loading...
Washington

Washington 2. napja egy kicsit utazósabbra sikerült. Az 1. nap a belvárosi részt jártuk be, most a távolabbi látnivalók jöttek.

 

Mielőtt nekikezdek, hadd írjak a tömegközlekedésről.

Az utazás a SmarTrip kártyával lehetséges, amit automatákban kell feltölteni. A jegyárak a metró esetén állomásonként változnak, az automatán feltüntetik, mennyit von le a kártyáról a rendszer az adott állomástól a célunkig. Fel kell tölteni a kártyát pénzzel és azt a belépéskor és kilépéskor is érinteni kell a kapunál. Ha többet metrózunk, érdemes napijegyet venni. A buszok esetében fix az út, ott csak felszálláskor kell érinteni a kártyát. Nagyon jó a tömegközlekedés, metróval is eljuthatunk a főbb helyekre.

Reggel negyed 9-kor a Washington kapujának nevezett Union Station állomásra utaztunk. Itt sok kajálóhely található, mi egy igazi amerikai reggelizőhelyre ültünk be, ahol én szalonnás-krumplis-hagymás tojást ettem. A pincérhölgy a filmekből ismert módon tölti utána a kávét, mindenképp javaslom, hogy egy autentikus helyen reggelizzetek meg.

Ezután az Arlingtoni Nemzeti Temetőbe mentünk, ahol az ország szolgálataiért sokat tett emberek, főleg katonák nyugszanak. Elég döbbenetes látvány a rengeteg fehér kis sírkő. Naponta többször is meg lehet tekinteni az őrségváltást, ami az Ismeretlen katona sírjánál van. Az előző blogban elfelejtettem írni, de szinte mindenhol átvizsgálják a táskákat, olyan ellenőrzés van, mint a reptéren.

A temető mellett van a Pentagon, ami mellett egy kis park emlékezik meg a 2001-es támadás halottairól. Sajnos a látogatóközpontba nem sikerült bemenni.

Érdemes ellátogatni (főleg gyerekekkel) az állatkertbe is, mert ez is ingyenes, mint szinte minden!

Ha Amerika, akkor kaja!

Még nem említettem az étkezést. Rendes étterembe menni elég drága mulatság, így viszont marad a junk- és street-food. Egyet viszont fogadjatok meg: ne a nálunk is megszokott gyorséttermi láncokat látogassátok! Vannak színvonalasabb, jó kajákat kínáló helyek is. Kóstoljátok meg a Wendy’s vagy a Denny’s kajáit vagy épp a Philly cheesesteak szendvicset. Hosszan tudnám sorolni, de inkább próbáljátok ki.

Vásárlás esetén a Walmart áruházlánc a nyerő. Rendkívül olcsó és minden megtalálható. Mi például 8 db 6 dl-es Gatorade-üdítőt 1800 Ft-ért vettünk, ami nem rossz ár az USA-ban.

Washington ezzel ki is végeztük, holnap utazunk Rocky városába, Philadelphiába: 

Irány Philadelphia 

Mi kell a beutazáshoz? Mi a teendőd, ha az USA-ba utazol?  

 

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról!