Újabb utazási irodát zárattak be!

Felfüggesztették a budapesti Real Reisen Utazási Iroda Kft. utazásszervezési jogosultságát. A külföldön nyaraló utasok hazaszállításáról gondoskodnak, a befizetett részvételi díjakat az irodával szerződésben álló biztosító visszatéríti.

Real Reisen Utazási Iroda Kft.

Az utazási iroda honlapján arról tájékoztatja partnereit, hogy szeptember 17-ével utazásszervezői engedélyét a Budapest Főváros Kormányhivatal visszavonta. A társaságot egy évre eltiltotta ettől a tevékenységtől.
A Real Reisen Utazási Iroda Kft. a hatályos jogszabályoknak megfelelően rendelkezik az utazási irodák részére előírt, úgynevezett vagyoni biztosítékkal az Aegon biztosítótársaságnál.

Az utazási iroda tájékoztatása alapján körülbelül 20 itthon maradt utast kell kártalanítani. „Folyamatosan érkeznek a bejelentések, amelyek feldolgozását azonnal megkezdték kollégáink. Jelen információk birtokában mindkét pillér megfelelő védelmet nyújt a mostani esetben” – tette hozzá Dénes Attila. A károsultaknak 30 nap áll rendelkezésére a szükséges iratok benyújtására. Amint pontosan meghatározzák a kártérítés mértékét károsultanként, megkezdik a kárkifizetéseket.

Külföldön tartózkodó utasaikat a biztosítóval együttműködve hazaszállítják, a befizetett részvételi díjakat a biztosítótársaság visszafizeti.

Budapest Főváros Kormányhivatala honlapja szerint mindössze négy esetben intézkedett hasonló módon. 2017 decemberében három budapesti iroda utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét tiltotta meg: a Beontours Kft., a Crotbic Center Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. és a Travel Next Kft. volt érintett, 2018 júliusában pedig az MSE Tours & Home Utazásszervező és Ingatlanforgalmazó Kft.-vel szemben járt el.

Utasaik kárigényükkel az Aegon biztosítóhoz fordulhatnak. Amennyiben a kárrendezéshez szükséges utazási dokumentum nem áll rendelkezésre, arra kérnek mindenkit, hogy vegyék fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatukkal a realreisen@gmail.com email címen.

TravelHunter Közösség – Csatlakozz hozzánk 

Facebook oldalunk

Görög csoportunk

Facebook csoportunk

Instagram

Youtube

Oszd meg a cikket 

írja a turizmus.com