loading...
Qatar Airways

Ázsiai túra 1. rész – Utazás és a visszafordított repülő

Ázsiai túra- Végre valahára elérkezett a várva várt nap, ami október 24-re esett. Mind a négyen izgatottan készülődtünk a Liszt Ferenc reptéren. Mielőtt ennyire belemennék a részletekbe, ez a sorozat az ázsiai 3 hetes túránkról fog szólni, ahol részletesen kielemezzük a történéseket és elmeséljük a legjobb sztorikat.

Ázsiai túra

Annyira fura érzés volt, hogy 1 db kis hátizsákkal érkeztem meg a reptérre és a többiek is, így jelentek meg. Mikor egy rövidebb utazásra mentem Rómába, akkor is alig fértem be a bőröndbe pedig szintén nyár volt és csak 4 napot voltam ott.

3 hétre 5 db póló és 3 db rövid gatya mellett egy két apróságot és a fehér nemüket vittünk magunkkal. Igazából tökre elég lett volna ez a kis hátizsák, ha nem viszünk magunkkal kamerás cuccokat meg drónt.

Mennyibe került a repjegy?

Na most kezdjük az izgalmasabb részekkel. A repjegyeink ára összesen 164.780 ft volt, ami tartalmazta a Budapest- Krabi retúrjegyet mellette pedig Langkawi-Kuala Lumpur, Kuala Lumpur-Phnom Penh és Bangkok-Phuket utakat.

Budapestről először Dohába mentünk, mert ott volt az átszállásunk. Elképesztően csodálatos a dohai reptér. A világon csak pár darab 5* reptér található, nos ez volt az egyik. Az utunkon idáig semmi gond nem volt. Türelmesen kivártuk az átszállási időt, ami 3 óra volt. Kicsit ettünk és pihentünk is. ( Dohába a wi-fi-t úgy lehet használni, hogy a repjegyeteken van egy kód és azt kell felvinni a rendszerbe)

Megtörtént az újabb becsekkolásunk és felszálltunk egy még modernebb repülőgépre. Egyébként le a kalappal a QatarAirways kiszolgálása előtt és a nagyon dizájnos repülőgépek is élvezhetőbbé teszik a hosszú utazásokat.

Visszafordították a gépünket!

Ázsiai túra- A történet itt kezdett érdekesebb lenni, ugyan is csak azt vettük észre, hogy az LCD kijelzőn a gépünk, már nem Krabi felé tartott, hanem vissza Dohába. Szóltam is Gyurinak, aki mellettem ült, hogy most vagy meghibásodott a kijelző vagy pedig szép óvatosan megfordultunk.

Pont nekünk szolgált fel a személyzet, amikor a pilóta bemondta, hogy “időjárási gondok” miatt visszafordulunk Dohába. A gépen szerencsére nem történt semmi pánik, mindenki tök nyugodt volt. A légiutas kísérők és a helyzet magaslatán voltak, de infót ők sem adtak.

2 és fél óra utazás után visszakanyarodtunk a levegőbe és újabb 2 és fél óra után sikeresen landoltunk Dohába, ahol nagyon furcsa volt számunkra, hogy a gépünknek a leszállás után azonnal le kellett lassítania és 2km/h sebességgel bevontattak minket a terminálhoz. A gépnél rögtön megjelent a biztonsági szolgálat és mindenféle mérnökök meg dolgozók.

A levegőbe is gyanakodtunk már és elkezdtünk utána járni, hogy még is milyen jogaink vannak és jár e valami féle kártérítés ilyen esetekben. Sajnos, ha valóban időjárási gond lett volna, akkor nem jár nekünk semmi, de nem volt semmi gond az idővel, mint utólag kiderült, hanem csak nekünk utasoknak hazudták ezt.

Mit kell tenni, ha ilyen dolog történik?

Ázsiai túra- Ilyen esetekben, kötelesek küldeni egy hivatalos papírt, hogy pontosan mi volt az oka a sikertelen repülésnek. Ezt  a papírt azóta sem kaptuk meg. A másik fura dolog az volt, hogy rögtön átszálltunk egy másik gépre, ami azonnal elindult Krabi-ba.

Ezen információk birtokába, már bátrabban nézelődtünk az interneten és találtunk is egy céget, aki utána járt ennek az esetnek és azért mondtam, hogy hazudtak, mert a géppel volt probléma és nem az idővel, így jogosan követelhetünk kártérítést, de ezt majd az utunk végén jobban kifejtem.

Mi nekünk is van egy cikkünk az ilyen esetekről, hogy mi a teendő, de ezek után bátran keressetek meg minket, mert tudunk segíteni.

Szóval a 8 órás repülőút helyett belefutottunk egy 15 órásba a be és ki csekkolások miatt. Gondoljatok bele, hogy már több, mint 10 órája úton voltunk + erre rájött 15 óra és még Krabi-ból, hogy eljussunk Satun-ba az első állomásunkra egy 4 órás minibusz túra. Tehát 29 + 1-2 óra utazás után megérkeztünk Satun-ba.

Egyébként a minibusz 12 ezer forintért vitt el minket egy 4 órás!!!! útra. Akárhogy számolok, ez megérte 😀

Folytatjuk…..

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube