Barcelona látnivalók, közlekedés, reptér, térkép

Barcelona látnivalók- A világ egyik legismertebb városába az év bármely szakában el tudunk utazni a kellemes időjárás miatt. És ne is hagyjuk ki ezt a fantasztikus hangulatú és rengeteg látnivalóval rendelkező világvárost! 

Hogy könnyű legyen a pár napos kirándulás, bemutatjuk Nektek tömören, de lényegre törően Barcelona érdekességeit, látnivalóit és az utazás során felmerülő legfontosabb dolgokat!

Barcelona látnivalók- Reptér és Barcelona közötti közlekedés

Renfe-vonat

A 2-es termináltól gyalog lehet elérni az állomást. A belvárosban átszállási lehetőség van a metróra Sants, Passeig de Graciá és Clot állomásoknál. Érvényes rá a Hola BCN! Travelcard, T-10 gyűjtőjegy, T-Dia és a Barcelona Card is. A vasútállomáson lévő automatából lehet megvenni minden jegyet. A város zónákra van osztva, a reptér a 4-es zónában van. Árak itt vannak. A menetrendet itt találod meg!

Aerobus

Az A1-es busz az 1-es, az A2-es a 2-es termináltól közlekedik a Placa de Catalunya megállóig. Mindkettő megáll a Placa Espanya megállónál. Jegyet az Aerobus megállójában lehet venni. Árak itt vannak és online vásárlás is itt lehetséges! Menetrend a „Timetables” fül alatt található!

Metró

Az 1-es és 2-es terminálon is megáll, de nem a belvárosba közlekedik. A belvárosba a Torrassa metróállomáson kell átszállni az L1 metróra. „Billet aeroport” jegy kell rá, más metróra átszállva is érvényes. A T-10 gyűjtőjegy nem érvényes rá, de a Hola BCN!, T-Dia napijegy igen. Árak és egyéb információ itt található.

Éjszakai közlekedés

Éjszaka NitBus közlekedik a reptér és Placa de Catalunya között, érintve a Placa Universitat és Placa Espanya megállókat is. Az N16-os busz a 2-es, az N17-es busz az 1-es terminálra közlekedik. A T-10 gyűjtőjegy érvényes rá, de a Hola BCN! és a Barcelona Card nem. Menetrendet itt találtok

Tömegközlekedés

A vonaljegy ára (2019-ben) 2,15 €, de sokkal jobban megéri az alábbi jegy- és bérlettípusok.

A T-10 gyűjtőjegy 10 utazásra használható fel, de több személy is használhatja, viszont mindenkinek érvényesítenie kell. Egy utazás 75 percnek számít, ezalatt háromszor átszállhatunk a metró-busz-reptéri vonat bármelyikének kombinációjával. Útmegszakítás, visszaút és ugyanazon buszra ismételt felszállás esetén viszont új utat számol fel. A L9 metróra a reptér érintésével azonban nem érvényes!

A napijegy (T-Dia) a repülőtéri vonatra és metróra is érvényes.

A több napos bérletek neve Hola BCN! Travelcard. Van 2, 3, 4 és 5 napos bérlet, amivel ingyenes a reptéri vonat és metró, de az éjszakai buszok használata nem!

4 éves kor alatt az utazás ingyenes!

A jegyfajták árait itt találod meg és online 10 %-kal olcsóbban is tudod megvenni (átvenni a Placa de Catalunya turisztikai irodában vagy a reptéri turistainformációs pontokon tudod).

Útvonaltervezőt itt találsz!

Turistabérletek

A Barcelona Card bérlettel ingyenes a tömegközlekedés és 30 múzeum. További nevezetességek kedvezménnyel vehetők igénybe. A lista itt található! Az árakat itt találod és online 10 %-kal olcsóbban is tudod megvenni (átvenni a Placa de Catalunya, Placa Espanya, Sagrada Familia turisztikai irodákban vagy a reptéri turistainformációs pontokon tudod).

Ajánlhatunk néhány fantasztikus éttermet?  10 remek étterem Barcelonában

Barcelona Látnivalók

La Sagrada Familia

Barcelona úti cél

A világ egyik legismertebb temploma a tervek szerint 2026-ra fog teljesen elkészülni. 2010-ben a pápa avatta bazilikává a Szent Család templomot. Érdekes kinézete igazi építészeti remekmű, amit azoknak is érdemes megnézni, akik nem akarnak templomot látogatni. Két tornyába lehet felmenni, mindkettőről szép kilátás nyílik a városra.
Online jegyvétel a hivatalos honlapon lehetséges, ami ajánlott is. Nyitva tartás és más információ is elérhető itt.

Megközelítés: 1-es és 5-ös metróval.

Güell Park

Gaudí másik futurisztikus műve a Sagrada mellett. Giccses épületeket, szobrokat láthatunk a parkban, ahol Gaudí maga is lakott. Szintén remek kilátás nyílik a városra, a különleges alkotások miatt pedig megéri bemenni a parkba.
Online jegyvétel a hivatalos honlapon lehetséges, ami ajánlott is. Nyitva tartás és más információ is elérhető itt.

Megközelítés: a 4-es metró Joanic állomásától induló 116-os busszal.


Katedrális (Catedral de Barcelona)

Barcelona látnivalók- A belvárosban található a gótikus katedrális, ahol vasárnap délben a Sardana nevű katalán táncot is meg lehet tekinteni.
Vannak ingyenes látogatási időszakok, információk itt találhatóak!

Megközelítés: 4-es metróval a Jaume I megállónál.

Santa Maria del Mar Székesegyház

Nem messze a Katedrálistól, az El Born negyedben található ez a templom, amely hasonlóan impozáns. Hangulatos utcák, sikátorok jellemzik ezt a részt, ahol olcsóbb éttermeket, bárokat lehet találni, mint a Rambla környékén.
A templom honlapján további információk találhatóak.

Megközelítés: 4-es metróval a Jaume I megállóig.

Picasso múzeum

Egy hangulatos kis utcában van a híres festő munkáit bemutató múzeum. A város leglátogatottabb múzeuma főként Picasso életének korai munkáit mutatja be.
Jegyvásárlás és nyitva tartási idő a hivatalos honlapon található.

Megközelítés: 4-es metróval a Jaume I megállóig.

La Rambla

Barcelona sétálóutcája világhírű, ami a Placa Catalunya tér és a tengerpart között húzódik. Az utcáról oldalirányban rengeteg kis utca, sikátor ágazik ki, nappal érdemes bolyongani itt. Vigyázzunk a zsebtolvajokra, előszeretettel figyelnek a sétálóutcán!

Megközelítés: 1-es, 3-as, 6-os, 7-es metróval a Placa Catalunya megállóig, 3-as metróval a Liceu megállóig (Rambla „közepe”) vagy Drassanes megállóig (tengerpart felőli vége).

Kolombusz-emlékmű

A La Rambla tengerpart felőli végén található a szobor, aminek tetejére lift visz fel és gyönyörű a kilátás. Online itt lehet olcsóbban jegyet venni.

Megközelítés: 3-as metróval Drassanes megállóig.

La Boqueria

A La Rambla sétálóutcán található ez a nagy piac. Mindenképp megéri bemenni, fantasztikus ételek, italok várják a látogatókat. Vasárnap zárva tart! Információk a hivatalos honlapon találhatók.

Megközelítés: 3-as metróval Liceu megállóig.

Casa Batlló és Casa Milá

Barcelona látnivalók- Gaudí két érdekes kinézetű épülete a Passeig de Grácia úton, egymástól pár száz méterre helyezkedik el. A kettő közül a Batlló az „érdekesebb”, de természetesen a Milá is remek építmény.
Hivatalos honlapok és jegyvásárlás: Casa Batlló, Casa Milá

Megközelítés: 2-es, 3-as, 4-es metróval a Passeig de Gracia megállóig.

Művészeti Múzeum és a Táncoló szökőkút (Font Mágica)

A Katalán Nemzeti Szépművészeti Múzeum Barcelona legismertebb múzeuma. Vannak ingyenesen látogatható időszakok: minden hónap első vasárnapja, február 12., május 18., szeptember 11. és 24., minden szombaton 15 óra után. Jegyvásárlás itt lehetséges, további információk a hivatalos honlapon.
A múzeum előtti szökőkút zenei víz- és színjátéka kötelező program. Remek esti kikapcsolódás nézni a különböző színekben pompázó vízsugarakat. Minden év elején néhány hétig szünetel az előadás. A működési időszakok itt találhatók.

Megközelítés: 1-es, 3-as metróval az Espanya megállóig.

Aquarium

A tengerparti részen, nem messze a La Ramblától található Barcelona akváriuma. Információk a hivatalos honlapon találhatók.

Megközelítés: V17-es busszal.

Parc de la Ciutadella

Barcelona legismertebb parkjában több nevezetesség is található: Katalónia parlamentje, állatkert, Természetrajzi Múzeum, Cascada Monumental vízeséssel és szökőkúttal.

Megközelítés: 4-es metróval a Ciutadella/Vila Olimpica megállóig.

Arc de Triomf

A Parc de la Ciutadellától egy pálmafákkal szegélyezett sétányon pár percre található ez a diadalív.

Megközelítés: 1-es metróval az Arc de Triomf megállóig.

Montjuic

Barcelona látnivalók- A belvároshoz közeli domb és az odavezető út is sok látnivalót tartogat. Érdemes a 150-es busszal menni, ez a Placa Espanya és a domb tetején lévő vár között közlekedik és minden látványosságot érint.

Felfelé az első látványosság a Poble Espanyol, a spanyol falu, amely a spanyol építészetet mutatja be. Jegyvásárlás és további információk a hivatalos honlapon vannak.

Feljebb ingyenesen látogatható az olimpiai stadion.

Nem messze innen van a sikló felső végállomása, ami lentről, a Paral-lel metrómegállótól (3-as metró) indul. Erre érvényesek a tömegközlekedési jegyek.

A sikló felső végállomásától a Teleféric Montjuic libegővel is utazhatunk a domb tetején lévő várhoz. Külön jegyet kell rá vásárolni. Információk a hivatalos honlapon találhatók.

A domb tetején lévő Castell de Montjuic egy erődítmény, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Nyitva tartás és jegyárak a hivatalos honlapon találhatók. Vasárnap 15 óra után ingyenes a belépés!

Lentről, a tengerpartról a Transbordador Aeri del Port libegővel is feljuthatunk a Montjuicra. Csodás kilátást nyújt az út, mindenképpen ajánljuk az ezen való utazást! Külön jegyet kell rá venni! Menetrend és jegyárak itt találhatók.

Tibidabo

Barcelona látnivalók- A város felett magasodó hegyről van a legszebb kilátás a városra. A hegyen áll egy templom, a Temple de Sagrat Cor, aminek tetejéről gyönyörű kilátás nyílik.

Itt van egy vidámpark. Bár nem szabad modernre gondolni, gyerekekkel mindenképp jó szórakozási lehetőség. Nyitva tartás és jegyvásárlás a hivatalos honlapon találhatók.

A TV-torony, a Torre de Collserola kilátóként is funkcionál. A 10. emeletre fel lehet menni, ezzel Barcelona legmagasabb kilátóhelye. Nyitva tartás és jegyárak a hivatalos honlapon találhatók.

Megközelítés: összefoglalva itt található jegyárakkal együtt.

  • S1 vagy S2 vonattal a Peu del Funicular állomásig, onnan fel a Vallvidrera siklóval, majd a 111-es busszal. Mindegyik ingyenesen használható tömegközlekedési jegyekkel.
  • T2A busszal (Tibibus) a Placa Catalunyától. Külön jegyet kell rá venni.
  • L7 metróval az Av. Tibibado megállóig, onnan a kék villamossal (Tramvia Blau) vagy 196-os busszal a siklóig, majd siklóval fel a vidámparkig. A villamosra és a siklóra külön jegy szükséges.

Camp Nou

Barcelona látnivalók- A Barcelona futballcsapat híres stadionja még egy nem futballkedvelőnek is elnyeri a tetszését. Ha nem is mérkőzésre, de egy stadiontúrára mindenképp érdemes időt szánni. Stadiontúrával kapcsolatban itt találtok információkat és mérkőzésre jegyet is a hivatalos honlapon lehet venni.

Megközelítés: 3-as metróval a Palau Reial, 5-ös metróval Badal vagy Collblanc megállóig.

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

Barcelona látnivalók- TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube

Térképek

Barcelona metróhálózati térképe

Interaktív térkép