Róma és a Gyertyák Éjszakája 5 napban

0
Legkedvezőbb teljes ár*
.89,405 Ft/fő
Legkedvezőbb teljes ár*
.89,405 Ft/fő

AJÁNLATKÉRÉS (díjmentesen)

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

930

Kérdése van?

Intézze el foglalását vagy tegye fel kérdéseit telefonon!
H-P: 7-19 / Sz-V: 9-18

+36/20-976-96-69

info@travelhunter.hu

Gyors Ajánlatkérés

Személyes adatait megrendelésének teljesítése, fiókjának kezelése, valamint egyéb okból dolgozzuk fel. Ezen opciókat az Adatvédelmi beállítások aloldalon bármikor kikapcsolhatja. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban annak további céljairól, az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és ehhez kapcsolódó jogairól további információkat az Adatvédelem aloldalon talál.
5 nap/4 éj
Dátum 2019.08.29.
Budapest
Róma
Utazás ára az adott dátumra: 89.405 Ft/fő. Minden kötelező költséget tartalmaz.
Utazás Információ

Szállás:
2 éjszaka Róma környékén 3*-os szállodában
2 éjszaka Montecatini Terme 3*-os szállodában

Fel- és leszállás: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

1. nap: Budapest- Montecatini Terme
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel. Szlovéniában megállót teszünk Trojane-ban és megkóstoljuk a híres szlovén, hatalmas szalagos fánkot és krémest. Érkezés Montecatini Terme-be az esti órákban. Szállás elfoglalása után, ha időnk engedi, akkor idegenvezetőnk elkíséri Önöket felvonóval Montecatini Alto bájos, ódon városkájába.

2. nap: Montecatini Terme- Róma: Forum Romanum és Colosseum 
Reggeli után elindulás Rómába, érkezés az Örök városba dél környékén. Városi sétánk alkalmával elsőként a leglátogatottabb emlékekkel, a Császár Forumokkal- Forum Romanumés a Colosseum-mal ismerkedünk meg (Ár: 35 EUR/fő- részvételi szándékát kérjük, hogy foglaláskor jelezze). Érkezés a Róma környéki szálláshelyünkre az esti órákban.

3. nap: Róma: Vatikán és Trastevere- Vallerano: a gyertyák éjszakája 
Reggeli után szabadidő Rómában, vagy tartsanak velünk a világ legkisebb független államába, a Vatikánba, tárlatvezetéssel (Ár: 50 EUR/fő – részvételi szándékát kérjük, hogy foglaláskor jelezze).  Rómából egy eldugott kis olasz faluba Vallerano-ba utazunk, ahol minden évben egyszer megrendezik a Gyertyák éjszakáját. Ennek alkalmából több, mint százezer gyertya világítja meg a történelmi központ középkori falait és tornyait, festői sikátorait és az eldugott árkádokat. Visszatérés a szálláshelyünkre az éjszakai órákban.

4. nap: Orvieto- Siena- Montecatini Terme 
Magunk mögött hagyjuk Rómát és környékét, hogy a mai tartalmas utunk alatt Umbria és Toszkána tájain is tegyünk egy-egy látogatást. Elsőként Umbria egyik legfestőibb óvárosában, Orvieto-ban megnézzük Olaszország csodájának nevezett Dómot. A hatalmas tufa sziklájára épült településén barangolunk a középkori kis utcácskákon, megkóstoljuk a híres orvietói borokat, és természetesen, ha valamelyik elnyerte a tetszésüket, akkor lehetőségük lesz vásárolni is a kitűnő italokból. Utunkat folytatva a következő megállónk Toszkána gótikus gyöngyszeme, Siena lesz. Megnézzük a híres kagyló alakú főteret, a tér meghatározó tornyait és a világhírű városházát is. Szabadidő után búcsút veszünk a várostól, majd az esti órákban megérkezünk a Montecatini Terme-ben található szálláshelyünkre. 

5. nap: Hazautazás

Reggeli után hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

INDULÁS HELYE ÉS MÓDJA

Budapest, Busszal

UTAZÁS IDŐPONTJA

2019.08.29 – 09.02.

ELLÁTÁS TÍPUSA

Reggeli

Ár Tartalmazza

  • Szállás 4 éjszakára
  • Reggeli
  • Idegenvezetés

Ár Nem Tartalmazza

  • Biztosítás, amit nálunk megköthet
  • Fakultatív programok
  • Idegenforgalmi adó
Képek

Időjárás

Olaszország a Földközi-tenger szuptrópusi övezetében fekszik, az ország éghajlata mégis helyenként nagyon is eltérő. A Pó-síkság és az Alpok vidéke hűvös. Itt nagyok az éjjeli és nappali hőmérsékletingadozások. A nyár forró, a tél enyhe, csapadékban gazdag. Áprilisban a hőmérséklet 18°C körül mozog, júliusban 30°C-ot is mérhetünk. Nyáron a tenger átlaghőmérséklete 25 °C fok körül mozog. Olaszországra inkább a napsütés jellemző, mint a borús időjárás.

Róma látnivalók, ezeket nem hagyhatod ki! – Travelhunter

Róma tényleg csak úgy megtörténik az emberrel, mindössze hagyni kell, hogy megtaláljon az élmény. Itt nincs idő hétköznapi problémákon agyalni, mivel egymást érik a lenyűgöző terek, templomok, romok, szökőkutak és parkok. Szóval Róma látnivalók közül van mit bemutatni!

24 utazó nézte meg az Ön dátumaira az elmúlt 10 percben ezt az ajánlatot