loading...
Sárvár fürdő

Sárvár fürdő, szállás, látnivalók

Sárvár a nyugati országrész egyik „termál-fővárosa”. A gyógyfürdő mind a hazai, mind a külföldi vendégek egyik kedvelt célpontja. Ennek köszönhetően nemcsak a fürdő, hanem a város is érdekes helyeket, programokat tartalmaz.

Sárvári fürdő

Magyarország egyik legjobb fürdőjének tartják, amely gyógyfürdő, élményfürdő, aquapark és wellnessközpont is egyben. Elkülönítve van a gyógyfürdő és a családi fürdő, így az örökmozgó kisebbek és pihenni vágyók nem zavarják egymást.

A Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdő háromszintes, amelynek alsó szintjének nagy része az öltözőké. Itt található ezenkívül a fitnesz és wellness centrum. A földszinti részen a már említett gyógy- és családi fürdőn kívül az étterem, gyógyászat és a szaunavilág is itt helyezkedik el. Az emeleten tágas pihenőkben lehet lazítani.

Sárvár fürdő

Sárvár fürdő


Sárvár Wellness

A strand rész nagy területen helyezkedik el. Találunk hullámmedencét, gyerekmedencét, fejesugró öblöt és egy nagy versenycsúszdát is. Utóbbinál csak óvatosan, a végén nagy sebességre gyorsulva csúszunk bele a medencébe.

A szaunavilágban sokféle kabint találunk: infraszauna, többféle finn szauna, két aromakabin és két gőzkamra. Elmaradhatatlan a Kneipp-medence és a jéghideg csobbanómedence. A nyugati szokáshoz hasonlóan a szauna fürdőruha nélküli terület!

Milyen betegségekre van jó hatással a sárvári gyógyfürdő?

  • mozgásszervi betegségek
  • légúti betegségek
  • nőgyógyászati gyulladásos betegségek
  • sportsérülések utókezelései
  • neurológiai tünetegyüttesek
  • izomfájdalmak
Sárvár wellness

Sárvár wellness


Sárvár szállás

Sárváron található szállásokért: Kattints ide

Sárvári Kalandpark

A gyógyfürdő mögött található, ahol többek között 120 állásos erdei drótkötélpálya, 10 méteres mászófal, légpuska lövészet, íjászat várja a gyerekeket.

A különböző korosztályoknak is megvannak a megfelelő játékok. A 3-6 év közöttieknek is van két kötélpálya, valamint három az iskolás korúaknak. De van felnőttek számára is kialakított kötélpálya.

Nádasdy-vár

Sárvár központjában áll az épségben megmaradt középkori vár.

Sárvár vár

Sárvár vár

A várban található a Nádasdy Ferenc Múzeum, ahol az ország egyetlen huszárkiállítása látható. Ez a Nádasdy huszárezred emlékanyagára építve mutatja be a legmagyarabb fegyvernem évszázadait, egyenruháit, fegyvereit, hétköznapjait.

Emellett a vár dísztermét is érdemes megtekinteni, mivel hazánk egyik legszebb belső tere.

Az udvarban remek akusztika és hangulat uralkodik, koncerteket is tartanak ott.

Csónakázó-tó

A kalandpark mellett a 9 hektáros tó várja a természetet kedvelőket. Lehetőség van csónakázásra vagy vízibiciklizésre, de télen korcsolyázás miatt lehet igénybe venni a tavat.

A csónakázó tavat belevették az Országos Kéktúra útvonalába is, mivel hangulatos sétákat lehet tenni a tó körül, a hidakon át.

Sárvár hotel

Sárváron található hotelekért: Kattints ide

Arborétum

A várral szemben, még a belvárosi részen található ez a 9 hektáros zöld terület, amely hazánk egyik legrégibb növénygyűjteménye.

Két részre osztható az arborétum: egyik a klasszikus angolpark, másik a tölgyfákkal borított ligeterdő.

Sárvár arborétum

Sárvár arborétum


Népszerű sárvári programok

A Nádasdy-várnál már említettük, hogy zenei előadásokat is tartanak ott. Két koncertsorozat is népszerű. Júniusban a Sárvári Fúvószenei Fesztivál, augusztus első hétvégéjén pedig Vármeeting Sárvár okán gyűlik össze rengeteg ember.

Júliusban kerül megrendezésre a Nádasdy Történelmi Fesztivál, ami a török kori magyar királyság vitézeinek és polgárainak életét mutatja be játékos, könnyed, közérthető formában.

Augusztus közepén a Nemzetközi Folklórfesztivál kínál programot. A több mint három évtizedes fesztiválon több ország képviselteti magát, ahol igényes zenei, táncos műsorokat láthatnak a látogatók.

A Simon-Júdás vásárt október végén rendezik, ekkor a fürdőtől indulva Sárvár főutcája kilométerekre kirakodóvásárrá változik. Aki már volt, elmondhatja, hogy itt szinte minden megtalálható.

Sárvár Hotel– Közeli szálláshelyek

Kedved kaptál, hogy ellátogass Sárvárra?

Nézd meg szállásajánlatainkat

Romantikus wellness pihenés 

⭐️4.6/5   Hotel Bassiana **** –  Sárvár

Exkluzív pihenés egy mesés apartmanban

⭐️4.7/5  Onyx Luxury **** –  Sárvár

Sárvár legújabb apartmanjai rád várnak

⭐️4.9/5  Brick Apartmanok –  Sárvár