loading...

Hétfőtől működik az azonnali átutalásos rendszer

Mivel az utazás sikeres lefoglalásához fontos, hogy minél előbb a megfelelő számlára megérkezzen a szükséges összeg, számunkra is örömteli az azonnali átutalásos rendszer elindulása. Röviden bemutatjuk, mik a tudnivalók!

Eddig úgy működött az utalás, hogy csak banki munkanapon, reggeltől délutánig (általában 17 óráig) teljesültek az utalások. Ha például szombaton adtunk utalásos megbízást, az összeg csak hétfő délelőtt érkezett meg a kedvezményezett számlájára.

Március 2-án, 0 órától ez nonstop rendszerré alakul át. Tehát az év bármely napján 0-24 órában elindított belföldi utalás esetén 5 másodpercen belül meg kell érkezzen a pénz a kedvezményezett számlájára.

Az azonnali utalásért nem számítanak fel külön díjat, az eddigi díjak érvényesek továbbra is!

Van pár fontos kritérium, hogy teljesüljön azonnal az átutalás:

  • két belföldi magyarországi bankban, forintban vezetett bankszámla között, elektronikusan utalnak;
  • eseti átutalásra vonatkozik (csoportos beszedésre nem);
  • az átutalás összegének 10 millió forint alatt kell lennie.

Ha tehát szombaton meglátunk egy remek utazási ajánlatot, akár már hétvégén elutalva a foglaláshoz szükséges összeget lefixálhatjuk az utat. 🙂 

Másik újdonság, hogy megadhatunk a bankszámlánkhoz másodlagos azonosítót is (pl. email cím, telefonszám). Ezt regisztráltatni kell a bankunknál, ami után elég megadnunk pl. a mobilszámunkat, aminek ismeretében már tudnak nekünk utalni. Fontos, hogy ezzel sem fog hozzáférni a számlámhoz senki, ahogy jelenleg sem lehet pénzt ellopni mások számlájáról a számlaszám ismeretében.