Kefalónia 10 kötelező látnivalója

Sok olyan görög sziget van, amiről külön kellene írni, hisz szinte mindegyik csodaszép. Sokak szerint Kefalónia az egyik legszebb, természeti látványosság és pihenés szempontjából is. Ezért készítettünk egy kis kedvcsinálót, hogy aki még nem járt ott, az vegye fel a bakancslistájára!

 

A Jón-tengeren található ez a nyugodt, családi pihenésre alkalmas sziget, mivel nem túl turistás Zakynthos-szal ellentétben. A sziget természeti látnivalói nagyon szépek, az ételeket a legtöbben nagyon dicsérik.

Myrtos Beach – Kefalónia legszebb strandja

Kefalónia legismertebb látnivalója. Már többször is a legszebb görög strandnak választották. A két hegy lábánál fekvő, hófehér kavicsos partja fantasztikus panorámával rendelkezik.

Érdekelnek görög strandok? Olvasd el ezt a cikket:  10 csodaszép görög tengerparti strand 

Argostoli

A sziget fővárosának velencei stílusú épületeinek nagy része sajnos az 1953-as földrengéskor elpusztult, de így is érdemes ellátogatni ide.

A kikötőbe már csak a védett álcserepesteknősök miatt is el kell menni. A belvárosi séták során pedig rengeteg bárt, tavernát találunk.

Lassi

Az Argostoli szomszédságában lévő városban pezsgőbb élet van, aki szórakozásra vágyik, az látogasson el ide.

Mindenképp el kell menni a Paliostafida strandra, ahol egy löszfal tövében kis helyen lehet élvezni a türkiz színű vizet.

Drogarati barlang

A sziget egyetlen látogatható cseppkőbarlangja 45 méterrel a felszín alatt található. Sokak szerint nem látványosabb az Aggtelekinél, de mindenképp érdemes beiktatni, ha a közelben járunk.

Melissani barlang

Nem messze a Drogarati barlangtól található ez a tóbarlang. A felül nyitott barlangba a besugárzó Nap látványa rendkívüli, a tavon csónakázni is lehet. Számítani kell hosszabb várakozásra is, mivel sokan szeretnének kipróbálni a csónakázást.

Skala

A sziget délkeleti csücskében lévő kisváros a tengerpartja miatt ismert. A több kilométeren át húzódó aprókavicsos tengerpart jól kiépített, emiatt a pihenés gond nélküli. A délebbi részen már sziklás a partszakasz, itt már kevesebb turistával találkozik az ember.

flickr.com / Jane

Assos

Az északi részen fekszik ez a csodás város.

Fél óra sétára, egy félszigeten található az egyik legnagyobb görög erődítmény. Az erőd a nyugati partszakaszt védte egykor.

Kiemelendő a félsziget bejáratánál lévő strand. Nagyon jónak tartják ezt a szélvédett öblöt, ahonnan felnézve nagyon szép látvány az erőd. A víz lassan mélyül, partja apróbb kavicsos.

Fiskardo

Még északabbra található ez a kikötőváros, amely az 1953-as földrengést átvészelte. Emiatt a régi stílus itt fennmaradt, az épületeket és azok színeit érdemes megcsodálni.

flickr.com / Tony Hisgett

Platia Ammos Beach

A Paliki-félsziget nyugati részén található tengerpart hasonló Myrtoshoz. A háttérben magasodó hegy tövében lévő strand vize hamar mélyül, partja kavicsos.

Mivel ez a rész elég kiépítetlen, ennek köszönhetően kevesen vannak, ráadásul elég nehéz a megközelítése is. A parkolóból egy meredek lépcső vezet a partra, ami a kisebb földmozgások miatt azonban gyakran megrongálódik. Éppen ezért óvatosnak kell lenni!

flickr.com / claire rowland

Xi Beach

Szintén a Paliki-félszigeten, annak déli részén fekszik ez a strand. Ami miatt népszerű, az a vörös homok és a fehér sziklafal nyújtotta látvány. Emiatt legtöbbször zsúfoltságra lehet számítani.

 

Kapcsolódó videó:

 

TravelHunter Közösség – Csatlakozz hozzánk 

Facebook oldalunk

Görög csoportunk

Facebook csoportunk

Instagram

Youtube

Oszd meg a cikket ⬇⬇⬇ 

Last Minute utazás Alanya Hotel Güngör

Alanya, Güngör Suite Hotel ***

Belek utazás Innvista Hotels

Belek, Innvista Hotels Belek *****

Ciprus utazás Hotel Oscar-Kyrenia

Ciprus, Oscar Resort Hotel ****

Poreč utazás Hotel Delfin

Poreč, Hotel Delfin ***

Mauritius utazás Le Palmiste Resort

Mauritius, Le Palmiste Resort & Spa ***

Alanya last minute utazás

Alanya Last Minute utazás, Alanya Hotel Beach ****

Korfu utazás Alexis Apartman

Korfu, Alexis Apartman ***