Legközelebb csak kézipoggyásszal utazzunk Gran Canariára? :)

Egy héttel ezelőtt adta hírül több portál is, hogy a Ryanair Budapest-Grand Canaria járatával utazók jelentős része nem kapta meg a poggyászát Las Palmasban. Az ember azt hihetné, ilyen legfeljebb egyszer forulhat elő és a légitársaság tanul a hibából. Úgy tűnik, mégsem…

Az index.hu tegnap arról számolt be, hogy az utasok információja alapján most már Budapesten közölték, hogy a csomagokat nem viszik el a célállomásra a túlsúly miatt. Választás elé állították őket: vagy leszállnak vagy maradnak a gépen és csak szerdán kapják meg a bőröndöt. Később ezt módosították és a pilóta közlése szerint aznap vagy legkésőbb másnap megkapják a csomagokat.

Az utasok egy része így kénytelen volt a feladott poggyászból kiszedni a fontosabb dolgokat, hogy legalább legyen maguknál néhány szükséges holmi.

Több szakember szerint mindennek a kényelmetlenségnek az oka, hogy a légitársaság alulbecsüli a súlyt (kevesebb feladott poggyásszal számolnak) és a cég nem rendelkezik nagyobb géppel, amit hadrendbe állíthatna. Emiatt pedig marad a csomagok “levétele”, hogy a gép biztonságosan tudja elérni Gran Canaria szigetét.

 

TravelHunter Közösség – Csatlakozz hozzánk 

Facebook oldalunk

Görög csoportunk

Facebook csoportunk

Instagram

Youtube

Oszd meg a cikket ⬇⬇⬇