loading...

Ázsia mindenki számára kalandokat kínál, amelyek annyira epikusak, hogy az idők kezdete óta képesek meglepni az utazókat. Indonéziától Vietnámig, és Jordánián túl, az Instagramod fel fog robbanni a like-októl.

Néha szimplán természetes, hogy beleunsz a megszokott, stílusos magazinokban szereplő helyek látványába. Hogy ebből kigyógyulj, összeállítottunk egy listát a bolygó azon mesés helyszíneiből és rejtőző ékköveiből, amelyeket meg kell látogatnod a következő utad során.

 

9 bakancslistás hely Ázsiában

Koh Rong-sziget, Kambodzsa

Koh Rong: egy dzsungellel borított vadon, cukrozott fehér homokkal, tengerparti kunyhókkal, és édes kis falvakkal körbevév. Tökéletes a hátizsákos turistáknak, a hely hemzseg a nagyszerű éttermektől, és az akár több napig zenét ontó bároktól. Lehet utálni és szeretni, de bármit is gondolsz a helyről, mindenképp fel kell venned a Délkelet-Ázsiai bakancslistádra.

 

Yaeyama-szigetek, Japán

A Yaeyama-szigetek egész egyszerűen gyönyörűek. 17 apró sziget, közvetlenül a Ráktérítő alatt szétszóródva, mindenféle ember idecsődül, hogy megtapasztalja a búvárkodást, elhagyatott partokon ácsorogjon, és átvágjon a bokrokon.

Bármit is keresnek, ezek a mini paradicsomok adnak otthont Japán legjobb búvárkodó helyeinek, és néhánynak az ország utolsó és legtávolibb dzsungeljeinek és mocsarainak.

 

Raja Ampat-szigetek, Indonézia

Mivel több, mint 1000 szigetet foglal magába, a többé-kevésbé elhagyatott Raja Ampat-szigetek vitathatatlanul a világ legjelentősebb és leggyönyörűbb szigetláncolatát képezik. Miért? Képzelj el hatalmas, meredek, fákkal borított sziklákat a hófehér partok fölé magasodva, ijesztő barlangokkal és olyan jól elrejtett lagúnákkal, amelyek ragyogó türkizkék vize mindig is védett marad.

Raja Ampat

Raja Ampat

Kirirom Nemzeti Park, Kambodzsa

9 bakancslistás hely Ázsiában- Ha csak eleged van az életből, erre a helyre van szükséged. A szó minden értelmében Kirikom Nemzeti Parkot kanyargó ösvények, fenyőerdők, és a lélegzetelállító Kardamom-hegyekre tekintő, gigantikus vízesések tarkítják.

És ha kalandortípus vagy, terepbiciklivel fedezz fel mindent – óriási élményt ad.

 

Champasak, Laosz

Ez a csodálatos hely olyan hatalmas, hogy régen a laoszi királyi család székhelyeként működött. A régi és az új, a pompa és a leharcoltság, a szép és a kevésbé szép keverékeként Champasak talán párszor elmaradottnak tűnhet, azonban ami hiányzik belőle instagram-ügyileg, azt behozza kulturális szempontból.

Készülj fel mindenféle állapotra, a csodálatos vízesések, a francia hódításkori épületek, és a hagyományos laoszi faházak találkozására – valóban elég különleges hely.

 

Észak-Maluku, Indonézia

Észak-Maluku története eléggé… hírhedt. A világ ezen részének legjelentősebb szigetei Ternate és Tidore vulkánszigetei. Ezekben a régi iszlám államok jelentették valaha a világ egyetlen szegfűszegforrását, ami akkoriban hihetetlenül értékesnek számított a középkori Európában. Az ok: a fogfájástól a rossz leheleten át a szexuális problémákig mindent ezzel kezeltek.

Most már csak néhány fenséges vízesésre számíthatsz, meg néhány helyre, ahol békésen pihenhetsz. Mennyeien hangzik.

 

Con Dao Archipelago, Vietnám

9 bakancslistás hely Ázsiában- Érdekesség: Con Son a rendetlenkedő törvényen kívüliek börtöneként funkcionált, amikor a franciák és az amerikaiak uralták Vietnámot. Most a szigetek nem mások, mint a paradicsom apró szeletei.

Elszigetelt és szörnyen földöntúli mivoltuk miatt a Con Dao-szigetek könnyedén Vietnám egyik leginkább figyelmen kívül hagyott ékköveivé váltak. Bájos elhagyatott partok, kavicsos öblök, mély erdők, rengeteg túra- és búvárpont vár a világnak ebben a csodálatos szegletében.

 

Ella, Srí Lanka

Ha egy kicsit is szereted a házi kosztot, akkor ez a hegytetőn álló vidéki falu a te vidéked. Ülj le, pihenj, és élvezd ki Srí Lanka legszebb kilátásait Elle Gapről, miközben friss teát szürcsölgetsz a helyi ültetvények egyikéről.

Ha mész, ne hagyd ki a Little Adam’s Peaket, se az Umbrella Art Cafét, és ha elég kalandvágyónak éreznéd magad, sétálj fel a turistaútvonalon az Ella-szikláig.

 

Wadi Rum, Jordánia

Wadi Rum valóban kihagyhatatlan sivatagi város. Kibírhatatlan hőség nyáron, eszméletlen hideg télen, az engesztelhetetlen időjárás az, ami a hely vitathatatlan varázsát adja. Fotózd le a napot, ahogy átsüt az égbetörő kanyonok százain, vessz el (szó szerint) a sziklák közti tájékozódáskor, aludj a csillagok alatt, és csodáld az éjszakai eget. A lista tényleg végtelen.

 

Köszönöm, hogy velem tartottál és együtt fedeztünk fel 9 bakancslista helyszínt Ázsiában. Remélem te is kedvet kaptál.

 

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

Böngésznél a legjobb ajánlatok között? AJÁNLATOK

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube