Különleges szigetek – 1. rész: Bora Bora

Elindítunk egy új blogsorozatot, amiben a világ rengeteg – valamilyen szemszögből – különleges szigetei közül mutatunk be jó néhányat. Elsőként egy luxus-sziget, Bora Bora jöjjön!

Az óceánvíz feletti cölöpökre épült házak, fehér homokos tengerpart, esküvői álomnyaralás – csak pár dolog, ami Bora-Boráról eszébe jut az embernek. A világ talán legszebb lagúnája övezi ezt a vulkanikus szigetet, amit most röviden bemutatunk.

Bora Bora

Sajnos hazánkból nemcsak idő-, hanem pénzigényes is az eljutás. Azonban aki ide eljut, biztos nem felejti el soha az élményt!

A Francia Polinézia egyik szigete, amely mindössze 29 km2 területű, de a világ egyik legismertebb helye. A szó jelentése „elsőszülött”, mert a legendák szerint az elsők között volt, amely kiemelkedett a vízből.

A szigetet kb. 1100 évvel ezelőtt hódították meg a polinéziaiak, majd a 18. században több felfedező is járt itt. Köztük volt Thomas Cook angol hajóskapitány is.

Már a repülőről való látvány is fantasztikus, ahogy megpillantja az ember a lagúnákkal övezett szigetet.

A víz olyan tiszta és langyos mindig, hogy a korallok élővilágát akár búvárszemüveg nélkül is élvezhetjük. Természetesen rengeteg túra van, amelyekkel felfedezhetjük az óceán rejtett világát.

A szállások

A látványt fokozza a sziget közepén álló, több mint 700 méter magas Otemanura-hegy. Ennek köszönhetően nemcsak a vízparton tudjuk eltölteni az időt, hanem a sziget belsejében csodás völgyeket, vízeséseket, ültetvényeket is láthatunk.

Elsősorban a vízre épült villákról, bungallókról híres, ahol mindenki szeretne legalább egy éjszakát eltölteni. A cölöpökön álló házakban egy üvegpadló van, amin keresztül nézhetjük a kristálytiszta vízben úszkáló halakat.

A teraszról pedig lépcső vezet a vízbe, hogy még kényelmesebben lehessen élvezni a nyaralást.

 

Olvasd el a 2. részt is! Galápagos-szigetek

De ha szeretnél elérhetőbb helyeket, ahol szintén luxuskörnyezetben érezheted magad, ajánlunk egy cikket: Maldív-szigetek, Seychelle-szigetek vagy Mauritius?

 

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

Böngésznél a legjobb ajánlatok között? AJÁNLATOK

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube