loading...
Ryanair check in menete

Ha megvan a foglalásunk, az indulás előtt még el kell végezni az internetes utasfelvételt vagyis az online check in-t. Most bemutatjuk a Ryanair check in folyamatát számítógépen és mobilon egyaránt!

(Kép nagyításához kattints rá!)

 

Ryanair check in? Mi ez és mikor kell?

Ezt mindig el kell végezni, kivéve, ha a kiindulási reptéren nem lehetséges az internetes utasfelvétel (ezt a rendszer jelzi). Ebben az esetben ingyenes a reptéren.

Ha vásároltál ülőhelyet, akkor 60 nappal, ha nem, akkor 48 órával a járat indulása előtt kezdődhet meg a check in. Az utasfelvételt legkésőbb az indulás előtt 2 órával el kell végezni!

Ma már nem szükséges kinyomtatni a beszállókártyát, mobilon bemutatva ugyanúgy érvényes, mint papír alapon.

Viszont ne felejtsétek el megcsinálni, mert a reptéren mindezt nagyon drágán végzi el a légitársaság!

 

Ryanair check in lépései számítógépen

A ryanair.com oldalra belépve a “Foglalásaim” menüpont alatt a “Közelgő utazások”-nál kattints az “Utasfelvétel” linkre. Ha nem lépsz be, akkor a a “Foglalásaim”-ra kattintva előjövő ablak jobb oldali részébe írd be a hatjegyű foglalási kódot és a regisztrált e-mail-címedet.

Bejelentkezés nélkül

Bejelentkezés nélkül

 

Bejelentkezés után a "Foglalásaim" menü

Bejelentkezés után a “Foglalásaim” menü

Ki kell jelölni az utasokat, akiknek a check in-jét el szeretnénk végezni. 

Következő lépésben meg kell adnunk az okmányokat. Ha EU-ban a schengeni övezeten belül repülünk, nem kell megadnunk semmilyen okmányszámot, csak az állampolgárságot és a születési időt.

A szolgáltatások első oldalán az ülőhelyet kell kiválasztani. Ha nem szeretnénk fix helyért fizetni, kattints a “Véletlenszerű ültetés” pontra. Ebben az esetben az utolsó oldalon ad a rendszer ülőhelyet. (Előfordulhat, hogy az egy foglalásban szereplő több utast szétülteti a rendszer. Ha biztosra akarsz menni, vásárolni kell ülőhelyet.)

A következő oldalon plusz szolgáltatásokat is lehet még vásárolni, ha esetleg idáig nem tettük meg. Ha nincs semmire szükség, kattints az “Ugrás a beszállókártyákhoz”.

Az utolsó oldalon kapod meg a beszállókártyákat és ha nem vettél ülőhelyet, itt láthatod, melyik széket kaptad. Kattints a “Beszállókártya megtekintése” linkre és mentsd le! 

 

Ryanair check in lépései mobilon

Töltsd le a Ryanair mobilalkalmazást! Ez lesz a kezdőoldal:

Vagy jelentkezz be a jobb felső sarokban és onnan indítsd az utasfelvételt vagy kattints a “My Trips”-re. Itt írd be hatjegyű foglalási kódot és a regisztrált e-mail címedet, majd “Get my bookings”.

Innen tovább menj végig a lépéseken. A végén kapsz egy QR-kódos beszállókártyát, ezt képernyőmentéssel örökítsd meg!

Hol van szükség a beszállókártyára?

A személyigazolvány/útlevél mellett mindig legyen kéznél! Szükség van a poggyászfeladásnál, a biztonsági ellenőrzés előtt, a beszállókapunál, sőt egyes helyeken a reptéri boltokban is!

 

Mint látjátok, nem nehéz a Ryanair check in folyamata, de nem győzzük hangsúlyozni: semmiképp se felejtsétek el megcsinálni, mert a reptéren mindez súlyos pénzekbe kerül!

 

Ha a Ryanair honlapján való jegyfoglalás érdekel: Ryanair jegyfoglalás képekkel

 

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Szeretnél több cikket olvasni? Nézz körül a blog oldalunkon: https://bit.ly/2Ttqdaw