Legszebb öblök a világban

A víz és a szárazföld találkozása mindig remek tájképet varázsol, de a legszebb öblök között is vannak a legek. Ezek közül mutatunk be néhány csodásat a világ különböző tájairól!

Ha Long-öböl

Ki ne hallott volna erről a vietnámi öbölről!? A „leszálló sárkány öblében” közel 2.000 mészkőszikla meredezik az ég felé, aminek nagy része lakatlan. A legenda szerint egy sárkány a partra menet közben farkával barázdákat húzott a földbe, amit elárasztott a tenger.

A környezeti hatások folyamatosan erodálják a sziklákat, valamint sok helyen barlangokat vágott beléjük.
Ahogy Vietnám egyre nyitottabb, ez a gyönyörű öböl is egyre zsúfoltabb. A térség felkerült a világörökségi helyszínek listájára is. Megközelítése a fővárosból, Hanoi-ból lehetséges, sok túra indul onnan.

Guanabara-öböl

Nem hiszem, hogy sokan hallották így ennek az öbölnek a nevét. De ha azt mondom, hogy Rio de Janeiro egyik öble, akkor a képe biztos beugrik. Már a város miatt is sorolják a legszebb öblök közé.

A várostól északra fekszik, amit a Serra do Marl hegyei vesznek körbe. A portugál felfedezők azt hitték, ez egy folyótorkolat és mivel januárban kötöttek ki, elnevezték „Január-folyónak”. Ebből lett a nagyváros neve Rio de Janeiro.

Maya Bay

A Thaiföldhöz tartozó Phi Phi-szigetek egyik öble a Leonardo di Caprio “A part” című filmjétől lett híres. Naponta hajók és turisták tömege lepi el ezt a gyönyörű öblöt. Legkönnyebben Phuketről és Krabiból közelíthető meg, de ajánljuk, hogy a Phi Phi-szigeten is töltsetek el néhány napot.

A fehér homokos partot hatalmas sziklafal fogja körbe, gyönyörű zöld színű vizével együtt nagy élményt nyújt a strandolóknak. Sajnos ez a népszerűség a fauna romlását okozza, emiatt a thai kormány időszakosan korlátozza a látogatást.

2017-ben volt szerencsénk itt eltölteni egy délutánt: amit fentebb írtunk, az mind igaz. Fantasztikus látvány napozás közben csodálni az öblöt körbeölelő sziklákat. Valóban, ez a legszebb öblök között benne van a top 3-ban.

Szigetek öble

A Bay of Islands Új-Zéland északi részének egyik legismertebb része. 144 szigetből áll, ahol sok gyönyörű, homokos stranddal rendelkező öböl található.

Nemcsak a környezet, hanem a palackorrú delfinek, bálnák, pingvinek és a fókák jelenléte miatt is rendkívüli a hely. Emellett a vízisport szerelmeseinek és a túrázóknak is ideális ez a környék.

Victoria-öböl

Hong Kong több szempontból is a legek városa. Itt van az egyik legszebb panorámával rendelkező kilátó (Viktória-csúcs) és innen látható a világ legtöbb felhőkarcolója is.

Az említett pontról nagyszerű kilátás nyílik az öbölre és a kikötőre, valamint az egész metropoliszra. Ez az előbbiekkel ellentétben nem elsősorban természeti szépsége miatt került a listára, hanem az egész látkép miatt! 

Kotori öböl

De ne csak a távolabbi helyekről hozzunk példát, itt van a montenegrói Kotor, aminek öble az egyik legszebb Európában. Tudtad, hogy az Adria legnapfényesebb országában van? Ez is ad egy pluszt, hogy miért is érdemes ellátogatni ide.

 

Facebook csoportunk, ahol sok remek ajánlat vár!

Szeretnél több cikket olvasni? Nézz körül itt: Blog-oldalunk

 

Belek utazás Innvista Hotels

Belek, Innvista Hotels Belek *****

Ciprus utazás Hotel Oscar-Kyrenia

Ciprus, Oscar Resort Hotel ****

Poreč utazás Hotel Delfin

Poreč, Hotel Delfin ***

Mauritius utazás Le Palmiste Resort

Mauritius, Le Palmiste Resort & Spa ***

Alanya last minute utazás

Alanya Last Minute utazás, Alanya Hotel Beach ****

Korfu utazás Alexis Apartman

Korfu, Alexis Apartman ***