loading...
Dubai utazások

Dubai utazások- Míg néhány ember elutasítja Dubait a kultúra hiányában, a mesterségessége miatt, vagy a népcsoportok keveredése miatt, addig akik itt élnek és ide látogatnak kulturális olvasztótégelyé varázsolják a helyet, így itt a világ bármely pontjáról érkező emberrel találkozhatunk. Dubai egy elképesztő város, ahova megéri ellátogatni, sok a tenni- és látnivaló, mint például a gyönyörű feltételek közötti pihenés a tengerparton vagy egy sivatagi szafaritúra.

A hatalmas beruházás, ami  az elmúlt évtizedben a térségben történt, rohamosan a világ egyik legkihagyhatatlanabb helyévé tette Dubait, függetlenül attól, hogy a valaha épített legmagasabb épületet vagy a luxus szállodákat kívánjuk megtekinteni. 

Ne felejtsd el megnézni egy Dubajt bemutató rövid videót a cikk végén!

 

Dubai látnivalók, amikért érdemes ellátogatni

Burj Khalifa

A város egyik jelképe a 2010-ben átadott Khalifa-torony, amely több rekordot is tart a világon és kilátója kihagyhatatlan az ide érkezőknek!

Jelenleg ez a legmagasabb épület a maga 830 méter magasságával. Impozáns látvány nyújt a többi felhőkarcoló fölé emelkedő épület, amelyet a város számos pontjáról láthatunk.

Ugyancsak az épületben találjuk a világ legmagasabban fekvő kilátóját is a 124. emeleten, ahonnan a naplementét mindenképp látni kell, ahogy a tenger horizontja alá bukik. A felvezető lift közel 1 perc alatt jut fel a kilátóhoz!

Dubai látnivalók között a Burj Khalifa az első

Dubai látnivalók között a Burj Khalifa az első

Dubai Fountain

A Burj Khalifa előtt elterülő tó délután és este gyönyörű „színpaddá” alakul át! A világ legnagyobb zenélő szökőkútjához hasonló csak Las Vegasban, a Bellagio szálloda előtt található.

A 250 méter hosszú és 150 méter magas vízfüggöny főként sötétben mutatja meg legszebb arcát! Üljünk le egy padra a Burj Khalifával szembe és csodáljuk meg a Michael Jackson vagy Boccelli énekére táncoló vízsugarakat!

Dubai Frame

Az ablakkeret alakú építmény Dubaj egyik legújabb extrém alkotása. A 150 méter magas épületet egy 96 méter hosszú híd köti össze, aminek egy része üvegből van. A keret oldalain közlekedő liftekből fokozatosan emelkedve csodálhatjuk meg a várost.

Ami még érdekesebbé teszi az épületet, hogy fentről a város luxusrészét, valamint óvárosi részét is nagyon jól láthatjuk (pl. Deira negyedet)!

Pálma-sziget (Palm Jumeirah)

Dubaj létrehozott egy pálma alakú szigetet is, aminek levelein apartmanok, luxusházak sora, míg „tetején” egy luxusszálloda, az Atlantis Hotel helyezkedik el.

Érdemes a sziget kiindulópontjáról induló magasvasúttal (Monorail) kiutazni, így fentről láthatjuk a sziget törzséről a szigetet.

Burj al-Arab

Az Arabok tornya a Khalifa-torony mellett a másik ikonikus épület. A vitorla alakú szálloda a világ első hétcsillagos ilyen jellegű épülete, ahol mi is megihatunk egy kávét. Na, persze nem olcsó mulatság, de az élmény és a látvány egyszer megér ennyit!

Nézd meg az élménybeszámolót egyik utasunktól!

Dubai Marina

A felhőkarcolók közti öbölben rengeteg luxusyachtot láthatunk, a tó körül pedig egy sétányon sétálgathatunk. Mindenképpen ajánljuk ezt hangulatos programnak!

Ha esetleg nem akarunk sétálni, villamossal is körbemehetünk vagy bekukkanthatunk a város egyik nagy plázájába, a Dubai Marinába.

Tegyünk sétát a Dubai Marina körül!

Tegyünk sétát a Dubai Marina körül!

Deira negyed

Dubai utazások- Dubai története itt kezdődött. Bár már itt is sok modern épület áll, a bazárok még visszaadják a régi kereskedelmi érzést, amit Dubai képviselt. Az arany-, fűszer- és parfümbazárt járjuk be és bátran merjünk alkudni a rengeteg termék közül!

A városrészt átszelő Creek folyón legalább egyszer keljünk át a régi hajós motorcsónakkal, az abrával! Mindössze 1 dirham (kb. 80 Ft) az ára!

Dubai Miracle Garden

Ez a kert fantasztikus színvilágot tár elénk. A virágokból készített „alkotások” mintegy 70 különböző növényből készülnek és a világ legnagyobb természetes virágoskertje.

Buszmegállók

Hogyan kerül mindez a látnivalók listájába? Valószínű többen hallották már, hogy Dubaiban még a buszmegállók is légkondicionáltak. És valóban igaz! Vannak zárt megállók, ahol meghúzhatjuk magunkat a meleg elől.

 

Abu-Dzabi

A hét emirátus közül Dubaj csak az egyik, Abu-Dzabi viszont a leggazdagabb a “hetes fogatból”. Dubajból naponta sűrűn közlekednek buszok ide, így könnyedén át tudunk kirándulni.

Dubai utazások- Bár nincs annyi látnivaló, mint Dubajban, mégis megéri átutazni, mivel Abu-Dzabi egy kicsit autentikusabb város. Ráadásul, ha Forma-1 rajongó vagy, akkor a Ferrari World fantasztikus parkja kihagyhatatlan látnivaló!

 

Programok

Hőlégballonozás

A reggeli órákban kezdődő hőlégballon túra, keresztülvezet a sivatag felett – kanyonokkal, smaragdzöld oázisokkal és dűnékkel tarkított területen, ahol a homok változtatja színét a felkelő nap hatására.

Wellness pihenő

Rendelj egy luxus Uber kocsit a reptéren és ahogy megérkeztél a szállodában kezdődhet is a kikapcsolódás. Sok szállodában világszínvonalú a wellness lehetőség, így ez egy tökéletes hely lehet a lazításra és a kikapcsolódásra.

Shopping

Dubaiban a világ legjobb boltjait is megtalálhatjuk, a vásárolni vágyók több száz üzlet közül válogathatnak. Jelenleg 60 bevásárlóközpont van, melyek mindig a legújabb  kollekciókat kínálják.

Dubai közismerten a legolcsóbb hely a világon, ahol használt luxus járműveket vásárolhatunk, ha van egy kis félre tett pénzünk. Ferrari, Lamborghini vagy Porsche, szalonokat találunk, így aki megengedheti magának a hazaszállítás költségeit, ez a legjobb hely arra, hogy megtalálja álmai autóját kedvező áron.

Izgasd az ízelőbimbóidat

Dubaiban bármilyen ételt megkaphatsz, világszínvonalú szakácsok a Föld minden tájáról nyitottak itt éttermeket.

Akár csak egy snack-re vágysz az utcán, egy gyors étkezés egy bevásárlóközpontban vagy pub-ban, vagy egy tökéletes fine-dining vacsorára, Dubai minden lehetőséget felkínál, amit az étel kapcsán elképzelhetünk.

Golf

A világ legjobb golf pályái itt találhatóak, melyeket a világ néhány legjobb golfozója tervezett.

A gyönyörű táj és a csodálatos létesítmények pedig elszórakoztatják azon családtagokat is, akik nem szeretnének részt venni a játékban. Temérdek sok tanfolyam és verseny várja az ide látogatókat.

Dubai Hajókázás

Ha érdekel egy hajón eltöltött vacsora, vagy csak a látnivalók megtekintése, mint a mesterségesen felépített szigetek, akkor ez egy remek lehetőség egy izgalmas kirándulásra.

A vízből csodás kilátás nyílik a városra, ahol igazán szemügyre veheted a látványosságokat.

Ejtőernyőzés

Próbáld ki az ejtőernyőzést 3000 méter magasból és eléd tárul a város egy teljesen más aspektusból. A legtöbb szolgáltató a csomag részeként felkínálja, hogy a szállodádnál felvesz téged és a program végén oda is érkezel vissza. Ha pedig csak nézed az ejtőernyősök levitorlázását az égből a strandokra garantáltan libabőrös leszel.

Helikopter túra

Lélegzetelállító utazás a város és a környező területek felett egy hozzáértő idegenvezető társaságában, aki rámutat a látványosságokra, miközben átrepülünk felettük. Dubai az élvezetek földje és nincs is élvezetesebb, mint egy helikopteres kirándulás, ahol eléd tárul a paradicsom.

Sivatagi Szafari

Irány a sivatag egy szafari kirándulásra, ahol egy luxusautó utasa lehetsz, legyél te a sofőr, vagy egyszerűen csak dőlj hátra egy 4 kerék meghajtású luxusjárgányban és fedezd fel a sivatag szépségét.

Várhatóan találkozni fogsz vadon élő teve csordákkal, ónixokkal és gazellákkal az út mentén. Próbáld ki a tevegelést, egy igazán szórakoztató élmény reményében.

Dubai továbbra is növekszik mind méretét, mind népszerűségét illetően, így bármilyen is az utazási ízlésed nincs kétség afelől, hogy egyszer az életben el kell ide látogatnod. 

 

Hasznos tanácsok: mire figyeljünk Dubajban?

Első, amit mindenképp figyelembe kell venni, hogy iszlám vallású városba érkezünk! Ez az eltérő kultúra megkövetel bizonyos tudnivalókat, amiket betartva semmilyen problémába nem ütközünk!

A Ramadan időszakában azonban jobban figyeljünk oda! Ebben a 30 napban a hívők napkeltétől napnyugtáig például nem ehetnek, ihatnak és a turistáktól elvárják, hogy nyilvánosan ők se tegyék. Így legyünk tekintettel erre és kerüljünk ezenkívül minden olyan dolgot, amit provokációnak vehetnek a helyiek.

Nekünk, turistáknak természetesen nem kell az ő öltözetüket használni, de ne viseljünk „kevés” vagy hivalkodó ruhát! A strandokon megengedett a bikini használata, de ne a „kis méretűt” vegyék fel a hölgyek!

Bár jól esik bemenni a meleg elől egy jó légkondis helységbe, de vigyázzunk, mert könnyen megfázás lehet belőle! A zárt helyeket nagyon lehűtik, bőven 20 fok alatti hőmérséklet van a plázákban is. Ottjártamkor nem egy magyar útitárssal találkoztam, aki náthával küszködött. Vigyünk magunkkal egy hosszú ujjú felsőt és ne legyünk restek azt felvenni!

Dubai utazások – Megéri?

A rengeteg felhőkarcoló, az extrém épületek, a csillogó bevásárlóközpontok mind igazolják, hogy megéri Dubajba utazni. Azonban nemcsak ez, hanem egy más kultúra megismerése is nagyon vonzó a turistáknak. Dubaj az iszlám városok közül a legnyitottabb, így bátran ajánljuk mindenkinek, hogy megcsodálja ezt a luxusvárost.

Dubaj városa régen egy kis halászkikötő volt, sokáig egy település volt a sok közül. Az olaj, majd a későbbiekben az idegenforgalom meghozta az emirátusi városnak a felvirágozást. Mára az egyik legnépszerűbb ázsiai desztinációvá vált a turisták körében, ahol gombamódra nőnek ki a felhőkarcolók és a „leg-leg-épületek” a sivatagi homokból.

És nagyon jó hír, hogy hazánkból naponta több járattal is tehetünk kirándulást Dubajba! Mindezt ráadásul nem horrorösszegért, így minden adott, hogy ellátogassatok ebbe a luxusvárosba! Saját tapasztalatból mondhatjuk, hogy megéri elutazni!

 

Időjárás

Leginkább télen érdemes ellátogatni Dubajba. Amikor itthon nagy eséllyel fagypont alatti a hőmérséklet, ott 20-25 fokban élvezhetjük a napsütést!

A nyár nagyon meleg, nem ritka a 40 fok sem, így ebben az időszakban nem ajánlatos elutazni. Az optimális időszak november és április közti időszak, amikor számunkra kellemes hőmérsékletben élvezhetjük a pihenést!

És most nézd is meg, milyen ez a luxusváros:

 

Szeretnél több cikket olvasni? Nézz körül itt: Blog-oldalunk