loading...
fejlesztések a budapesti reptéren

Jön az önkiszolgáló csomagfeladási rendszer – és még több fejlesztés nyárig

A Budapest Airport közlése szerint már nyárra érezhetően javulni fog a Liszt Ferenc Repülőtéren a szolgáltatások minősége: több lesz a mosdó, új biztonsági sorokat nyitnak és jön az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszer – adta hírül az iho.hu hírportál.

A teljes körű szolgáltatások a 2024-ben megnyíló új terminállal vehető majd igénybe, de addig is folyamatosan lesznek fejlesztések a budapesti reptéren.

A repülőtér forgalma 2015 óta közel 50 százalékkal nőtt, a terminálok tavaly mintegy 15 millió utast fogadtak és indítottak. A 2019 nyaráig megvalósuló beruházások legtöbbje az utasok kényelmét és tájékozódását, valamint a biztonsági, határátlépési intézkedéseket érinti.

Mik lesznek a fejlesztések?

Az érkezési zónában elbontanak több helységet is, ezáltal kiszélesítik a folyosót, amin keresztül az utasok a csomagkiadó csarnokhoz eljutnak. Ezzel egyidőben a poggyászcsarnok is bővül, az egyik szalagot pedig kiszélesítik.

A mosdók korszerűsítésével és növelésével mintegy háromszor annyi mellékhelység lesz a reptéren, mit amennyi jelen pillanatban van.

Az egyik legnagyobb vívmány talán az önkiszolgáló csomagfeladási rendszer bevezetése lesz. Ezzel már sok külföldi reptéren találkozhattak az utasok, ami csökkenti a repülés előtti időtartamot is. Lényege, hogy a beszállókártya mellett a poggyászfeladó címkét is kinyomtathatja az utas és feladhatja a bőröndöt egy külön szalagon. Saját tapasztalatból tudjuk, hogy ez egy nagyon egyszerű és nagyszerű szolgáltatás! (Barcelonában a Vueling-nél találkoztam utoljára ezzel, itt kb. 2 percbe telt a nyomtatás és a bőrönd feladása!)

Önkiszolgáló csomagfeladó az Alaska Airlines-nál

Önkiszolgáló csomagfeladó az Alaska Airlines-nál

A nyári szezonig egy fiatalokból toborzott teljes csapat áll szolgálatba a terminálon, akiknek a feladata az utasok közvetlen segítése lesz. Ők a repülőtéren már meglévő információs, támogató szolgáltatásokat összefogva, kiegészítve adnak információt és nyújtanak segítséget az utasoknak.

A 2A és 2B terminálban is megnyitnak egy új biztonsági sort, amivel gyorsul az ellenőrzés ideje. Ezenkívül a 2A részen kibővítik a várakozási területet, hogy csökkentsék az időnkénti tumultust.

Nagyon reméljük, hogy ez csak a kezdet és a fejlesztések a budapesti reptéren folytatódnak! 

 

Facebook csoportunk, ahol sok remek ajánlat vár!

Szeretnél több cikket olvasni? Nézz körül itt: Blog-oldalunk