loading...

Retúr repülőjegy Máltára, Debrecenből 11.276 Ft

 Málta utazás- Ha nem jó az időpont, írj nekünk és küldünk egy ajánlatot: info@travelhunter.hu

Időpont
2019.03.31-04.03

✈️ Repülőjárat
Debrecen ↹  Málta retúrjegy Debrecenből

Repjegy Foglalás

🛏️ Szállás

 

Málta utazás- Poggyászinformáció

Az árban 1 db kis kézipoggyász van!

Wizzair- és Ryanair poggyászinformációk

Utazás Málta – információ a szigetről

Málta (hivatalos nevén Máltai Köztársaság; máltaiul: Repubblika ta’ Malta) szigetország, törpeállam Dél-Európában. A Földközi-tenger középső részén, stratégiai pozícióban elhelyezkedő szigetek fölötti uralomért az évszázadok során sok nagyhatalom harcolt. Málta az Európai Unió (EU) tagállama. A világ kilencedik, és Európa ötödik legkisebb nemzetközileg elismert független országa. A törpeállam ezek mellett az Európai Unió legkisebb tagállama.

Málta a Földközi-tengerben található kis szigetcsoport, Szicíliától 81 kilométerre délre. Területe 316 km². Csak a három legnagyobb szigete, Malta, Ghawdex (Gozo) és Kemmuna (Comino) lakott.

Az éghajlat mediterrán, enyhe, esős telekkel és forró, száraz nyarakkal. Az év nagy részében kék ég és ragyogó napsütés jellemzi. A nyár forróságát enyhítik a szinte folyamatosan fújó északnyugati szelek. Ezt időnként a Szahara felől érkező forró és rendkívül párás légáramlat szakítja meg, amely nehézzé teszi az emberi szervezet lehűlését. Ezt a szelet Máltán xlokknak nevezik, de meglehetősen ritkán fordul elő szélsőséges mértékben. Ezért tavasszal és ősszel egy Málta utazás remek idő!

Málta gazdag örökségéből az UNESCO a kulturális világörökséggé nyilvánította:
a Ħal Saflieni-i hipogeumot (őskori földalatti szentély),
Valletta városát,
Málta megalitikus templomait (Ġgantija, Mnajdra).

A máltai konyhára erős olasz hatás jellemző, helyi specialitásnak számítanak a különböző halételek, a nyúlpaprikás, a tengerparton sütött barbecue, de az ünnepi alkalmaknak is megvannak a speciális ételei. Boraik erősek. Gozón ezenkívül mézet készítenek, illetve az itt nagy számban élő kaktuszfügéből készítenek lekvárt, pálinkát.

Ajánlathoz kapcsolódó cikkeink

 

Wizz Discount Club (WDC)-tagság bemutatása 

Málta látnivalói 

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról!