loading...
New York látnivalók

A Nagy Alma, azaz New York. A világ legismertebb és az újkor talán legjelentősebb városa. Na, ez tényleg az a hely, amire egy-két nap nem elég. Ámulni a felhőkarcolókat, sétálni a hatalmas Central Parkban, végigbarangolni a múzeumokat és még sok minden más hozzátartozik a városlátogatáshoz. A városhoz nem elég egy cikk, ezért “csak” 10 kötelezőt mutatunk be New York látnivalók közül!

 

New York látnivalók

Szabadság szobor

Amerika szimbóluma, amely a szabadságot és a demokráciát jelképezi. Kevesen tudják, de a szobor a franciák ajándéka volt 1886-ban a száz éves függetlenségi évforduló miatt.

A 93 méter magas szobor a Hudson folyó torkolatában fekszik a Liberty Islanden. Nemcsak a szobor, hanem a panoráma is fantasztikus látvány.

Érdemes tudni, hogy a Staten Island Ferry hajó ingyenes, amiről remek kilátás nyílik a szoborra és Manhatten-re.

Broadway, Times Square

A híres színházi rész a 40. és az 54. utca között található, a város legrégebbi észak-dél irányú sugárútja. A Times Square pedig egy kereszteződés a 42. utcánál.

A villogó fények, reklámok impozáns látvány nyújtanak, sötétben mindenképp keressük fel!

A Times Square New York látnivalók között van

A Times Square New York látnivalók között van

Wall Street

New York látnivalók- Ki ne tudná, hogy ez a pénzügyi élet központja! Igazából nem egy utca, hanem egy negyed a pénzügyi rész.

Itt van a világ legnagyobb tőzsdéjének, a New York Stock Exchange épülete is. Egy sarokra pedig a híres bika szobor, ami a tőzsdei világban az emelkedés szimbóluma.

Battery Park

Manhattan déli részén van ez a park felhőkarcolók és az öböl között. Itt található az egykori erőd, a Castle Clinton. A park szélén lévő kikötőből indul a fentebb említett Staten Island Ferry.

Central Park

Manhattan közepén található a világ leghíresebb parkja. Üdítő a rengeteg felhőkarcoló között, mindig sok ember van itt. Játszóterek, sportpályák, tavak, nagy füves területek, télen korcsolyapálya szolgálják a kikapcsolódást.

A The Mall and Literary Park sétány egy igazi kertészeti gyöngyszem. Az itt lévő amerikai szilfák Észak-Amerikában az utolsó példányok, a látványuk miatt is népszerű sétálóhely.

A Bethesda szökőkút és környéke a legnépszerűbb hely. Ez a rész sok filmben is feltűnik!

World Trade Center, Ground Zero

A hely a 2001. szeptember 11-i terrortámadásnak állít emléket. A Világkereskedelmi Központ ikertornyai voltak New York legmagasabb épületei.

Egy fémmedence van a tornyok helyén, aminek peremén az áldozatok nevei szerepelnek. Az emlékmű alatt egy múzeum is áll itt.

A mellette épült One World Trade Center 100-102. emeletén található egy kilátó, ahonnan 360 fokban élvezhető a látvány.

Empire State Building

New York egyik legjelentősebb szimbóluma az épület, amely 1972-ig a világ legmagasabb épülete volt. A felső részében két kilátó is van: a 86. és a 102. emeleten.

Ünnepnapokon színes fényekben pompázik a teteje, ekkor nagy a tömeg körülötte.

Rockefeller Center

Manhattan középső részén, a 48. és 51. utca között található ez az üzleti és szórakoztató központ. Itt állítják fel minden évben New York karácsonyfáját, amit az épületben székelő híres TV-csatorna, az NBC élőben közvetít.

Metropolitan Museum

A világ egyik legnagyobb művészeti múzeuma jelentős európai impresszionista és posztimpresszionista műveknek ad otthont: Van Gogh, Monet, Rembrandt, stb.

Emellett amerikai festmények, szobrok, középkori fegyverek, egyiptomi és ázsiai művészet is megtalálható a látnivalók között.

Természettudományi Múzeum

A Central Park mellett található, ahol könyvtár és egy interaktív planetárium is van. Mintegy 32 millió darabos tárgygyűjteménnyel rendelkezik.

Ősemberek, dinoszauruszok, észak-amerikai indiánok életét bemutató része nagyon népszerű, de ezenkívül sok más területet is bemutat a múzeum.

 

Interaktív térkép

                       

Ajánlott cikkünk
Mi a teendőd, ha az USA-ba utazol?  

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube