loading...
Washington

Petya éppen Amerikában utazgat és napi szinten hozza nekünk a friss infókat, tippeket. Washington az első állomása és onnan számol be a kalandjairól. Amerika blog sorozatunk első része következik!

 

Megérkezés

Egy hosszú út után (Budapest – Philadelphia – Washington útvonalon) megérkeztem egy barátommal szerda este a fővárosba. Egy rákfenéje volt az útnak, hogy több mint 10 órás a közvetlen út Budapest és Philadelphia között. Ez már kívül esik az ember komfortzónáján, de hát valamit valamiért. 🙂

Airbnb-n foglaltunk, a szállás kb 20 percnyi metrózásra a belvárostól, ami egy szobát és egy zuhanyzót jelentett. Szolid, de nekünk bőven megfelelt.

 

És indulás felfedezni a fővárost!

Csütörtök reggel már negyed 8-kor útra keltünk, hogy láthassuk Trump uraságot a rezidenciájában. Már fél 9-kor a Fehér Ház előtt voltunk, ahol elvileg ott volt az elnök, de sajnos nem csíptük el. Fotózkodás után mentünk a Lincoln Memorial-hoz és az előtte lévő tóhoz (Reflection Pool). A két oldalán a vietnámi háború hallottainak a nevét tartalmazó emlékmű és a koreai háború emlékműve található. Biztos mindenki ismeri a Lincoln Memorial-t, Abraham bácsi ott üldögél egy székben.

Washington, Lincoln emlékmű

Washington. Lincoln emlékmű

Innen egy majd’ 4 km hosszú vonalban található Washington fő nevezetességeinek többsége. A csúcsban végződő Washington Monumentum uralja a nagy parkot.

Továbbhaladva múzeumok sorát találjuk, ráadásul mindegyik ingyenes! Mi voltunk a Hirshhorn-ban, a Légi- és Űrhajózási, a Természettudományi és a Történeti Múzeumban. A park végén pedig a Capitolium található, az amerikai kongresszus központja. A parkban érdekes volt látni, hogy a Capitoliumtól talán 400 méterre fociztak a füvön az emberek senkit nem zavarva.

Érdemes gyalog bejárni a felsorolt részt, mivel egymástól nincsenek távol a nevezetességek. Nap végére viszont bőven 10 km feletti gyaloglás jön össze, szóval tessék felkészülni, hogy este nem kell altatódalra elaludni! 🙂

Ez a rész megér egy napot, főleg, hogy látható a világ vezető hatalmának az elnöki háza nagyon közelről is. Holnap a Pentagon, az Arlingtoni Nemzeti Temető és még néhány érdekes hely lesz terítéken: 

Washington 2. napja

Mi kell a beutazáshoz? Mi a teendőd, ha az USA-ba utazol?  

 

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról!