loading...
New York

Újabb két nap telt el New Yorkban, összesen négy teljes napot szántunk a Nagy Almára. Tudtuk, hogy mindenre nem lesz elég, de a fő látnivalókat azért sikerült felkeresni.

 

A híres park

Mi egy fél napot töltöttünk a Central Parkban, hosszában átgyalogoltuk. Ez kb 5 km-es távot jelent, de annál több élménnyel gazdagodtunk. Sok kisebb-nagyobb tó, sok szobor és filmekből ismert helyszínek szegélyezik a gyalogutakat. Üdítő érzés sétálgatni a felhőkarcolók rengetegében egy nagy parkban. Javaslom, sok helyen üljetek le, hallgassátok az utcai zenészek előadásait és merüljetek el a zöldben. New York nemcsak a forgatagról szól, hanem a nyugalomról is!

Ha már Central Park, hosszában két oldalon több múzeum is található. Amit mindenképp keressetek fel, az a Természettudományi Múzeum. Élethűen kitömött állatok, csillagászati látnivalók, az óceán élettana és sorolhatnám, mi minden tanulható itt. Nem hiába tartják a világ egyik legjobb ilyen tematikájú múzeumának. És ráadásul nincs belépő, csak ajánlott belépő. De ha lenne is, az se lenne kidobott pénz.

A “világ főtere”

A város központja természetesen a Times Square. Ki ne hallott volna a Broadway ezen teréről! Este a rengeteg reklámfény és az embertömeg fantasztikus hangulatot ad. A téren egy lelátó is áll, érdemes a tetejére felmenni, leülni és bámulni a kavalkádot, ami ott zajlik. Itt található a híres Hard Rock Café is, ahová azért egy sörre be kellett ülni! 🙂

“Úszó erőd”

A katonai dolgokat kedvelőknek kihagyhatatlan az Intrepid. Ez egy anyahajó, amin repülők és ehhez kapcsolódó tárgyak vannak kiállítva. Itt látható az Enterprise is, ami a NASA első űrrepülője volt! Élmény volt látni a különböző repülőket, háttérben pedig New York felhőkarcolói!

Külön ki kell emelni a metróhálózatot. Az egész várost átszövi, szinte mindenhova el lehet jutni egy átszállással. Ráadásul minden embertípus megtalálható egy vagonon belül, hűen reprezentálja a város sokszínűségét. Én imádtam használni a metrót, az emberek hiába rohannak, nagyon előzékenyek, semmiféle probléma nem volt, holott vagy 50-szer használtam a földalattit.
 

Olvastad az 1. részt? Az első napok New York-ban

Ha érdekel az amerikai főváros: Washington felfedezése

Mi kell a beutazáshoz? Mi a teendőd, ha az USA-ba utazol?

 

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról!