loading...
Oktoberfest ételek

Oktoberfest ételek- Hétvégén elindult az Oktoberfest, ahol egészen október harmadikáig emelhetik korsójukat a fesztiválozók. A 34.5 hektárnyi területre kitelepített 16 sörsátorban összesen 127 kisebb–nagyobb árus kínál isteni bajor ételeket.

Ha ide látogatsz, felejtsd el a diétát, és ezt az 5 kaját mindenképp kóstold meg, hogy legyen mit leöblíteni a sörrel.

Oktoberfest ételek- Bajor perec (Breze)

Meg se próbáld elhagyni Münchent, anélkül hogy vettél volna legalább egy hatalmas bajor perecet a korsó söröd mellé! Az igazi perec általában három méretben kapható, gyönyörű mélybarna színe van, kívül ropogós, és sós, belül pedig puha, omlós. Tökéletes sörkorcsolya, de sokan fogyasztják sült húsok, vagy kolbász mellé, kenyér helyett.

Bajor sült kolbász (Bratwurst)

Oktoberfest ételek- A Bratwurst nem hot-dog. Hivatalos definíciója szerint sertés-, vagy marhahús alapanyagból készült, erősen fűszerezett sült kolbász. Rengetegféle változat létezik, a recept régiónként különbözik, de szinte mindenhol ízesítik gyömbérrel, korianderrel, és köménnyel.

Úgy kell enni, hogy savanyú káposztával mustárba tunkolod, és minden falatot leöblítesz egy korty hideg sörrel. Ha nem szeretnél egyfajta kolbász mellett elköteleződni, kérj kolbász tálat, azzal biztosan nem fogsz mellé!

Sült Csülök (Schweinshaxe)

Ha szereted a kihívásokat, és elég éhesnek érzed magad, rendelj egy jó szaftos – ropogós csülköt, és ess neki kézzel! Ha valamihez igazán értenek a németek, akkor az a csülök. Ezt bizonyítja, hogy tavaly több, mint 70 ezer adagot szolgáltak fel belőle. A hatalmas méretű hús mellé legtöbbször hagyományos bajor krumpligombóc, és párolt káposzta jár köretnek. Mindez egy liter sör kíséretében elfogyasztva, komoly teljesítmény.

Grillezett hal (Steckerlfisch)

Ha valami kevésbé nehéz ételt keresel, vagy inkább sörre költesz, és csak egy dolgot kóstolsz meg, akkor a grillezett hal legyen az ! A bajor halaknak külön sátrakat szentelnek az Oktoberfesten. Kis nyársakra felszúrva sorakoznak a jobbnál jobb, pácolt, ropogósra sült keszegek, makrélák, és pisztrángok. Pereccel a legjobb!

Almás rétes (Apfelstrudel)

Egy jó almás rétes mindig jó, különösen a reggeli kávé mellé, egy átmulatott éjszaka után. A tésztája kicsit vastagabb az általunk megszokottnál, és ropogósabb is. Melegen, porcukorral megszórva, fagyival, vagy vanília öntettel az igazi.

Ha te is úgy gondolod, hogy az Oktoberfest több, mint sör, és kedvet kaptál egy gasztro kalandhoz, még nekivághatsz! Ha már ott vagy, vagy voltál, írd meg kommentben, mit ettél, és bővítsük együtt a listát!

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube