loading...

Hazánkban is egyre nagyobb problémát jelent a glutén és laktózérzékenység. A médiában is nagyobb figyelmet szentelnek manapság ennek a témának. Azonban kevesen tudják, hogy vannak olyan hotelek Magyarországon, ahol erre nagy hangsúlyt fektetnek és a legapróbb részletekre is figyelnek. Ebben a cikkben bemutatok egy magyar hotelt, ahová meghívást kaptam, mert én is laktózérzékenységgel küzdök.

Nemrégiben kaptam egy felkérést, hogy látogassak meg egy hotelt vidéken, aminek az étterem részét úgy alakították ki, hogy minden követelménynek megfeleljen és véletlenül se legyen probléma abból, hogy az ide érkező vendégek, akiknek valamilyen ételallergiájuk van, olyan étel közelségébe kerüljenek, amivel komoly gondjaik vannak.

De, hogy miért is ilyen különleges a Hotel Medián – Hajdúnánás?

Érkezésem napja és a különleges bánásmód

Talán az egyetlen probléma, ami Pestről gondot okoz, az a lejutás Hajdúnánásra. A vonat nagyon  drága és időigényes mulatság. Ezért én egy közösségi szállítási módot választottam, ami egy fokkal kellemesebb. Cég nevet most nem írok, de aki jártas a témában az tudja, hogy melyik cégről beszélek.

A hotelbe érkezve egy kedves hölgy körbevezetett engem és megmutatta a hotel egyes részeit. Itt rögtön ki is emelném, hogy pesti hoteleket megszégyenítő módon 2 óriás konferencia terem található itt, ami a legkorszerűbb felszerelésekkel van ellátva. Kicsit olyan érzésem volt, hogy igen ide szívesen hoznám el a cégemet vagy akár egy osztálytalálkozót is egy rendezvényre, de mint megtudtam nagyon sok esküvőt is szerveznek ide, de nagyon figyelnek, hogy a többi szállóvendég ne érezze magát kellemetlenül a hangzavar miatt.

Ebédidőben érkeztem, így már egy finom fő étellel fogadtak és az étel úgy volt elkészítve, hogy nem használtak hozzá laktóztartalmú alapanyagot. Nagyon fontos, hogy ezt előre jelezd és akkor ők is feltudnak erre készülni.

Az ételeket Gyurján Zsolt mesterszakács, dietetikus szakács és csapata készíti el.

Medián ebéd

Medián ebéd

Az étterem mellett található egy bár is, ahol a finom italok mellett igazán különleges borokat kóstolhatunk, de akinek ez sem elég az a fagylaltokból is tud válogatni.

A szobám elfoglalása után rögtön a wellness felé vettem az irányt, amit kicsit lejjebb mutatok be neked.

Medián szoba

Medián szoba

Wellness

Most februárban adták át a wellness részleget, ahol a finn és infraszauna mellett egy nagy úszómedence, jakuzzi és egy gyerek medence is helyet kapott, így bátran merem ajánlani a családoknak is.

Aki szereti a kényeztetést, annak bátran ajánlom a masszázst is, mert itt is van lehetőség erre és a hotel még kedvezményt is biztosít.

A szaunák is kiválóan vannak kialakítva, bőven elfér benne, akár 8-10 ember is, ha a barátokkal szeretnénk ide jönni.

Medián wellness

Medián wellness

Medián wellness

Medián wellness

A város és a gyógyfürdő kedvez a családoknak

Ha azt mondom a családnak vagy barátoknak, hogy menjünk el kirándulni és állítsunk fel egy top 10-es listát, hogy hova lenne érdemes elmenni, akkor Hajdúnánás eszembe se jutott volna IDÁIG.

Kevesen tudják, de a városban található egy gyógyfürdő és strand, ahova rengeteg külföldi vendég érkezik. Ezt kihasználva a városban folyamatos fejlesztések vannak, hogy a környezet is hasonló élményekkel szolgálja ki az embereket. Nemrégiben csináltak ide gokart pályát és játszóteret a gyerekeknek, de találhatóak itt különböző tavak is ahova bringával tökéletesen el lehet jutni és lovaglási lehetőségek is vannak.

A gyógyfürdő  és a Medián Hotel szoros kapcsolatban vannak, így aki itt száll meg, annak sokkal olcsóbb a belépő a gyógyfürdőbe. A közelben található Nyíregyházi állatkertbe is ugyan ilyen opció van. Illetve Debrecen számos részére is biztosított a kedvezmény.

Összefoglalva: Nagyon előremutatóak az ilyen kezdeményezések és örülök, hogy itthon is komolyan elkezdtek foglalkozni ezzel a problémával és eltudok tölteni egy hotelben pár napot, úgy hogy nem kell a boltba rohangálnom laktózmentes tejért.

Videó: