3 éj Dubaj: repjegy és 3*-os szállás már 81.850 Ft-ért

Dubaj utazás nyár elején: bár meleg lesz, de Dubajban kibírod!

Ha nem jó az időpont, írj nekünk és küldünk egy ajánlatot: info@travelhunter.hu

Időpont
2019. június 2-5.

✈️ Repülőjárat
Budapest ↹ Dubaj retúrjegy: 72.680 Ft / WDC-tagoknak 66.880 Ft (Wizzair)

Repjegy Foglalás

🛏️ Szállás

 

Poggyászinformáció

Az árban 1 db kis kézipoggyász van!

Wizzair- és Ryanair poggyászinformációk

Ajánlathoz kapcsolódó cikkeink

Dubai kihagyhatatlan látnivalói

Dubaj utazás – információ a városról

Dubaj (hivatalos magyar átírása szerint) vagy Dubai (az elterjedt átírása szerint) az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb és második legnagyobb városa. A Perzsa-öböl déli partján fekszik, az Arab-félszigeten. Dubaj önkormányzatát szokás Dubaj Államnak (Dubai State) is nevezni, hogy megkülönböztessük az azonos nevű emirátustól. Több beszámoló szerint a város már legalább 150 éve létezik. Higgyétek el, egy Dubaj utazás örök élmény marad!

Az emirátus fő bevételei a turizmusból, az ingatlanértékesítésből, valamint a különféle pénzügyi szolgáltatásokból származnak. Habár Dubaj gazdasága eredetileg az olajra épült, a kőolaj és földgáz kitermelése ma már csak a 6%-át adja ki az emírség 80 milliárd dolláros költségvetésének. Az ingatlanok értékesítése, valamint az építkezések 22,6%-át tették ki a költségvetésnek 2005-ben, mielőtt elkezdődtek a későbbi nagyarányú fejlesztések.

Leginkább az őszi, téli, kora tavaszi hónapokban éri meg csinálni egy Dubaj utazást, ugyanis akkor még elviselhetőnek mondható az időjárás, átlagosan 28-35 °C körüli a hőmérséklet. A városra a meleg, időnként párás klíma jellemző, több hónapig is 40 °C fölé kúszhat a hőmérséklet. A legmagasabb hőfok, amit valaha Dubajban mértek, 47,3 °C volt, a legkevesebb pedig 7 °C, de télen sem ritka a 20–25 °C közötti átlaghőmérséklet. A csapadék kevés, az is általában januárban, februárban és márciusban hullik le, éves mennyisége jellemzően nem haladja meg a 150 millimétert.

Dubajba látogatva érdemes felkeresni piacait. A Dubai Creek környékén található arany-, textil- és fűszerpiac óriási kínálattal bír.

Két leghíresebb épületét már biztos sokan hallották:

  • Burdzs al-Arab (Arabok tornya): A leghíresebb és egyben az egyik legdrágább hotel, a világ első hétcsillagos szállodája. Az arab vitorlás hajót formázó épület tervezésénél egy olyan építészeti alkotást próbáltak létrehozni, amely Dubaj szimbólumává válhat.
  • Burdzs Kalifa (Kalifa-torony): A világ legmagasabb épülete, szuper magas felhőkarcoló. 2010. január 4-én adták át a nagyközönségnek, magassága 828 méter. Az épületben szállodák, üzletek, irodák és luxuslakások kaptak helyet.