5 elképesztő étterem a nagyvilágból – 1. rész

5 étterem a nagyvilágból. Egyre inkább divatba jönnek a szokatlan éttermek, melyek az ízletes fogások mellé csodálatos vagy épp különleges látványt és élményeket kínálnak vendégeiknek. Van már többek közt óceánon lebegő, levegőben lévő, hegycsúcson, barlangban és jégbarlangban kialakított, de a tematikus vendéglátóhelyekből sincs hiány. 

A most látható éttermek a különleges helyszín miatt érdekes, de többnél például az extrém és elképesztő díszletekre helyezték a hangsúlyt, amelyek tökéletesre sikerültek.

1. Ebéd a barlangban: Ristorante Grotta Palazzese, Puglia, Olaszország, Étterem a nagyvilágból

A Grotta Palazzese étterem, az azonos nevű szálloda alatti cseppkőbarlangban található. A barlang nem túl nagy, de legfőbb értéke, hogy a keleti, a tenger felőli fal egyszerűen hiányzik. A szálloda kizárólag a nyári hónapokban egy éttermet rendez be a barlangban. Falépcső vezet le a partról, a termet fapadló borítja, a tengerparti korlát oszlopairól lelógó lámpák világítják meg a barlang előterét és a bárpult környékét. Másfél tucat asztal várja a vendégeket.

Grotta
Grotta

2. Dinner in the Sky 

Étterem a nagyvilágból- A Dinner in the Sky étterem vendégei 50 méteres magasan fogyaszthatják el a megrendelt ízletes fogásokat. Az üzemeltető cég többfajta bérlési lehetőséget kínál a vállalkozó szellemű, magasra vágyó vendégeknek. A Dinner in the Sky bárhol felállítható: a városban, valahol egy gyönyörű vidéki tájon, sportesemények vagy kulturális események helyszínén esetleg privát rendezvényeken.

A Dinner in the Sky a 2 legfontosabb aranyszabálya: exkluzivitás és biztonság. A magasba emelt szerkezet a legszigorúbb német szabványok szerint készült és Belgiumban gyártották. Mesés kilátás, finom ételek és egy igazi adrenalin bomba jellemzi ezt a fajta étkezést.

Dinner in the sky
Dinner in the sky

3. Az igazi hobbitkocsma: A Zöld Sárkány Hobbitonban (Új-Zéland)

Az épületet a lehető legnagyobb történeti hűséggel húzták fel, így kissé a föld alá süllyesztve épült, természetesen a lehető legalacsonyabb belmagassággal. Nem kell azonban aggódniuk a középföldei sörre, szomjas látogatóknak, az autentikus belső tér ellenére nem csak a Zsákos Bilbó magasságú vendégek férnek el kényelmesen. A sör mellé egy kis lembaszkenyeret is fogyasszunk el.

hobbiton
hobbiton

4. Öt méterrel a víz alatt, Ithaa Undersea Restaurant, Alif Dhaal Atoll, Maldiv- szigetek

Étterem a nagyvilágból-Ha érdekel, a Maldív-szigeteken található a világ első víz alatti étterme. A közel öt méteres mélységben, 2005-ben megnyitott Ithaa Undersea étterem lenyűgöző tengeri kilátással rendelkezik. A víz alatti vendéglő része a Conrad Maldives Rangali Island hotelnek. Az 5 méter széles és 9 méter hosszú építészeti különlegesség 14 fő befogadására alkalmas. A hotel egyik mólójának a végén található csigalépcsőn keresztül lehet lejutni az étterembe.

Vízalatti étterem
Vízalatti étterem

5. A vízesés közepén: Labassin Waterfall Restaurant, Villa Escudero Resort, Fülöp-szigetek

A bambuszasztaloknál ülő vendégek lábát a lezúduló víz mossa, míg elfogyasztják az étteremben készült autentikus ételeket. Nem lehet rossz érzés.

Labassin étterem
Labassin étterem

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube

Last Minute utazás Alanya Hotel Güngör

Alanya, Güngör Suite Hotel ***

Belek utazás Innvista Hotels

Belek, Innvista Hotels Belek *****

Ciprus utazás Hotel Oscar-Kyrenia

Ciprus, Oscar Resort Hotel ****

Poreč utazás Hotel Delfin

Poreč, Hotel Delfin ***

Mauritius utazás Le Palmiste Resort

Mauritius, Le Palmiste Resort & Spa ***

Alanya last minute utazás

Alanya Last Minute utazás, Alanya Hotel Beach ****

Korfu utazás Alexis Apartman

Korfu, Alexis Apartman ***