Amerika napi blog 1. rész

Nyomtatás
Petya éppen Amerikában utazgat és napi szinten hozza nekünk a friss infókat, tippeket. Jelenleg Washingtonban van és onnan számol be a kalandjairól. Amerika blog sorozatunk első része

Megérkezés-Amerika napi blog

Egy hosszú út után (Budapest – Philadelphia – Washington útvonalon) megérkeztem egy
barátommal szerda este a fővárosba. Airbnb-n foglaltunk, a szállás kb 20 percnyi metrózásra
a belvárostól, ami egy szobát és egy zuhanyzót jelentett. Szolid, de nekünk bőven megfelelt.
Csütörtök reggel már negyed 8-kor útra keltünk, hogy láthassuk Trump uraságot a rezidenciájában. Már fél 9-kor a Fehér Ház előtt voltunk, ahol elvileg ott volt az elnök, de sajnos nem csíptük el. Fotózkodás után mentünk a Lincoln Memorial-hoz és az előtte lévő tóhoz (Reflection Pool). A két oldalán a vietnámi háború hallottainak a nevét tartalmazó emlékmű és a koreai háború emlékműve található. Biztos mindenki ismeri a Lincoln Memorial-t, Abraham bácsi ott üldögél egy székben.

Lincoln emlékmű
Lincoln emlékmű

Innen egy majd’ 4 km hosszú vonalban található Washington fő nevezetességeinek többsége. A csúcsban végződő Washington Monumentum uralja a nagy parkot.
Továbbhaladva múzeumok sorát találjuk, ráadásul mindegyik ingyenes! Mi voltunk a Hirshhorn-ban, a Légi- és Űrhajózási, a Természettudományi és a Történeti Múzeumban. A park végén pedig a Capitolium található, az amerikai kongresszus központja. A parkban
érdekes volt látni, hogy a Capitoliumtól talán 400 méterre fociztak a füvön az emberek senkit nem zavarva.

Memorial
Memorial

Ez a rész megér egy napot, főleg, hogy látható a világ vezető hatalmának az elnöki háza nagyon közelről is. Holnap a Pentagon, az Arlingtoni Nemzeti Temető és még néhány érdekes hely lesz terítéken.