakossága elővárosokkal együtt körülbelül 3,5 millió, ez Görögország lakosságának mintegy 35%-a. A város napjainkban keleti irányban növekszik, Attika félszigetén. 1985-ben Athén lett Európa első kulturális fővárosa. Az UNESCO 1987-ben felvette a világörökségek listájára az Akropoliszt és 1990-ben a Daphni kolostort.

Az éghajlat Athénban félszáraz szubtrópusi. A nyári évszakot általában 28-35 °C, alacsony páratartalom és gyakori légmozgás jellemzi, ezekben a hónapokban igen kevés a csapadék, ilyenkor különös gondot okozhat a szmog. A téli hőmérséklet jellemzően fagypont körüli, évente néhány alkalommal hó esik.

A város régi központja az Akropolisz kőszirtje körül helyezkedik el. Az ókorban Pireusz kikötőváros még különálló település volt, mára azonban a növekvő főváros magába olvasztotta.

A modern város központja a Szindagma téren (Alkotmány tér) található, itt helyezkedik el a volt Királyi Palota, a görög Parlament épülete és további 19. századi középületek. A város régebbi, tehetősebb részei is e terület körül helyezkednek el, itt található a legtöbb múzeum, turistalátványosság és külképviselet is.

Athén egyik legszebb épülete a Panepistimiou sugárúton található Athéni Egyetem régi campusa, amely a Nemzeti Könyvtár és az Athéni Akadémia épületeivel egységet alkotva helyezkedik el. A három épület együttese alkotja az „Athéni Trilógiát”, amely a 19. század végén épült. Az egyetem legtöbb tanszékét azóta egy nagyobb, modernebb campusra költöztették, amely a városközponttól keletre, Zográfu kerületben található. Történelmileg kiemelkedő fontosságú városi intézmény az Athéni Politechnikai Iskola (Ethniko Metsovio Politechnio), ahol a görög katonai junta (1967–1974) elleni tüntetések során több mint 20 diákot lőttek agyon a junta biztonsági szervei.

Ajánlathoz kapcsolódó cikkeink

Utazáshoz kapcsolódó hasznos cikkek, információk 

–––––––––––––––––––––––––––

A közzétett út nem minősül ajánlatnak! Az ár változhat a közzétetthez képest, mert a rendszer valós idejű, így a repjegy és a szállás árának változásával egyidejűleg változik az ár is!