loading...

A mai világban már szinte kikerülhetetlenek a mobilalkalmazások utazáshoz. Rengeteg appot találunk a neten, de az egyik cél, hogy minél többet tudjon egy alkalmazás és egyszerűen kezelhető legyen! Az alábbi hasznos appok segítenek az utazásotok alatt!

 

Mobilalkalmazások utazáshoz

Citymapper

A tájékozódásban segít ez az app. Az alkalmazásban szereplő helyek tömegközlekedését egyszerűen meg tudjuk nézni. A metró-, busz-, villamos-, stb. hálózatok mind remekül vannak térkép formátumban, ha pedig rákattintunk egy megállóra, kijelzi, milyen járatok indulnak onnan.

Beállítva az indulási és érkezési helyet, az app megtervezi nekünk a legjobb utat. Sőt, ha engedélyezzük az értesítést, jelzi, hogy mikor kell leszállni a járműről.

A hasznos appok közül a Citymapper-t sokan szeretik

A hasznos appok közül a Citymapper-t sokan szeretik

Sygic Travel

A helyszín látnivalóinak feltérképezéséhez tökéletes alkalmazás, ráadásul magyar nyelven. Térképen jelöli a látványosságok helyét, ahova el is navigál. Ezenkívül programokat, szállásokat, metrótérképet is találunk, sőt autót is tudunk bérelni.

A prémium verzió megvásárlásával még több funkció érhető el.

 

XE Currency

Két devizának az árfolyamát tudjuk megnézni. A világ összes pénzneme benne van az alkalmazásban, így a devizák kiválasztásával megkapjuk, hogy abban a pillanatban mennyi is a középárfolyam.

Ezenkívül grafikonban megnézhetjük a múltbeli árfolyamalakulást is.

 

Boarding Pass Wallett: Flight Manager

Az appban a beszállókártyákat egy helyen tudjuk tárolni. Hozzáadhatjuk pdf- és képformátumban is, de be is szkennelhetjük az online check-in után kapott dokumentumot. 

Az alkalmazás a járatindulás előtt értesítést is küld és ha elérhető, akkor az indulási terminál és kapu számát is megkapjuk. Működik internetes elérhetőség nélkül, offline módban is.

 

LoungeBuddy

Ugye Te is szeretnél egy kulturált, kényelmes váróban tölteni az idődet a reptéren!?

Ez az alkalmazás megmutatja, hogy az adott reptéren milyen lounge-ok vannak és mennyibe kerül a belépés. Ezenkívül minden más információ elérhető, mint például a nyitva tartás, a szolgáltatások és vélemények.

Jelenleg csak iOS készülékekre lehet letölteni az appot.

 

PackKing

Biztos voltatok már úgy, hogy elfelejtettetek magatokkal vinni valamit az útra. Ez az app segít abban, hogy semmi se maradjon le a listáról, ráadásul magyar nyelven.

Beállíthatjuk a helyet, a tevékenységet (pl. strandolás, túrázás, városnézés) és ez alapján az alkalmazás kiadja az ehhez szükséges tárgyakat. Természetesen mi is hozzá tudunk adni dolgokat és azok számát is.

Ha nem akarsz otthon hagyni cuccokat... :)

Ha nem akarsz otthon hagyni cuccokat… 🙂

Wifi Map

A felhasználók által feltöltött wifi-jelszókat tudjuk megnézni az adott helyszínen. A térképen böngészve láthatjuk az elérhető wifis helyeket és rákattintva jelenik meg az elérhető hálózat és a hozzá tartozó jelszó.

Remek alkalmazás, hiszen nem kell hosszú percekig keresgélni wifis helyet, egy kattintással megnézhetjük, hol van a legközelebbi ingyenesen elérhető net.

A mobilalkalmazások utazáshoz közül talán ez a legfontosabb app. 😊

 

Booking

A népszerű szállásfoglaló oldal applikációja kiválóan használható és magyar nyelvű. A foglalásainkat is tudjuk innen intézni, a visszaigazolások letölthetők a telefonra is és offline is bemutathatóak.

 

Google Trips

A Google utazásszervező appja alapvetően két dolgot tud: a gmail-es fiókunk alapján a foglalásokat egy helyre gyűjti, valamint az úticéllal kapcsolatos programokat, látnivalókat, éttermeket ajánl (még jó szelfizős helyeket is!). Útiterveket is összeállíthatunk, amiket térképen meg is jelenít. A városokat lementhetjük, hogy azok offline módban is használhassuk.

 

Google Fordító

Mindig jó, ha kéznél van egy fordítóprogram. Manapság már a Google egyre profibb, összeszedetten tud lefordítani bármilyen nyelvű szöveget. A különböző nyelveket le is tudjuk tölteni, így offline állapotban sem kell vinnünk magunkkal nehéz szótárt. 

 

Viber

Ha EU-n kívül vagyunk, a telefonálás, üzenetküldés többszöröse lehet az ithhoninak. Mindenképp használjuk az ingyenes alkalmazásokat erre is!

Az egyik legismertebb talán a Viber, ahol a telefonszám megadásával internet jelenlétében ingyenesen tudunk üzenni és telefonálni. De természetesen sok ilyen app létezik, egy azonban mindig legyen letöltve!

 

Reméljük, hogy találtatok több olyat, amely mobilalkalmazások utazáshoz nélkülözhetetlenek lesznek Számotokra is! Természetesen a hasznos appok listája ennél jóval bővebb, de ezekkel már nagy gond nem érhet az utazás alatt!

Több fontos és hasznos tudnivalókhoz kattints ide: Hasznos információk utazáshoz

 

Csatlakozz csoportunkhoz

Facebook csoportunk, ahol sok remek ajánlat vár!