Rengeteg tengerpart van Európában, de sajnos csak egy részük alkalmas kisebb gyerekekkel való fürdőzésre. A sekély, alig mélyülő víz alapfeltétel, de természetesen a környezet és a szolgáltatások is a fontos a családosok számára.
Most bemutatunk Nektek 6 ilyen tengerpartot, amelyek hazánkból is könnyen elérhetőek!

 

Rajska, Rab-sziget (Horvátország)

Rab-sziget északi részén található Lopar, aminek legismertebb strandja a Rajska. Nemcsak azért javasolt kisgyerekeseknek, mert a partja homokos és sekély, hanem mert reggeltől estig életmentők felügyelnek, így adva biztonságot a családnak.

A szórakozást a vízicsúszdák mellett sokféle vízisport biztosítja az idelátogatókat. A strand Kék zászlós, tehát a legmagasabb értékeléssel rendelkezik!

rab-visit.com

Mellieha Bay, Málta

Málta egyik legnépszerűbb strandja, amely Mellieha település mellett fekszik a sziget északi részén. Mivel a víz kb. 50 méteren keresztül bokáig ér, a kisgyerekeseknek remek fürdőzőhely. Napernyő és ágy bérelhető. Busszal is könnyen megközelíthető, a megálló a strandnál van.

uncovermalta.com

Alcudia, Mallorca

A sziget északi részén fekvő település finomhomokos strandjai igazi családbarát helyszínek. A víz mindenhol lassan mélyül és a szolgáltatások (éttermek, bárok, vízisportok) terén is teljes lesz az elégedettség. Legnépszerűbb strandrésze a várostól délre található Playa de Muro.

iberiaplayas.es

Cikkünk a szigetről:  Mallorca kisokos

 

Gerakas Beach, Zakynthos

A sziget déli csücskénél található a sziget egyik legszebb strandja. Az aranyhomokos part mentes a nagy hullámoktól, így nyugodtan ajánlható kicsiknek is. Külön látványosság, hogy ez a terület teknősök tojásrakó helye, nyár elején emiatt sok teknőst is láthatunk a strandon.

Bár közvetlenül a strandon nincs kiépített üzlet, feljebb 200 m-re élelmiszerbolt és tavernák is találhatóak!

 

Coral Bay, Páfosz

Budapestről közvetlen járat is van a városba, így könnyen betervezhető az itt strandolás. A tengerpart homokos, tiszta, kavicsmentes és a tenger nem mélyül hirtelen. Emellett a nagyobbak kipróbálhatnak több vízisportot is.

leptosestates.com

Pelekas Beach, Korfu

Már maga az odaút is látványos, egy hegyvonulaton átkelve ragyogó panoráma terül elénk. A kb. 1 km hosszú aranyhomokos strandon több taverna és kávézó is található. Mivel a víz kristálytiszta, remek sznorkelezőhely is egyben.

corfuresorts.gr

Korfus cikkünk:  Korfu bemutatása

 

TravelHunter Közösség – Csatlakozz hozzánk 

Facebook oldalunk

Facebook csoportunk

Instagram

Youtube

Oszd meg a cikket ⬇⬇⬇ 

 

Friss bejegyzések

Hozzászósi lehetőség megtiltva!