Amerika blog – 6. rész: Boston

A „legeurópaibb” amerikai városnak mondják Bostont. Ha New York után látogat ide az ember, mint mi is, akkor a nyugalom városában találja magát.

Mivel sok állomásos körutat terveztem, ezért Bostonra csak két éjszaka jutott. Maga a város nem nagy, a belváros gyalog is bejárható, de a hangulat miatt mindenképp el kell jönni ide. Az emberek nyugodtak, nyoma sincs a new yorki rohanásnak. Egy kertvárosi részen szálltunk meg, ami tipikusan olyan, mint a filmekben. A szomszédok vígan üdvözlik egymást reggel, az utcán haláli csönd van estétől reggelig.

A vasárnap délelőttöt a Kennedy Historical House-nál kezdtük. Ebben a házban született az 1963-ban lelőtt amerikai elnök. Egy háztúra keretében mutatták be korai életét, mindez pedig ingyenesen! Érdekes volt számunkra, hiszen Washingtonban a sírjánál is voltunk.
Biztos sokan tudják, hogy a teát az óceánba itt dobták be anno. Ennek emlékére fel lehet menni a hajóra és egy múzeum is van. Bár ide nem mentünk be, de akit érdekel a történelem, annak remek program mindez.

A belvárostól pár metrómegállóra van a híres Harvard Egyetem. Rengeteg turista volt kíváncsi az iskolára, aminek területén bármikor sétálhatunk és láthatjuk, hogyan élik mindennapjukat a tanulók.

Visszafelé a városba megálltunk és a Longfellow hídról csináltunk képeket. Talán innen a legjobb a kilátás, a dombon fekvő kisházak mögött tornyosulnak a felhőkarcolók.

Nagyjából ennyi fért bele, de biztos vagyok, hogy ide még visszajövök, mert remek hangulata van a városnak!

Folytatjuk….

Leave a Reply