New York top 10 látnivalója

A Nagy Alma, azaz New York. A világ legismertebb és az újkor talán legjelentősebb városa. Na, ez tényleg az a hely, amire egy-két nap nem elég. Ámulni a felhőkarcolókat, sétálni a hatalmas Central Parkban, végigbarangolni a múzeumokat és még sokminden más hozzátartozik a városlátogatáshoz. A városhoz nem elég egy cikk, ezért “csak” 10 kötelező látnivalót mutatunk be!

 

Szabadság szobor

Amerika szimbóluma, amely a szabadságot és a demokráciát jelképezi. Kevesen tudják, de a szobor a franciák ajándéka volt 1886-ban a száz éves függetlenségi évforduló miatt.

A 93 méter magas szobor a Hudson folyó torkolatában fekszik a Liberty Islanden. Nemcsak a szobor, hanem a panoráma is fantasztikus látvány.

Érdemes tudni, hogy a Staten Island Ferry hajó ingyenes, amiről remek kilátás nyílik a szoborra és Manhatten-re.

 

Broadway, Times Square

A híres színházi rész a 40. és az 54. utca között található, a város legrégebbi észak-dél irányú sugárútja. A Times Square pedig egy kereszteződés a 42. utcánál. A villogó fények, reklámok impozáns látvány nyújtanak, sötétben mindenképp keressük fel!

 

Wall Street

Ki ne tudná, hogy ez a pénzügyi élet központja! Igazából nem egy utca, hanem egy negyed a pénzügyi rész. Itt van a világ legnagyobb tőzsdéjének, a New York Stock Exchange épülete is. Egy sarokra pedig a híres bika szobor, ami a tőzsdei világban az emelkedés szimbóluma.

bloomberg.com

Battery Park

Manhattan déli részén van ez a park felhőkarcolók és az öböl között. Itt található az egykori erőd, a Castle Clinton. A park szélén lévő kikötőből indul a fentebb említett Staten Island Ferry.

pinterest.com

Central Park

Manhattan közepén található a világ leghíresebb parkja. Üdítő a rengeteg felhőkarcoló között, mindig sok ember van itt. Játszóterek, sportpályák, tavak, nagy füves területek, télen korcsolyapálya szolgálják a kikapcsolódást.

A The Mall and Literary Park sétány egy igazi kertészeti gyöngyszem. Az itt lévő amerikai szilfák Észak-Amerikában az utolsó példányok, a látványuk miatt is népszerű sétálóhely.

 

World Trade Center, Ground Zero

A hely a 2001. szeptember 11-i terrortámadásnak állít emléket. A Világkereskedelmi Központ ikertornyai voltak New York legmagasabb épületei. Egy fémmedence van a helyükön, aminek peremén az áldozatok nevei szerepelnek. Az emlékmű alatt egy múzeum is áll itt.

A mellette épült One World Trade Center 100-102. emeletén található egy kilátó, ahonnan 360 fokban élvezhető a látvány.

 

Empire State Building

New York egyik legjelentősebb szimbóluma az épület, amely 1972-ig a világ legmagasabb épülete volt. A felső részében két kilátó is van: a 86. és a 102. emeleten. Ünnepnapokon színes fényekben pompázik a teteje, ekkor nagy a tömeg körülötte.

 

Rockefeller Center

Manhattan középső részén, a 48. és 51. utca között található ez az üzleti és szórakoztató központ. Itt állítják fel minden évben New York karácsonyfáját, amit az épületben székelő híres TV-csatorna, az NBC élőben közvetít.

 

Metropolitan Museum

A világ egyik legnagyobb művészeti múzeuma jelentős európai impresszionista és posztimpresszionista műveknek ad otthont: Van Gogh, Monet, Rembrandt, stb. Emellett amerikai festmények, szobrok, középkori fegyverek, egyiptomi és ázsiai művészet is megtalálható a látnivalók között.

flickr.com / Marcos Rivera

Természettudományi Múzeum

A Central Park mellett található, ahol könyvtár és egy interaktív planetárium is van. Mintegy 32 millió darabos tárgygyűjteménnyel rendelkezik. Ősemberek, dinoszauruszok, észak-amerikai indiánok életét bemutató része nagyon népszerű, de ezenkívül sok más területet is bemutat a múzeum.

flickr.com / Pascal

Interaktív térkép

 

 

Ajánlott cikkünk
Mi a teendőd, ha az USA-ba utazol?  

 

TravelHunter Közösség – Csatlakozz hozzánk 

Facebook oldalunk

Facebook csoportunk

Instagram

Youtube

Oszd meg a cikket ⬇⬇⬇