loading...
Maldiv-szigetek, Seychelle-szigetek, Mauritius

Mindhárom helyszínről a luxusnyaralás juthat eszünkbe először, amiket azonban már kedvező áron is elérhetünk hazánkból. De melyiket válasszuk Maldív-szigetek, Seychelle-szigetek és Mauritius közül? Hova mikor érdemes utazni az időjárás szempontjából? Ehhez adunk segítséget a cikkben! És hogy még könnyebb legyen a választás, nézd meg a rövid videókat is!

Nézz körül a prémium utak között, hogy valóban elérhető áron tudsz utazni ezekre a csodás helyekre: Prémium utak, ajánlatok

Mindhárom szigetcsoport az Indiai-óceánon található, így azt gondolhatnánk, hogy sokmindenben hasonlítanak egymáshoz. Ez azonban egyáltalán nincs így! A természet, az időjárás és a turisták által tapasztalt dolgok mindegyikében komoly eltérés mutatkozik.

 

Maldív-szigetek

Ki ne látott volna már képeken a víz fölött cölöpökön álló faházat! Ez a Maldív-szigetek tipikus látképe, ami az egyik legdrágább szállásforma is.

Az ország közel 1200 szigetből áll, amik 2,5 méternél jobban nem emelkednek ki az óceánból, emiatt a klímaváltozás erősen fenyegeti.

Maldív-szigetek nem egy bulizós hely, ide a nyugalmat keresők bátran jöhetnek! A romantikus, lustálkodós nyaralásra tökéletesek a szigetek. Lehet találni megfizethető árú szállást is és programokat, de ha igazán luxust akarunk, akkor is ideális választás!

Ha egy nyüzsgő helyet keresel, akkor Mauritius a Te szigeted. A „bezártságérzéssel” küzdőknek unalmas lehet a Maldív-szigetek, mert a szigeteken nincsenek távolságok, nem lehet hosszú sétákat tenni.

A programok szinte mindegyike a vízről szól: búvárkodás, homokpad-látogatás, sznorkelezés, ördögrája-nézés, stb.

Az esős időszakot okozó monszun májustól októberig tart és intenzívebb esőre a június, július hónapokban lehet leginkább számítani.

 

Seychelle-szigetek

A szigetországot leginkább Mauritius-szal szokták összevetni. Erre mondják az itteni lakosok, hogy Mauritius egy „fertőzött medence”. 😊

Több mint 100 sziget alkotja az országot, de leginkább 3 „fő” sziget van előtérben a turistáknál: Mahé, Praslin, La Digue. Ezeket érdemes bejárni, a szigetek közti közlekedés is napi szintű.

A Seychelle-szigetek egyik filozófiája, hogy nem a tömegturizmusra mennek, próbálják megóvni a természetet, „cserébe” viszont az idelátogatók valódi, eredeti élményt kapnak. Éppen ezért az árak magasabbak a két másik szigetországénál.

A gránitkövek és a fehér homok egyvelege miatt a legszebb tengerpart közé sorolják Seychelle-t. Ezek közül is a világ legszebbjének a Praslin szigeten található Anse Lazio partrészt tartják. Aki elutazik a szigetországba, ezt feltétlenül látogassa meg!

Itt nemcsak a vízi programok dominálnak, a természet felfedezésével kapcsolatos túrák, kirándulások is ugyanúgy elérhetőek. Ilyen pl. Praslin-en a Vallée de Mai Nemzeti Park, ahol csak itt honos az óriás Coco de Mer tengeri kókusz.

A leginkább visszatartó erő a magas árak szoktak lenni, viszont cserébe egy igazi paradicsomi helyet kap az utazó.

Seychelle-n egész ében kellemes klíma van, az esősebb időszak novembertől februárig tart. Ha biztosra akarunk menni, a nyári időszak tökéletes a nyaraláshoz!

 

Mauritius

A három hely közül ez a legpezsgőbb. Szórakozási, kulturális és pihenés szempontjából is megtalálja az ideutazó a megfelelő programokat.

A mauritiusi kormány is sokat fordít a természet védelmére, ezt a túrák során láthatjuk is (botanikus kertek, nemzeti park). Viszont a természeti szépségek terén a Seychelle-szigetek többet nyújt.

Ezen a szigeten a vásárlási lehetőség is sokkal bővebb, igazodva a „turistásabb” berendezkedéshez. Ezenkívül a bulizást kedvelők is tudnak találni maguknak megfelelő helyszíneket.

A nyár decembertől júniusig tart, ebben az időszakban az átlaghőmérséklet 30 °C körül van. Eső azonban mindig előfordulhat, az északnyugati partrész az, ahol kevesebb csapadék hull.

 

Pár mondatban – Maldív-szigetek, Seychelle-szigetek, Mauritius 

Összefoglalva, ha passzív pihenésre vágyunk, akkor a Maldív-szigetek tökéletes helyszín. Aktív pihenésnél Seychelle és Mauritius a nyerő. Ha inkább a természet szépsége érdekel minket (és hajlandóak vagyunk többet fizetni), a Seychelle-szigetek egyértelműen viszi a pálmát. Ha viszont szeretnénk egy kis nyüzgésre, szórakozásra vágyni, akkor Mauritius az ideális sziget!

Reméljük tudtunk segíteni, hogy a Maldív-szigetek, Seychelle-szigetek, Mauritius hármasból hova utaznátok leginkább! Figyeljétek a honlapunkat jó ajánlatokért!

 

Facebook csoportunk, ahol sok remek ajánlat vár!