loading...
Philadelphia

Amerika blog – 3. rész: Philadelphia

A vasárnapi teljes nap Philadelphia bebarangolása volt. Ez nem lesz hosszú blog, mivel a város nem olyan nagy, hamar letudható.

 

Már szombat délután megérkeztünk és a legfőbb nevezetességet felkerestük, Rocky szobrát. Sorbanállásra kell számítani, de kb 10 perc után már fotózkodhattunk is.

A vasárnapot a helyi piacon, a Reading Farmer Market-on kezdtük, ahol az igazi Philly Cheesesteak-et próbáltuk ki. Ide mindenképp menjetek el, mert rengeteg étkezőhelyet találhattok.

A város volt Amerika első fővárosa és itt írták alá a Függetlenségi Nyilatkozatot is. Egy téren található az épület, valamint a Liberty Bell is. Itt számítani kell hosszú sorra, mi nem vártuk meg, mert egy harangért nem gondoltuk, hogy egy órát várni kellene…

Ha itt vagytok, ne hagyjátok ki a One Liberty Observation Deck-et, ahol az 57. emeletről lehet rálátni a városra 360 fokos szögben. Érdemes alkonyat előtt menni, hogy világosban és sötétben is látni lehessen a várost.

Maga Philadelphia hangulata nagyon jó, egyetlen „hibája”, hogy kevés a látnivaló. Emiatt én nem is ajánlom az egy teljes napnál több időtöltést, főleg úgy, hogy a fő látnivalók akár gyalog is bejárhatóak.

Mentünk tovább New York-ba: Cikk

Mi kell a beutazáshoz? Mi a teendőd, ha az USA-ba utazol?  

 

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról!