Milyen egy naplementés SUP túra? Mi az a SUP?

Milyen egy naplementés SUP túra? Mi az a SUP?

A Strand Up Paddle (SUP) szerte a világon egyre nagyobb népszerűségnek örvend, lassan bárhol bárkinek elérhetővé válik.

Rengeteg különböző típusból lehet válogatni: vannak versenyre, szörfözésre, túrázásra alkalmas deszkák, de egy külön kategóriát alkotnak a felfújható változatok is.

Mi az a SUP?

A SUP (ejtsd: szup) – Stand Up Paddle magyarul leginkább állószörf vagy állva-evezés. Egy olyan sport, amit bárki, korra és nemre való tekintet nélkül kipróbálhat, és örömét lelheti benne. Egy SUP rengeteg dologra használható. A vízi túrázástól, a kardio edzésen át a jógáig mindenre, sőt, akár még horgászathoz is kitűnő. Az ember csendben, a “vízen járva” fedezheti fel a világot, gyönyörködhet a természetben, figyelheti a vad-, és élővilágot, anélkül, hogy megzavarná azt, vagy kárt tenne benne.

Az állószörf nem igényel előképzettséget, használatát mindössze néhány perc alatt el is sajátíthatod – sokkal könnyebb megtanulni, mint biciklizni, vagy úszni. Mindössze egy nagyméretű speciális szörfdeszkára, a hozzá tartozó evezőre, és némi egyensúlyérzékre van szükséged.

Miért éppen Tihany?

A SUP Center Balaton a Tihanyi-félszigeten, a Club Tihany területén található. A Balatonfelvidéki Nemzeti Park védett természeti területének közelsége fantasztikus környezetet biztosít kezdő és már tapasztalt SUP-ozni vágyóknak egyaránt. Ez talán hazánkban a legjobb hely, ahoz hogy kipróbáld a SUP életérzést, ugyan is gyönyörű a környezet és ez az, ami talán a legfontosabb.

Összesen 40 darab, kiváló minőségű RED deszka áll a látogatók rendelkezésére, ezért egyéni vendégek számára előzetes foglalás nem szükséges. A SUP kiváló tevékenység lehet csapatépítő vagy akár családi, baráti rendezvényekre. A különféle lehetőségek között bárki megtalálhatja kedvére való programot.

SUP bérlés: Ha már SUP-oztál és egy kis kikapcsolódásra vágysz bérelhetsz deszkát egy vagy akár több órára. SUP bérlés

2 órás SUP oktatás kezdőknek: Azoknak ajánljuk akik még nem próbálták ezt a sportot. Az résztvevők az első órában egy oktató segítségével nyernek betekintést a SUP világába, majd rövid szárazföldi és vízi oktatáson vesznek részt. A második órában pedig egyéni gyakorlásra van lehetőség. SUP oktatás

sup_shop_magyarorszag
sup_shop_magyarorszag

Naplementés SUP túra: Éld át Te is a Balaton esti színeinek harmonikus összhangját a Naplementés SUP túrán. A körülbelül két és fél órás túra hetente több alkalommal kerül megrendezésre. A csapat délután hat órakor indul a Sajkodi-öböl irányába majd fél kilenckor érkezik vissza a SUP Centerbe. SUP Programok

SUP jóga: Nincs is annál megnyugtatóbb érzés mikor jógázás közben érezzük a Balaton ringatását és illatát. A SUP Center Balatonnál kezdő és haladó jógik is kipróbálhatják a jógát kicsit másképp. SUP jóga

Most Augusztusban 20% kedvezmény van az egyik legjobb deszkára: 20% kedvezmény

Milyen egy naplementés túra?

Volt szerencsém részt venni egy naplementés túrán. 18:30-kor volt gyülekező a SUP Center Balatonnál. Több, mint 20-an vettünk részt az eseményen a kezdőktől egészen a profikig. A kezdőknek volt egy bemutatú, ahol elmagyarázták, hogy hogyan is kell szupozni és mi a helyes testartás, illetve hogyan tartsák meg az egyensúly érzéküket. A rövid oktatás után elindultunk a 2 és fél órás túrára, ahol az egész csapat együtt evezett és élvezte a környezet nyújtotta látképet. A túra során 2x álltunk meg fürdeni és beszélgetni. A kisgyerekek a deszkáról ugráltak a vízbe, ameddig a szülők próbálkoztak az egyensúly megtartásával.

SUP Tihany
SUP Tihany

Tovább eveztünk a deszkákkal a sziget mellett, ahol hattyúk és különböző vízi madarak fürödtek a napsütésben. Lassan már a nap is elindult aludni, így az idő már kicsit kellemesebb volt és az égbolt is kezdett narancssárgába borulni.

SUP Tihany naplemente
SUP Tihany naplemente

Amikor már majdnem teljesen lent volt a nap, akkor indultunk vissza, hogy nehogy sötétben evezzünk, ugyan is a gyerekek miatt az nagyon veszélyes lenne. Visszafelé pedig gyönyörködhettünk a naplementében.

Készítettünk egy videót is

Itt éred el a SUP Center Balaton oldalait:

Web

Facebook

Instagram