loading...
Barcelona látnivalók

Barcelona látnivalók – A világ egyik legismertebb városába az év bármely szakában el tudunk utazni a kellemes időjárás miatt. És ne is hagyjuk ki ezt a fantasztikus hangulatú és rengeteg látnivalóval rendelkező világvárost! 

Hogy könnyű legyen a pár napos kirándulás, bemutatjuk Nektek tömören, de lényegre törően Barcelona érdekességeit, látnivalóit és az utazás során felmerülő legfontosabb dolgokat!

 

Reptér és Barcelona közötti közlekedés

Renfe-vonat

A 2-es termináltól gyalog lehet elérni az állomást. A belvárosban átszállási lehetőség van a metróra Sants, Passeig de Graciá és Clot állomásoknál.

Érvényes rá a Hola BCN! Travelcard, T-10 gyűjtőjegy, T-Dia és a Barcelona Card is. A vasútállomáson lévő automatából lehet megvenni minden jegyet. A város zónákra van osztva, a reptér a 4-es zónában van.

Árak itt vannak. A menetrendet itt találod meg!

Aerobus

Az A1-es busz az 1-es, az A2-es a 2-es termináltól közlekedik a Placa de Catalunya megállóig. Mindkettő megáll a Placa Espanya megállónál. Jegyet az Aerobus megállójában lehet venni.

Árak itt vannak és online vásárlás is itt lehetséges! Menetrend a „Timetables” fül alatt található!

46-os busz

Plaza Espanya és a reptér között közlekedik, a T1 és T2 termináloknál is megáll. T-10 gyűjtőjegy és a Hola BCN! is érvényes rá!

Metró

Az 1-es és 2-es terminálon is megáll, de nem a belvárosba közlekedik. A belvárosba a Torrassa metróállomáson kell átszállni az L1 metróra.

„Billet aeroport” jegy kell rá, más metróra átszállva is érvényes. A T-10 gyűjtőjegy nem érvényes rá, de a Hola BCN!, T-Dia napijegy igen.

Árak és egyéb információ itt található.

Éjszakai közlekedés

Éjszaka NitBus közlekedik a reptér és Placa de Catalunya között, érintve a Placa Universitat és Placa Espanya megállókat is. Az N16-os busz a 2-es, az N17-es busz az 1-es terminálra közlekedik.

A T-10 gyűjtőjegy érvényes rá, de a Hola BCN! és a Barcelona Card nem.

Menetrendet itt találtok.

 

Tömegközlekedés

A vonaljegy ára (2019-ben) 2,15 €, de sokkal jobban megéri az alábbi jegy- és bérlettípusok.

A T-10 gyűjtőjegy 10 utazásra használható fel, de több személy is használhatja, viszont mindenkinek érvényesítenie kell. Egy utazás 75 percnek számít, ezalatt háromszor átszállhatunk a metró-busz-reptéri vonat bármelyikének kombinációjával. Útmegszakítás, visszaút és ugyanazon buszra ismételt felszállás esetén viszont új utat számol fel. A L9 metróra a reptér érintésével azonban nem érvényes!

A napijegy (T-Dia) a repülőtéri vonatra és metróra is érvényes.

A több napos bérletek neve Hola BCN! Travelcard. Van 2, 3, 4 és 5 napos bérlet, amivel ingyenes a reptéri vonat és metró, de az éjszakai buszok használata nem!

4 éves kor alatt az utazás ingyenes!

A jegyfajták árait itt találod meg és online 10 %-kal olcsóbban is tudod megvenni (átvenni a Placa de Catalunya turisztikai irodában vagy a reptéri turistainformációs pontokon tudod).

Útvonaltervezőt itt találsz!

Turistabérletek

A Barcelona Card bérlettel ingyenes a tömegközlekedés és 30 múzeum. További nevezetességek kedvezménnyel vehetők igénybe.

A lista itt található!

Az árakat itt találod és online 10 %-kal olcsóbban is tudod megvenni (átvenni a Placa de Catalunya, Placa Espanya, Sagrada Familia turisztikai irodákban vagy a reptéri turistainformációs pontokon tudod).

Ajánlhatunk néhány fantasztikus éttermet?  10 remek étterem Barcelonában

 

Barcelona látnivalók

La Sagrada Familia

A világ egyik legismertebb temploma a tervek szerint 2026-ra fog teljesen elkészülni. Barcelona látnivalók közül ez az első, amit mindenképp meg kell nézni!

2010-ben a pápa avatta bazilikává a Szent Család templomot. Érdekes kinézete igazi építészeti remekmű, amit azoknak is érdemes megnézni, akik nem akarnak templomot látogatni.

Két tornyába lehet felmenni, mindkettőről szép kilátás nyílik a városra.

Online jegyvétel a hivatalos honlapon lehetséges, ami ajánlott is. Nyitvatartás és más információ is elérhető itt.

Megközelítés: 1-es és 5-ös metróval.

 

Güell Park

Gaudí másik futurisztikus műve a Sagrada mellett. Giccses épületeket, szobrokat láthatunk a parkban, ahol Gaudí maga is lakott. Szintén remek kilátás nyílik a városra, a különleges alkotások miatt pedig megéri bemenni a parkba.

Online jegyvétel a hivatalos honlapon lehetséges, ami ajánlott is. Nyitva tartás és más információ is elérhető itt.

Megközelítés: a 4-es metró Joanic állomásától induló 116-os busszal.

Barcelona látnivalók között a Güell Park is legyen ott

Barcelona látnivalók között a Güell Park is legyen ott

 

Katedrális (Catedral de Barcelona)

Barcelona látnivalók- A belvárosban található a gótikus katedrális, ahol vasárnap délben a Sardana nevű katalán táncot is meg lehet tekinteni.

Vannak ingyenes látogatási időszakok, információk itt találhatóak!

Megközelítés: 4-es metróval a Jaume I megállónál.

 

Santa Maria del Mar Székesegyház

Nem messze a Katedrálistól, az El Born negyedben található ez a templom, amely hasonlóan impozáns. Hangulatos utcák, sikátorok jellemzik ezt a részt, ahol olcsóbb éttermeket, bárokat lehet találni, mint a Rambla környékén.

A templom honlapján további információk találhatóak.

Megközelítés: 4-es metróval a Jaume I megállóig.

 

Picasso múzeum

Egy hangulatos kis utcában van a híres festő munkáit bemutató múzeum.

A város leglátogatottabb múzeuma főként Picasso életének korai munkáit mutatja be. Nemcsak festményeket mutat be, hanem rajzokat, metszeteket, tankönyveket, korai vázlatokat, sőt, még kerámiákat is. A művész korai művei is láthatók, beleértve a híres kék korszak festményeit.

Belépőárak, nyitvatartás és minden információ itt található!

Megközelítés: 4-es metróval a Jaume I megállóig.

 

La Rambla

Barcelona sétálóutcája világhírű, ami a Placa Catalunya tér és a tengerpart között húzódik. Az utcáról oldalirányban rengeteg kis utca, sikátor ágazik ki, nappal érdemes bolyongani itt. Vigyázzunk a zsebtolvajokra, előszeretettel figyelnek a sétálóutcán!

Megközelítés: 1-es, 3-as, 6-os, 7-es metróval a Placa Catalunya megállóig, 3-as metróval a Liceu megállóig (Rambla „közepe”) vagy Drassanes megállóig (tengerpart felőli vége).

A La Ramblán hangulatos sétát tehetünk

A La Ramblán hangulatos sétát tehetünk

 

Palau Güell

A La Rambla-ról nyíló utcában található ez a Gaudi-épület, amit a katalán grófnak, Eusebi Güell-nek tervezett. Ami igazán remekké teszi az épületet, hogy egy kis helyen kellett egy kúriát kialakítani, ami nagyszerűen sikerült.

Belépőárak, nyitvatartás és minden információ itt található!

 

Placa Reial

Szintén egy La Rambla-ról nyíló sikátoron jutunk el a Király térre. Számos étterem, bár található, valamint sok pálmafa és egy szökőkút teszi színessé a teret.

 

Kolombusz-emlékmű

A La Rambla tengerpart felőli végén található a szobor, aminek tetejére lift visz fel és gyönyörű a kilátás.

Online itt lehet olcsóbban jegyet venni.

Megközelítés: 3-as metróval Drassanes megállóig.

 

La Boqueria

A La Rambla sétálóutcán található ez a nagy piac. Ha a városban járunk, Barcelona látnivalók között ez szerepeljen! Mindenképp megéri bemenni, fantasztikus ételek, italok várják a látogatókat. Vasárnap zárva tart! Információk a hivatalos honlapon találhatók.

Megközelítés: 3-as metróval Liceu megállóig.

Mindenféle finomság kapható itt

Mindenféle finomság kapható itt

Casa Milà

Más néven a Kőbánya (La Pedrera), Antoni Gaudí épületeinek a sorában az egyik legismertebb lakóház. Az épületben szinte életműve összegzését adja: itt valósítja meg legtökéletesebben a természet és az építészet összeolvasztását. Mintha egy lepusztult, barlangokkal szaggatott hegy lenne.

Belépőárak, nyitvatartás és minden információ itt található!

Megközelítés: 3-as, 5-ös metróval a Diagonal megállóig.

 

Casa Batlló

A házat a Csontok háza néven is ismerik, és egy középosztálybeli család részére készült 1904 és 1906 között. Gaudí tulajdonképpen egy meglévő lakóépületet alakított, a szerkezetét érintetlenül hagyva a balkonokat átépítette, új tetőt és emeleteket épített.

Bent sehol nincs egy egyenes vonal, éles szegély sem, csak organikus formák. A Batlló-ház Gaudí szecessziós stílusának egyik legharmonikusabb példája.

Belépőárak, nyitvatartás és minden információ itt található!

Megközelítés: 2-es, 3-as, 4-es metróval a Passeig de Gracia megállóig.

 

Santa Caterina piac

A katedrálistól nem messze találjuk ezt a fedett csarnokot, ahol inkább a helyiek vásárolnak. Sokkal autentikusabb, mint a Boqueria, rengeteg tengeri herkentyűt láthatunk.

Megközelítés: 4-es metróval Jaume I megállóig.

 

Művészeti Múzeum és a Táncoló szökőkút (Font Mágica)

A Katalán Nemzeti Szépművészeti Múzeum Barcelona legismertebb múzeuma. Vannak ingyenesen látogatható időszakok: minden hónap első vasárnapja, február 12., május 18., szeptember 11. és 24., minden szombaton 15 óra után.

Belépőárak, nyitvatartás és minden információ itt található! Online jegyvásárlás itt lehetséges!

A múzeum előtti szökőkút zenei víz- és színjátéka a Barcelona látnivalók között kötelező program. Remek esti kikapcsolódás nézni a különböző színekben pompázó vízsugarakat. Minden év elején néhány hétig szünetel az előadás. A működési időszakok itt találhatók.

Megközelítés: 1-es, 3-as, 8-as metróval az Espanya megállóig, onnan 350 m gyalog ; 150-es busszal az Av Ferrer i Guàrdia – Mèxic megállóig.

 

Aquarium

A tengerparti részen, nem messze a La Ramblától található Barcelona akváriuma, amely Európa legnagyobb ócenáriuma. Különlegessége egy 80 méter hosszú, víz alatti alagút, ahol a ráják, cápák és számtalan más állatfaj a látogatók feje felett hatmillió liternyi vízben úszkál.

Belépőárak, nyitvatartás és minden információ itt található!

Megközelítés: V17-es busszal a Port Vell megállóig.

 

Parc de la Ciutadella

Barcelona legismertebb parkjában több nevezetesség is található: Katalónia parlamentje, állatkert, Természetrajzi Múzeum. legszebb része a Cascada Monumental szökőkút, aminek tetején szárnyas oroszlánok, lovaskocsik, alatta pedig tüzes sárkányok szökkennek elő. A parkban rengeteg a narancs-, magnólia– és leanderfa és sok papagájjal találkozhatunk.

Megközelítés: 4-es metróval a Ciutadella/Vila Olimpica megállóig.

 

Arc de Triomf

A Parc de la Ciutadellától egy pálmafákkal szegélyezett sétányon pár percre található ez a diadalív. Ez eltér a többi diadalívtől: ezt nem egy katonai győzelem miatt emelték, hanem a művészetek és a tudományok előtt tisztelegtek vele.

Megközelítés: 1-es metróval az Arc de Triomf megállóig.

A barcelonai diadalív

A barcelonai diadalív

Montjuic

A belvároshoz közeli domb és az odavezető út is sok látnivalót tartogat. Érdemes a 150-es busszal menni, ez a Placa Espanya és a domb tetején lévő vár között közlekedik és minden látványosságot érint.

Felfelé az első látványosság a Poble Espanyol, a spanyol falu, amely a spanyol építészetet mutatja be. Jegyvásárlás és további információk a hivatalos honlapon vannak.

Feljebb ingyenesen látogatható az olimpiai stadion.

Nem messze innen van a sikló felső végállomása, ami lentről, a Paral-lel metrómegállótól (3-as metró) indul. Erre érvényesek a tömegközlekedési jegyek.

A sikló felső végállomásától a Teleféric Montjuic libegővel is utazhatunk a domb tetején lévő várhoz. Külön jegyet kell rá vásárolni. Információk a hivatalos honlapon találhatók.

A domb tetején lévő Castell de Montjuic egy erődítmény, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Nyitva tartás és jegyárak a hivatalos honlapon találhatók. Vasárnap 15 óra után ingyenes a belépés!

 

Transbordador Aeri del Port libegő

A libegő a tengerpart és a Montjuic hegy között szállítja az utasokat. Csodás kilátást nyújt az út, mindenképpen ajánljuk az ezen való utazást! Külön jegyet kell rá venni!

Menetrend és jegyárak itt találhatók.

Megközelítés: V15-ös, V19-es busszal a Pg Joan de Borbó – Pl del Mar megállóig.

 

Tibidabo

A város felett magasodó, 512 méter magas hegyről van a legszebb kilátás a városra.

A hegyen áll egy templom, a Jézus Szent Szíve Engesztelő Templom (Temple Expiatori del Sagrat Cor), aminek tetejéről gyönyörű kilátás nyílik. Érdemes megemlíteni a templom kriptáját is. A templomba és a kriptába a belépés ingyenes!

Itt van egy vidámpark (Parc d’Atraccions Tibidabo). Bár nem szabad modernre gondolni, gyerekekkel mindenképp jó szórakozási lehetőség. Nyitva tartás és jegyvásárlás a hivatalos honlapon találhatók.

A TV-torony, a Torre de Collserola kilátóként is funkcionál. A 10. emeletre fel lehet menni, ezzel Barcelona legmagasabb kilátóhelye. Nyitva tartás és jegyárak a hivatalos honlapon találhatók.

Megközelítés: összefoglalva itt található jegyárakkal együtt.

– S1 vagy S2 vonattal a Peu del Funicular állomásig, onnan fel a Vallvidrera siklóval, majd a 111-es busszal. Mindegyik ingyenesen használható tömegközlekedési jegyekkel.

– T2A busszal (Tibibus) a Placa Catalunyától. Külön jegyet kell rá venni.

– L7 metróval az Av. Tibibado megállóig, onnan a kék villamossal (Tramvia Blau) vagy 196-os busszal a siklóig, majd siklóval fel a vidámparkig. A villamosra és a siklóra külön jegy szükséges.

 

CosmoCaixa

A spanyol Csodák palotája egy nagyszerű tudományos múzeum. Sok témát dolgoz fel mint például az amazóniai esőerdők ökoszisztémáját, az evolúció kialakulását, a Föld geológiai változatosságát.

A gyerekek számára is nagyon érdekes és izgalmas. A Planetáriumban tehetnek egy utazást az űrbe, a Clik and Flash interaktív kiállításon megfoghatják a kiállítási tárgyakat is.

Belépőárak, nyitvatartás és minden információ itt található!

Megközelítés: 196-os busszal a Ronda de Dalt – Císter megállóig.

 

Camp Nou

Barcelona látnivalók között szerepelnie kell a focinak is! A Barcelona futballcsapat híres stadionja még egy nem futballkedvelőnek is elnyeri a tetszését.

Ha nem is mérkőzésre, de egy stadiontúrára mindenképp érdemes időt szánni. Stadiontúrával kapcsolatban itt találtok információkat és mérkőzésre jegyet is a hivatalos honlapon lehet venni.

Megközelítés: 3-as metróval a Palau Reial, 5-ös metróval Badal vagy Collblanc megállóig.

Az FC Barcelona "Több mint egy klub"

Az FC Barcelona “Több mint egy klub”

Montserrat

Bár Barcelonától kb. 50 km-re fekszik, mégis kötelező látnivaló a hegyen fekvő kolostor. Már maga az út is lenyűgöző, szerpentines út vezet az 1236 méter magasan fekvő épülethez, illetve libegővel vagy fogaskerekűvel is eljuthatunk.

A templom falai között található a Fekete Madonna. A Szűz Máriát és a fején koronát viselő gyerek Jézust ábrázoló kegyszobrocskát a legenda szerint Lukács evangélista faragta és maga Szent Péter hozta a sziklák közé Krisztus születése után 50 évvel. Rengetegen emiatt a szobor miatt látogatnak ide.

Megközelítés:

– Placa d’Espanya állomástól az R5-ös vonattal Montserrat-Aeri megállóig, onnan libegővel (Aeri de Montserrat). A libegő menetrendje, jegyárak itt található!

Placa d’Espanya állomástól az R5-ös vonattal Monistrol de Montserrat megállóig, onnan fogaskerekűvel (Cremallera). A fogaskerekű menetrendje, jegyárak itt található!

 

Barcelona látnivalók – Kedvcsinálónak nézd meg ezt a remek kis videót:

 

Barcelona látnivalók térképen

Barcelona metróhálózati térképe

 

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

1 Comment

  1. Pingback: Az egzotikus, olcsó utak vadászai – qfsolution.hu

Comments are closed.