loading...
10 étterem Barcelonában

10 étterem Barcelonában- Barcelonába mindenki szeretne legalább egyszer elmenni. Már írtunk a városról és a környéki tengerparti részről, Costa Braváról bemutató cikket, de ami még kimaradt, az a gasztronómia. A remek spanyol (és katalán) ételek kóstolása hozzátartozik a kiránduláshoz. Kiválasztottunk 10 éttermet a rengeteg közül, amit érdemes meglátogatni! Főleg, hogy van két magyar étterem a városba!

Meg szeretnéd ismerni a várost? Olvasd el ezt a cikkünket:  Barcelona bemutatása


10 étterem Barcelonában

Futballárium Barcelona

Kezdjük egy magyar étteremmel! A Camp Nou közelében található, nem meglepő, hogy egy focigyűjteményt is láthatunk itt: relikviák, sálak, mezek mindenfelől. Az ételek mellett kiemelendő, hogy sokféle csapolt sör várja a vendégeket. Kötelező program, ha Barcelonában jártok!
Honlap: https://futballarium.com/

Teoric Taverna Gastronomica

Ez a közepes árkategóriás étterem a belváros közelében található. Egyes értékelések szerint a legjobb a városban.
Igazi mediterrán-spanyol ételeket kóstolhatunk itt. Rebesgetik, hogy esélyes a Michelin-csillagra az étterem, ezért javasolt minél hamarabb meglátogatni!

La Taverna del Born

A Picasso Múzeum közelében található, kiváló tapas kapható. Emellett nagyon dicsérik a különböző szendvicseket és a borokat is! Népszerű hely, ezért asztalhoz jutni elég nehéz.

Can Tresó

A Gracia negyedben található ez a kis étterem. Érdekessége, hogy időnként változtatják az étlapot, így mindig van alkalom valami újat kipróbálni. A hely szűkössége miatt elég nehéz itt is asztalt találni, de az ételek minősége ezt kárpótolja.

Patachou

A Casa Milától két utcányira van ez a hely, amely inkább kávézó-pékség jellegű. Ha csak egy jó szendvicsre vágysz, akkor el kell jönni ide (egyik különlegesség az avokádós-lazacos szendvics)! De ami igazán népszerű itt, azok a különböző édességek: croissant, muffin, sajttorta, stb.

Hungaryto

Egy másik magyar étterem a belváros közelében, az Arc de Triomf-tól pár száz méterre található. Ha magyar ételekre vágysz, akkor ide is el kell jönnöd: babgulyás, lángos, pörkölt, stb.
Honlap: http://hungaryto.com/

Viana

A Ramblától párhuzamosan, a Placa Reial melletti kisutcában találjuk ezt a kis éttermet. Valóban nem nagy, emiatt itt se tuti az asztal, de a város egyik legjobb spanyol és nemzetközi ételeinek ötvözetét kapjuk cserébe. Mind az ételek és italok terén remek értékeléssel rendelkezik a hely!

Buenos Aires Grill Restaurant

A Placa de Catalunya tértől nem messze található a város talán legjobb steak-étterme. Nem a legolcsóbb hely (kb. 15 €-nál kezdődik), de ha egy remek steaket akarsz enni, ennyi pénzt megér!

Ristorante Margherita

Nem maradhat ki a pizzéria sem! A Diagonal metróállomás mellett található, ahol igazi olaszos vékony tésztás pizzát ehetünk. De persze más olasz típusú ételt is lehet kapni, mint a rizottó vagy a polip-carpaccio.

Foc i Oli

Aki rajong a hamburgerért, annak ide el kell jönni! Értékesések szerint a legjobb hamburgert itt kapni a városban. Bár a hely szintén kicsi, de a nagy adagok miatt érdemes ellátogatni, ráadásul nem is drága (barcelonai mértékkel). Különlegességük az uruguayi chivito burger (marhahús, mozzarella, olivabogyó, szalonna, tojás).

 

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

 

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube