loading...
Kefalónia látnivalók 1. helyezettje a Myrtos Beach

Sok olyan görög sziget van, amiről külön kellene írni, hisz szinte mindegyik csodaszép. Sokak szerint Kefalónia az egyik legszebb, természeti látványosság és pihenés szempontjából is. Ezért készítettünk egy kis kedvcsinálót, hogy aki még nem járt ott, az vegye fel a bakancslistájára!

 

A Jón-tengeren található ez a nyugodt, családi pihenésre alkalmas sziget, mivel nem túl turistás Zakynthos-szal ellentétben. A sziget természeti látnivalói nagyon szépek, az ételeket a legtöbben nagyon dicsérik.

 

Kefalónia látnivalók

Myrtos Beach

Kefalónia legismertebb látnivalója. Már többször is a legszebb görög strandnak választották.

A két hegy lábánál fekvő, hófehér kavicsos partja fantasztikus panorámával rendelkezik.

Érdekelnek görög strandok? Olvasd el ezt a cikket:  10 csodaszép görög tengerparti strand 

Kefalónia látnivalók 1. helyezettje a Myrtos Beach

Kefalónia látnivalók 1. helyezettje a Myrtos Beach

Argostoli

A sziget fővárosának velencei stílusú épületeinek nagy része sajnos az 1953-as földrengéskor elpusztult, de így is érdemes ellátogatni ide.

A kikötőbe már csak a védett álcserepesteknősök miatt is el kell menni. A belvárosi séták során pedig rengeteg bárt, tavernát találunk.

 

Lassi

Az Argostoli szomszédságában lévő városban pezsgőbb élet van, aki szórakozásra vágyik, az látogasson el ide.

Mindenképp el kell menni a Paliostafida strandra, ahol egy löszfal tövében kis helyen lehet élvezni a türkiz színű vizet.

 

Drogarati barlang

A sziget egyetlen látogatható cseppkőbarlangja 45 méterrel a felszín alatt található. Sokak szerint nem látványosabb az Aggtelekinél, de mindenképp érdemes beiktatni, ha a közelben járunk.

 

Melissani barlang

Nem messze a Drogarati barlangtól található ez a tóbarlang. A felül nyitott barlangba a besugárzó Nap látványa rendkívüli, a tavon csónakázni is lehet.

Számítani kell hosszabb várakozásra is, mivel sokan szeretnének kipróbálni a csónakázást.

Csodás, ahogy a napfény a barlangba besüt

Csodás, ahogy a napfény a barlangba besüt

 Skala

A sziget délkeleti csücskében lévő kisváros a tengerpartja miatt ismert. A több kilométeren át húzódó aprókavicsos tengerpart jól kiépített, emiatt a pihenés gond nélküli.

A délebbi részen már sziklás a partszakasz, itt már kevesebb turistával találkozik az ember.

 

Assos

Az északi részen fekszik ez a csodás város.

Fél óra sétára, egy félszigeten található az egyik legnagyobb görög erődítmény. Az erőd a nyugati partszakaszt védte egykor.

Kiemelendő a félsziget bejáratánál lévő strand. Nagyon jónak tartják ezt a szélvédett öblöt, ahonnan felnézve nagyon szép látvány az erőd. A víz lassan mélyül, partja apróbb kavicsos.

 

Xi Beach

Szintén a Paliki-félszigeten, annak déli részén fekszik ez a strand.

Ami miatt népszerű, az a vörös homok és a fehér sziklafal nyújtotta látvány. Emiatt legtöbbször zsúfoltságra lehet számítani.

Xi Beach

Xi Beach

 Fiskardo

Még északabbra található ez a kikötőváros, amely az 1953-as földrengést átvészelte. Emiatt a régi stílus itt fennmaradt, az épületeket és azok színeit érdemes megcsodálni.

 

Platia Ammos Beach

A Paliki-félsziget nyugati részén található tengerpart hasonló Myrtoshoz. A háttérben magasodó hegy tövében lévő strand vize hamar mélyül, partja kavicsos.

Mivel ez a rész elég kiépítetlen, ennek köszönhetően kevesen vannak, ráadásul elég nehéz a megközelítése is. A parkolóból egy meredek lépcső vezet a partra, ami a kisebb földmozgások miatt azonban gyakran megrongálódik. Éppen ezért óvatosnak kell lenni!

 

Kefalónia videóban

 

Kapcsolódó videó:

Zakyntosi strandok és látnivalók, melyeket nem szabad kihagyni – Travelhunter

Görögország egyik legnépszerűbb szigete a magyarok körében is felkapott. Főleg aki szórakozni akar, annak tökéletes választás Zakynthos. Na meg persze a strandok, amik a görög tengerpartok legszebbjei között vannak. A sziget fővárosa a többi sziget központjaival ellentétben nem tartogat sok látnivalót. Az 1953-as földrengésben sok épület megsérült, de szerencsére az újjáépítés a régi velencei stílusban történt.

 

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog