loading...
New York

Amerika blog – 4. rész: New York I.

New York – a város, amely soha nem alszik. Ez a mondat teljesen helytálló a Nagy Almára. Az emberek rohannak, tömeg hömpölyög mindenhol, ahol csak jár az ember. De higgyétek el, fantasztikus hangulata van az egésznek, mindenképp megéri ide eljönni!

Két teljes nap alatt elég sokmindent kivégeztünk. Részletesen majd a hazaérkezés után írok és remélhetőleg videó is készül a látnivalókról.

Ha érdekelnek a kötelező dolgok: New York top 10 látnivalója

 

A híres torony
New York - kilátás Manhattan-re

New York – kilátás Manhattan-re

A legfőbb látványosság talán az Empire State Building tetejéről a kilátás. Egyik oldalon a Financial District magas felhőkarcolói – köztük a One World Trade Center –, másik oldalon pedig a Central Park és az előtte lévő felhőkarcolók tárulnak a szemünk elé. Mindez a 86. emeletről, amely nyitott, így a környék zajai is mind hallatszanak. Mi 18 óra körül mentünk fel, láttuk világosban, majd alkonyat után kivilágítva a várost. Fantasztikus látvány volt New York!

Wall Street negyed

Megrázó helyszín a 2001-es támadás fő helyszíne, ahol anno ledőlt a WTC-torony. Ott egy nagy medence található most, aminek oldalára a halottak nevei vannak vésve.

Mint pénzügyben (is) munkálkodó egyén, számomra kötelező volt a pénzügyi negyedben való barangolás. A Wall Street és környékének két szimbóluma a New york-i tőzsdeépület és a Charging Bull, azaz a bika. Főleg utóbbinál mindig számítsunk tömegre, az ázsiai emberkék mindenhol ott vannak. 🙂

New York - Szabadság-szobor

New York – Szabadság-szobor

A Szabadság-szoborhoz nem mentünk, de van egy ingyenes hajójárat, a Staten Island Ferry, ami nagyon közel halad el a szobor előtt, így ez a látnivaló is ingyenesen megtekinthető. Rengetegen vannak mindig, így elég nehéz jó helyet szerezni. 

Ahová sokan nem mernek menni

Sokan berzenkedhetnek Harlem negyedétől, de mi csakazértis ellátogattunk oda. Persze szigorúan nappal. A főutca inkább piacos utcának tűnt, ahol mindenki igyekszik a turistákat megállítani és eladni valamit. Minket is betaláltak és felvilágosítottak, ha nincs készpénzünk, kártyával is fizethetünk. A mobilhoz ugyanis volt csatlakoztatva egy kis készülék, ami a kártyát le tudja olvasni. Nem éltünk a lehetőséggel, nem is ajánlom, hogy valaki ezt kipróbálja. 🙂 Nem ez New York fő látványossága, de egy sétát megér.

Sok más helyen is jártunk, de erről a következő részben fogok írni:  Folytatás
 

Mi kell a beutazáshoz? Mi a teendőd, ha az USA-ba utazol?

 

 

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról!