loading...

Görögország egyik legnépszerűbb szigete a magyarok körében is felkapott. Főleg aki szórakozni akar, annak tökéletes választás Zakynthos. Na meg persze a strandok, amik a görög tengerpartok legszebbjei között vannak.

 

Zakintosz (Zante)

A sziget fővárosa a többi görög sziget központjaival ellentétben nem tartogat sok látnivalót. Az 1953-as földrengésben sok épület megsérült, de szerencsére az újjáépítés a régi velencei stílusban történt.

Érdemes megnézni a központban lévő Bizánci Múzeumot, ahol El Greco művei is láthatóak.

A kikötő bejáratánál található az Agios Dionysios otodox templom, ahol Zakynthos védőszentje van eltemetve.

 

Laganas és Kalamaki

A két legnépszerűbb nyaralóhelyet a reptér választja el egymástól. Laganas a bulizósabb, Kalamaki a nyugodtabb hely, bár utóbbiban is találunk szórakozóhelyet.

A Laganas Beach 9 km hosszú, barna homokos tengerpart, vize sekély és lassan mélyül. Ezért gyerekeseknek is ideális strand. Emellett sokféle sportolási lehetőséget találunk itt.

 

Laganas-öböl szigetei

A Cameo-szigetre egy kis fahídon, az Agios Sostis-hídon gyalog jutunk át. Útközben a köves tengerfenék miatt sok tengeri állatot láthatunk. Igazából ez egy kicsi kiemelkedés, de szép a kilátás az öbölre. A helyiek diszkó szigetnek hívják, mivel esténként diszkó várja a turistákat.

Marathonisi szigetre az Agios Sontis kikötőből juthatunk el hajóval. Különlegesség, hogy üvegaljú hajók járnak, így útközben láthatjuk a vízi élővilágot. Legnagyobb látványosság az álcserepes teknős, amely ezen a környéken rakja le a tojásait. Emellett a szigeten természetesen homokos strand is van.

Laganas tengerpartja

Laganas tengerpartja

Vassilikos-félsziget

A sziget délkeleti részén található félsziget több remek stranddal rendelkezik. Legismertebb talán a Gerakas, ami kb. 1 km hosszú, homokos strand. Vize lassan mélyül, így elég messze be lehet sétálni, ahonnan remek a kilátás a Laganas-öbölre.

Sokan kedvelik ezenkívül a Dafni, Porto Roma és a Banana Beach-et.

Itt van a Sea Turtle and Wildlife információs központ, ami a teknősök védelmére jött létre.

Ha szeretnéd látni a legszebb görög strandokat:  10 csodaszép görög tengerparti strand

 

Tsilivi

A fővárostól északnyugatra haladva találjuk ezt a települést. Homokos strandja népszerű tengerparti rész, aminek környékén sok bár, taverna van.

A város szélén van a Tsilivi Water Park, ahol hosszú csúszdák miatt a felnőttek is jól érezhetik magukat.

A park természetes környezetben jött létre, ahol sok fa és növény eredeti formában lett megőrizve, ami hozzájárult a „vízi paradicsom” elnevezáshez.

A Tsilivi Waterpark a Xenos család üzleti vállalkozása. Több mint 30 éve élnek a szigeten és végeznek üzleti tevékenységet. A vendéglátóiparban való hosszútávú sikeres jelenlét után a Xenos Hotels Group újabb lépést tett, ezúttal a vízi szórakozás területén. A Tsilivi Vízipark 2010 májusában kezdte meg működését, és ambiciója az, hogy új, többcélú szórakoztató és pihenőhely a sziget lakói a görögök és a külföldiek számára.

 

Az egyetlen biztos dolog az, hogy a vízi park területén senki sem fog unatkozni! Van egy teljes medencerészleg a gyerekek számára, amely teljes mértékben a számukra szentelt játékokkal van felszerelve. Vizet fújó (polipok, delfinek, elefántok, gombák, stb.), és ahol gondtalanul szórakozhatnak, míg a kalandosabbak felkapaszkodnak a kalózhajóra és használják a csúszdákat. A vízi dzsungel sok meglepetést rejt, arra várva hogy a kis felfedezők kipróbálják.

Az idősebbek számára a lehetőségek végtelenek. A Turbolance csúszdák azoknak, akik szeretnék megtapasztalni a végső adrenalint és a feszültséget, várják, hogy elküldjék őket a mennybe! Közvetlenül a csúcsok egy másik csoportja minden ízlés és korosztály számára a legmagasabb szintre emeli a szórakozást! A négyszeres Multislide csúszda alkalmas a kollektív őrületre! A Blackhole nem ajánlott klaustrofóbiásoknak, de egyedülálló élmény! Az űrhajó önmagában egy élettartamú élmény, amelyet nehéz megtalálni újra! És persze, a Rafting és a szabadtéri szórakozás, amit egyformán élvezhetsz egyedül vagy barátokkal!

 

Kék barlangok

A sziget északi csücskében találhatóak ezek a barlangok, ahova csónakokkal viszik a kirándulókat. Népszerű hely, a türkizkék vízben lehet úszkálni is. Néhány barlangban mediterrán fókák is élnek.

 

Porto Limnionas

A nyugati parton található ez a nyugodt tengerpart, így zsúfoltságra nem kell számítani. Köves partja van, de egy benyúló öbölrész fantasztikus hangulatot ad. Az öböl bejárata felett egyetlen étterem van, ahonnan remek a kilátás.

A sziget maga egy természeti gyöngyszem: vad-sűrű, zöld növényzet, kopár síkságok, óriás sziklafalak, mesés templomok és persze a csodálatos mélykék vizű barlangok. A sziget a turizmusból él. A szigetlakók kedvességén kívül azért az árusok tolakodását is tapasztaljuk.

 

Zakynthos – Navagio-öböl avagy Csempész-öböl

Ki ne hallott volna erről a csodaszép öbölről, ahol egy hajóroncs van! Görögország egyik legszebb,legnépszerűbb strandja. Csak hajóval lehet megközelíteni a fehér köves tengerpartot, emiatt számítsunk rá, hogy zsúfolt lesz a strand.

Ha valaki egyénileg szeretné felkeresni a hajóroncs öblöt, akkor Porto Vromiba kell eljutnia. Itt már hajósok várják az idelátogató turistákat, hogy pár euróért átvigyék őket az öbölbe.

Az öböl feletti magas sziklák tetejére autóval is eljuthatunk, onnan remek kilátás nyílik az öbölre és a strandrészre. Vélhetően mindenki látta már képen ezt, az egyik legtöbbet fényképezett hely ez.

2018 őszén leomlott a sziklafal, ezért a látvány kissé változott. Reméljük a jövőben nem lesz több omlás.

 A Navagio öböl partja nem homokos, hanem apró, fehér kavicsos. A víz itt kristálytiszta, káprázatosan kék, a türkiz szinte minden árnyalatában pompázik egyszerűen csodálatos érzés ezt megtekinteni. 

Navagio az a hely, amit egyszer legalább mindenkinek látni kell, megcsodálni azt a látványt, amit az óriási fehér sziklafalak, és a kék tenger áraszt. Egy kis videóval kedveskedek nektek mely egyszerűen fantasztikus és kapcsolódik az előző cikkemhez is melyet itt találtok. Gopro vagy Drón a nyaralásodhoz?

   

Egy hajóroncs található a parton, ami 1983 óta rozsdásodik a Navagio öbölben. 1983-ban a partiőrség két csempészhajót vett üldözőbe, melyek alkoholt, drogot és cigarettát csempésztek.

Az egyik hajónak sikerült Kefalónia irányában elmenekülni. A másik csempészhajó kapitánya pedig úgy gondolta, hogy az öbölben elrejtőzik az üldözői elől, a viharban viszont zátonyra futott. A hajót kivontatták a partra és azóta is ott rozsdásodik az öbölben. A hajó igazi turistalátványosság lett, Zakynthos jelképévé vált.

Egyes pletykák szerint a csempészhajón annyi cigaretta volt, hogy egész Zakynthoson 2 évig ingyen cigarettázott mindenki. Bár ezt nehéz elképzelni de nem lehetetlen 🙂 Aki ott van a szigeten az mindenképpen tekintse meg a roncsot, bár nagyon össze van firkálva de egy igazi “műemlék”.

 

Zakynthos Görögország – Kék-barlangok

A barlangokat csónakkal van lehetőségünk megközelíteni. Egyszerűen lenyűgöző látvány a sziklák között úszkálni az átlátszó, kék vízben. A napsugarai visszatükröződnek a víz felszínéről és ennek köszönhetően pazar látvány tárul elénk, hisz látni a víz alatt lévő sziklákat.

 

Zakynthosi látnivalók

Zante Water Village, Görögország egyik legnagyobb vízi parkja a sziget délkeleti részén található. A Park egy 40.000 m2-es területet foglal el, mindössze 4 km-re Zante városától, Sarakinado faluban.

Ha nagyszerű alkalmat keresel a non-stop játékra, akciót, kalandokat, szórakozást az egész családnak, akkor ne szalaszd el a lehetőséget, látogasd meg a vízi parkot.

Szabadesés (73m)

Kedveled a borzongást?

Akkor ez az attrakció tetszeni fog.

Gyors zuhanás után csobbanás a medencében.

 

Nagysebességű vízcső (75 m)

A gyors csőben érzed a gravitációt a lábadban…

Majd pedig csobbansz a medencében.

Ne hagyd ki!

 

Óriás csúszda (120 m)

Hosszú útvonal, lenyűgöző sebességgel és fordulókkal…

Eláll a lélegzeted, amikor vizet érsz

 

 

Nem vizes játékok

– Go-kart: Szórakoztathatsz, vagy versenyezhetsz barátaiddal a Water Village melletti go-kart pályán. Csak a Water Village látogatói számára a go-kartok 2 euróba kerülnek. Mini Go-Kart a gyerekeknek és csoportos kedvezmények állnak rendelkezésre.

– Trambulinok

– Minigolf

 

Kefalónia

Ugyan nem Zakynthos, de csak egy kicsivel kell messzebb mennünk, hogy megtapasztaljuk az igazi autentikus görög szigetet, turistaáradat nélkül. Kefalónia egyik csodája a Melissani- barlang, amit sűrű erdő vesz körül. Csodálatos cseppkő képződményeket tekinthetünk meg a barlang egyik részében.  

A tó felszínén csónakokkal visznek körbe pár euróért. Nagyon csodálatos, hogy a természet mire képes.

 

Rengeteg látnivaló van még ezen a szigeten is. A szigeten a különféle kirándulási, strandolási, szórakozási lehetőségeknek csak a képzelet szab határt. Ne hagyjuk ki ezt a mesés és nyugodt helyet.

Remélem ti is kedvet kaptatok ezekhez a páratlan szigetcsoportokhoz és minél hamarabb meglátogatjátok őket. Kívánom nektek, hogy jussatok el ide minél előbb.

Érdekelnek más görög szigetek, cikkek is?

Korfu látnivalók, közlekedés, időjárás, térkép – Travelhunter

Korfu látnivalók – Az egyik legnépszerűbb és legkedvezőbb árú görög szigetet mutatjuk be Nektek! Mivel több ajánlatot szoktunk Korfuról kitenni, minden fontos információt megosztunk Veletek, hogy könnyen megszervezhessétek az utatokat! A látnivalók után ne feledd el megnézni a legjobb 33 strandot bemutató rövidke videót se! A reptéren lehet autót bérelni.

Kefalónia 10 kötelező látnivalója – Travelhunter

Sok olyan görög sziget van, amiről külön kellene írni, hisz szinte mindegyik csodaszép. Sokak szerint Kefalónia az egyik legszebb, természeti látványosság és pihenés szempontjából is. Ezért készítettünk egy kis kedvcsinálót, hogy aki még nem járt ott, az vegye fel a bakancslistájára! A Jón-tengeren található ez a nyugodt, családi pihenésre alkalmas sziget, mivel nem túl turistás Zakynthos-szal ellentétben.

Kréta látnivalók – Travelhunter Kréta látnivalók térképpel

Kréta látnivalók – Már bemutattunk több görög szigetet, most a legnagyobb következik: Kréta. Talán a legsokszínűbb szigetről van szó, ahol a gyönyörű természeti látnivalók keverednek a görög mitológiával. A ragyogó strandok pedig még ideálisabbá teszik mint nyaralóhely. Érdemes a szigetet vagy egy részét bejárni autóval! Autóbérlés a reptéren online-foglalással !

[happyforms id=”15210″ /]

Interaktív térkép

                                                                         

Érdekelnek más görög szigetek, cikkek is?

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog