Ingyenes programok Londonban

Ingyenes programok Londonban- Örökös kérdés az emberekben, hogy mennyi pénzt vigyenek magukkal, ha Londonba utaznak, viszont kevesen tudják, hogy vannak olyan helyek, amik ingyenesen látogathatóak csak az utazás költségét kell fizetni. Ebben a részben összeszedtünk 7 ingyenes beltéri vagy szabadtéri programot, amire nem kell pénzt költened és még jól is érezheted magadat.

Ingyenes programok Londonban- 1. Camden Town

London északi-belső részénél helyezkedik el ez a kis “miniváros”, azért hívom így, mert akkora élet és pezsgés van itt köszönhetően a bolhapiacnak és a különböző éttermeknek, streetfoodosok-nak, hogy garantáltan magával ránt az itteni hangulat.

Camden Townt egy kis csatorna szeli át, a Regent’s Canal. Mindenfelé lómotívumok és lovászattal kapcsolatos dolgokat találunk, ugyan is régen Camden Market helyén egykoron lókórház és lókarám működött.

Közlekedés: A Northern Line-el csodálatosan elérhető.

Camden Town, Anglia-London
Camden Town, Anglia-London

2. British Múzeum

Aki kicsit is kedveli a Múmia- című filmet, annak kötelező meglátogatnia ezt a múzeumot. Az ókorból fennmaradt tárgyak és dokumentumok találhatóak meg itt. Valódi egyiptomi-múmiákat is megtekinthetünk és a méltán híres rosette-i kő is itt található. A Great Russel Street-en, naponta 10 órától 17.30-ig látogatható (kivéve pénteken, ekkor 20.30 nyitva tart).

Közlekedés: Great Russel Street busszal: 8, 14,24, 29, 73, 134, 390, N5, N20, N29, N73, N253

British Museum: 10-es busz

British múzeum
British múzeum

Szeretnél még többet tudni Londonról? Olvasd el ezt a cikkünket:  London kisokos

3. Tower Bridge

Ingyenes programok Londonban- London ikonikus hídja, amin átsétálva megcsodálhatjuk a Londoni Towert, ahol a brit koronaékszereket őrzik, illetve látható a HMS Belfast hadihajó, a legmagasabb épület a The Shard és sok más lenyűgöző építmény, műemlék.

Mikor nyílik fel a híd középső része? Itt megtalálod a pontos menetrendet egészen Januárig. Illetve most már egy üveg folyosón is átsétálhatsz a két torony között.

Közlekedés: Busz- Tower Bridge City Hall: 42, 78, RV1

Tube: Tower Hill Station

Tower Bridge-London
Tower Bridge-London

4. Természettudományi Múzeum

A föld és az emberiség evolúciós folyamatát tudod itt megtekinteni egészen napjainkig. Dinoszauruszok, bogarak, emlősök, hüllők, kétéltűek, emberek, madarak, csontvázak, ásványok, gyakorlatilag minden megtalálható itt. Egy 3-4 órát lazán el tud itt tölteni az ember.

Közlekedés: Busz- Natural History Museum Cromwell Road: 70-es járat

Természettudományi múzeum
Természettudományi múzeum

5. Buckingham Palota & Victoria Emlékmű

A királynő és a királyi család rezidenciája, ahol a piros ruhás fekete kalapot viselő őrséget találod. A Buckingham-palota egyike a világ legismertebb épületeinek; évente mintegy 50 000 látogatót fogad bankettek, díszvacsorák, kerti partik, illetve egyéb rendezvények alkalmából.

A palota London belvárosában, Westminster városrészben található. Közlekedés: Busz– Buckingham Palace Royal Mews: 771-772 + egy kis séta

Buckhingam palota
Buckhingam palota

6. Hyde Park

Páran most felteszitek a kérdést, hogy mit keres itt egy amúgy is ingyenes park. Azért írok róla pár sort, mert ha jó idő van, akkor egy fél napot is el lehet itt bóklászni, mert annyira magával ragadó és nyugtató hatással bír, ha itt sétálgatunk, hogy nem tudtam kihagyni a listámból.

Lehet itt a tavon csónakázni, biciklit bérelni és görkorcsolyázni, finomat enni, inni és állatokat etetni, de talán a legjobb, ha egy fél órácskára a frissen nyírt gyepen elszenderedünk vagy pedig olvasunk a kedvenc könyvünkből.

Közlekedés: Tube- Piccadilly line- Hyde Park Corner Underground Station

HydePark-London
HydePark-London

7. Tate Modern + Millenium Bridge

Több híres festő, például Picasso, Dalí, illetve Matisse képeivel is találkozhatunk. A múzeumot teljesen ingyenes, leszámítva a különböző kiállításokat, amikért fizetni kell.

Hétköznaponként 10-től 18 óráig látogathatjuk.

Közlekedés: Egy a sok közül. Busz- Blackfriars Station South Entrance: 45, 63, 388, N63, N89

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube