loading...
Miskolctapolcai látnivalók

Miskolctapolcai látnivalók, 15 legjobb program

Miskolc turisztikai szempontból természetesen a miskolctapolcai Barlangfürdőről híres, ami külföldről is sok látogatót vonz. Azonban nemcsak a fürdő miatt kell ideutazni, hiszen a Bükknek is köszönhetően sok látnivaló, program van a borsodi megyeszékhelyen és környékén!

Miskolctapolcai látnivalók, programok

Barlangfürdő

Az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában, a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt.

A vendégek több százezer éves, természet alkotta barlangjáratokban fürödhetnek, élvezhetik a vadvíz vízáramának kellemes masszírozását. Hallhatják a csillagterem sejtelmes visszhangját és közben megcsodálhatják az Európában egyedülálló természeti képződmény különleges formáit.

A 30°C-os víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén ajánlott, de mivel sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké – nem éri el az 1000 milligramm/litert sem – így korlátlan ideig lehet benne fürdőzni.

A következő beltéri medencék találhatók a Barlangfürdőben:

  • 2 termál medence (33-35 fokos)
  • Hidas-terem (33-35 fokos)
  • Római terem (32 fokos)
  • Csillagterem (32 fokos)
  • Öreg barlangi medence (29-30 fokos)
  • Fürdőcsarnok (29-30 fok)

A parkosított strandrészen 6 élményelemekben gazdag medence áll rendelkezésre. Fontos tudni, hogy az akadálymentesített parknak köszönhetően a mozgáskorlátozottak is zavartalanul tudnak közlekedni!

A következő kültéri medencék vehetők igénybe:

  • 3 gyerekmedence
  • Tavifürdő élménymedence
  • Kagylómedence
  • Úszómedence

Miskolctapolcai látnivalók- Manapság már a szauna is része egy termálfürdőnek, természetesen itt is megtalálható. A Szaunaparkban két lávaköves finn szauna, egy gőzkabin, 3 infraszauna és egy merülőmedence várja a pihenni vágyókat.

Az Aquaterápia rész a népi és a modernkori gyógyászat technológiájával fogadja a vendégeket. Frissítő masszázsok, nyirokmasszázsok, méregtelenítések, fájdalomcsillapító kezelések mind megtalálhatóak a kínálatban.


Csónakázó-tó

A Barlangfürdő mellett található a parkban ez a 11.000 m2 területű tó. Körülötte egy sétány halad, érdemes bármely évszakban legalább egy sétát tennünk.

Lehetőség van csónakot és vízibiciklit is bérelni, hangulatos perceket eltölteni a vízen.

Miskolctapolcai Kalandtúrapark

A Csónakázó-tó melletti park 3-9 m-es magasságba telepített, 33 kiépített akadálypályájával rendelkezik. A pályák környezetbarát, párnafás technológiával kerültek felrögzítésre, amely nem sérti a fák szerkezetét.

Három pályatípus található: könnyű, nehéz és extrém. A pályák különböző hidakból (vietnami, rönkhíd, lengőhíd, amazonasi híd, stb.) épülnek fel, amelyek nehézségi szintje a pályák színének megfelelően változik.

Fontos, hogy a résztvevőket képzett alpinisták és túravezetők kísérik, így téve biztonságossá a kalandokat. A biztonságos használatához speciális, kalandparkba tervezett beülőket, hevedereket és csigákat alkalmaznak.

Minden korosztály számára izgalmas kalandokat kínál a park, kár lenne kihagyni!

Miskolci Bobpálya

Szintén a tó mellett van, amely gyerekek számára egy könnyed kikapcsolódást jelent.

Bár nem egy hosszú pályára kell gondolni, de néhány lecsúszás biztos tetszeni fog mindenkinek.

Miskolc és környéke – Miskolctapolcai látnivalók

Diósgyőri vár

Miskolc egyik látványossága ez a középkori vár, amelyet néhány éve újjáépítették. Így szinte eredeti pompájában tündöklik egy dombtetőn.

Érdemes tárlatvezetésen részt venni. A korhű ruhákba öltözött idegenvezetők izgalmas, szórakoztató módon beszélnek a vár történetéről, a középkori mindennapokról.

Az egyik palotaszárnyban találjuk Közép-Európa legnagyobb lovagtermét, a várkápolnát és a királynék lakótermét is.

Gyerekek számára érdekes lehet a pénzérme-készítés, a középkori fegyverek kézbevétele és az íjászat kipróbálása.

Közvetlenül a bár mellett áll a Déryné-ház, amely a 19. századbeli híres színésznő, Déryné Széppataki Róza otthona volt.

A vár szomszédságában található a Lovagi Tornák Tere, ahol lovas rendezvényeket, lovagi tornákat, sporteseményeket tartanak, emellett szabadtéri színházi előadások, koncertek megrendezésére is alkalmas.

Leghíresebb rendezvénye a május végi Diósgyőri Várjátékok, amelynek programjában vásárok, bemutatók, zenés-táncos előadások szerepelnek.


Avasi kilátó

Az Avasi részen áll a 72 méter magas TV-torony, amely egyben kilátóként is funkcionál. A kilátóból szélesebb, mint 180°-os kilátás nyílik Miskolcra!

A torony szabadon látogatható, igaz, sok lépcsőt kell megtennünk a szép kilátásért. Fent találunk egy éttermet is.

Lillafüredi Palotaszálló

Miskolc belvárosától 13 km-re nyugatra fekszik, Magyarország egyik legjobb adottságokkal rendelkező hegyvidéki üdülőhelye.

Egyik legismertebb látnivalója a Palotaszálló. A gyönyörű neoreneszánsz stílusú épület ma a Hunguest szállodalánc tagja.

Egyik étterme a közelmúltban reneszánsz étteremmé átalakított Mátyás étterem, ólomüveg ablakai a történelmi Magyarország várait ábrázolják.

A Palotaszálló alatti részen alakították ki a teraszos függőkertet, ahol egy tematikus sétány is fut. Innen is fantasztikus látványt nyújt a vízesés.

Innen nyílik az Anna-mésztufabarlang és több kisebb kőfülke, valamint itt áll József Attila szobra és István főherceg látogatásának emlékoszlopa.

Lillafüredi vízesés

A Palotaszálló építésekor elterelték a Szinva-patakot, amiből kialakították a vízesést. A 20 méter magasból lezúduló függőleges esésű vízesés három szakaszból áll.

A sétányról, ami nagyjából a vízesés felénél éri el a vízesést, a korlát mellett egy ösvényen biztonságosan le lehet jutni a vízesés alá. Minden évszakban működik, így bármikor megcsodálhatjuk a zuhogó víz látványát!

Szent István-barlang

A környék legnagyobb cseppkőbarlangja, amely több részből áll. Járatainak hossza összesen 1043 méter.

Egész évben nyitva van, túravezetővel lehetséges a bejárása.

Hámori-tó

Lillafüred „tava”, amely a környező hegyek völgyeiben fekszik és mintegy 1,5 km hosszú. A tavon nyáron csónakázásra és vízibiciklizésre van lehetőség.

A vízről külöleges látványt nyújt a Palotaszálló, a tó vizének zöld tükröződése egy mesevilággá változtatja a látványt.


Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Kohászati Múzeuma

A Hámori-tótól pár 100 méterre található a helyi vasfeldolgozás múltját dolgozza fel.

A gyűjtemény a magyarországi vasművességen kívül bemutatja különböző korok és népek fémművességét.  A múzeum a kohászati iparág négy fő foglalkozási ágát mutatja be.

Miskolctapolcai látnivalók- Az állandó kiállítás tárlatát makettek, diorámák, működő modellek teszik változatossá, amelyek a gyermekek számára is érthetővé, élvezetessé teszik a múzeum látogatását.

Lillafüredi Sport- és Kalandpark

A kalandparkban a miskolctapolcaihoz hasonlóan rengeteg program áll rendelkezésre.

A kisebbek és nagyobbak is megmutathatják, milyen ügyesek az akadályokon. A felnőtteknek pedig a magaslati pályák biztosítanak kellő izgalmat és kihívást.

A kicsik számára tematikus játszóteret alakítottak ki, ahol garantáltan jól fogják magukat érezni.

Libegő

A Kalandparktól 500 méter kényelmes sétára található a Lillafüredi Libegő, mely a Bükk hegység csodáira nyújt gyönyörű kilátást a magasból, és a lillafüredi üdülőövezetből szállítja az utasokat Jávorhegyre, Bükkszentkereszt irányába.

Kb. 1 km hosszú, közben 263 méter szintkülönbséget gyűr le 12 perc alatt. A kétszemélyes ülésű libegő egész évben üzemel!

Lillafüredi kisvasút

Diósgyőr városrészből, a villamos végállomásától indul és Garadna megállóhelyig közlekedik 14 km hosszan. Hazánk 2. legforgalmasabb kisvasútja és az egyik legszebb vonalvezetésű. A miskolctapolcai látnivalók közül ez az egyik legnépszerűbb!

Gyönyörű erdőkön halad, köztes megállója az Újmassai őskohó. Európa egyik legfontosabb ipari műemléke.

Az őskohó mellett áll a Massa Múzeum épülete, amelyben a vasmű történetének legfontosabb eseményeit, dokumentumait, valamint az ott használt és készített korabeli szerszámokat és termékeket lehet megtekinteni.

Miskolc Állatkert és Kultúrpark

Magyarország legrégebbi állatkertje: már a 14. században egy királyi vadaskert állt itt.

A vadaspark már nemcsak a Bükki és a Zempléni hegység vadvilágát mutatja be, hanem többségében egzotikus állatokat: emu, teve, barna medve, hiúz, papagájok.

Az eredeti szándék szerint a hazai fajok bemutatására nagy hangsúlyt fektetnek. A madártó részen is főként a hazai madarak láthatók.

Erdei környezete önmagában is kiváló terep barátkozni a természettel, de állatbemutatóval és -simogatóval, látványetetésekkel is várják a látogatókat.

Szállások Miskolctapolcán – Közeli szálláshelyek

Kedved kaptál, hogy ellátogass Miskolctapolcára?

Nézd meg szállásajánlatainkat

Akciós HOLIDAY csomag Miskolctapolcán – Félpanziós ellátással

⭐️4.6/5  Calimbra Wellness és Konferencia Hotel**** –  Miskolctapolca

3 nap 2 éjszaka Fürdőbelépővel

⭐️4.3/5  Hungária Panzió –  Miskolctapolca

Téli szünet félpanziós ellátással, gyertyafényes vacsorával

⭐️4.6/5  Kikelet Club Hotel*** –  Miskolctapolca

ŐSZI feltöltődés- Félpanziós ellátással

⭐️3.9/5  Park Hotel*** –  Miskolctapolca

Családias pihenés a híres Tapolca Fogadóban

⭐️3.9/5  Tapolca Fogadó –  Miskolctapolca

3 nap 2 éjszaka Miskolctapolcai pihenés, félpanziós ellátással

⭐️4.3/5  Flóra Panzió  –  Miskolctapolca