Costa Brava 4+1 remek városa

Costa Brava, magyarul a Vad part. Ez a tengerparti rész Barcelonától északra lévő szakasz, ami nagyon népszerű a magyarok körében is. Van itt igazi bulizóváros és autentikus spanyol város is, de a kisebbek számára is van több remek programlehetőség! Most bemutatunk 4 üdülővárost és egy közeli világvárost!

Lloret de Mar

Costa Brava  turisztikai központja, ahol a strandok mellett az éjszakai élet is vonzza a turistákat. Fiatalok számára remek hír, hogy rengeteg jó diszkó található a városban, sőt egy nagy kaszinó is található itt.

Két fő strandot kell kiemelni. A város tengerpartján a Platja de Lloret de Mar strand van, ami elég zsúfolt szokott lenni. A másik délebbre található, ez a Fenals. Ez a távolság miatt nyugisabb a városbelinél.

Van egy aquapark is, a Waterworld. A buszpályaudvarról ingyenes busz közlekedik ide. A csúszdapark 14 csúszdával és 7 különféle medencével rendelkezik.

A gyerekek számára mindenképp ajánlott még a Gnomo Park, ahol játszóházak, vízi játszóterek, drótkötélpálya és sok más szórakoztató program található.

 

Tossa de Mar

Lloret de Martól északkeletre található pár km-re ez a csodás település. Ez inkább a nyugodt pihenésre vágyóknak ideális, mivel a város a hegyek miatt nem tudott tömegturista várossá válni. Jellemző rá, hogy megőrizte a régi stílusát, amit az óvárosban sétálva láthatunk is.

Nevezetessége a csodás vár, amely egy rövid sétával elérhető a parttól. Mindenképp érdemes felmenni, mert a kilátás nagyon szép.

A város strandja a Platja Gran, ahol még főszezonban sincs tömegnyomor.

 

Malgrat de Mar

Lloret de Martól Barcelona irányában fekszik ez a város, ahol hosszú tengerparti strandjáról nevezetes. Ez is inkább a nyugodtabb pihenést keresők üdülőhelye, de sok bárt, kávézót találni itt.

A város központjának strandja a Platja Malgrat, amit egy nagyon hosszú partszakasz. Délebbre található a Platja del Astillero.

Gyerekeknek kiemelendő a Parc Francesc Macia, ami egy népszerű játszótér csúszdákkal, focipályával, kötélen járókával.

A város északi részén található a Marineland, egy nagy aquapark. Több részből áll, van csúszdapark, miniállatkert, delfinárium és játszópark is. A delfinbemutató rész Spanyolország legnagyobb ilyen parkja. Ingyenes busz közlekedik a városból, Lloret és Tossa de Marból is.

malgratturisme.com

Blanes

Malgret de Martól északkeletre a következő város, hasonlóan nyugalmasabb helyszín. A település szintén megőrizte a spanyolos hangulatát, arculatát: piacok, sétányok, óvárosi szűk utcák. A város északi részén itt is emelkedik egy vár, a Sant Joan.

Legfőbb nevezetessége a két füvészkert. A nagyobb, a Járdin Botanic Marimutra mindenképp megnézendő. A kilátás rendkívül szép a kertből. A kisebb, a Pinya de Rosa kertben főként kaktuszokat láthatunk.

A város központi strandja a Platja de Blanes. Hosszabb és talán még jobb a délebbre fekvő S’Abanell strand. Legszebb azonban egy félköríves, sziklákkal határolt öbölben lévő strand, a Cala Sant Francesc.

pitchup.com

Barcelona

Habár nem tartozik a szűk értelembe vett Costa Brava-hoz, de nem hagyható ki a világ egyik leghangulatosabb városa! Egy nap nem is elég Barcelonához és tökéletes kiegészítése egy tengerparti nyaralásnak.

Barcelonához már korábban készítettünk egy részletes leírást. Itt találjátok meg:

 Barcelona bemutatása

 (Borítókép: aplaceinthesun.com)

Közösségi oldalaink

Facebook oldalunk

Facebook csoportunk

Instagram

Youtube

Oszd meg az ajánlatot barátaiddal!