loading...
Tunézia legjobb szállodái, nyaralás, fakultatív programok

Tunézia legjobb szállodái, nyaralás, fakultatív programok

Tunézia több remek üdülőhellyel rendelkezik, így egy Tunézia nyaralás könnyen kivitelezhető! Sőt, inkább a fő kérdés, hogy melyik részre érdemes menni és azon belül melyik szállodába. Több értékelést is lehet olvasni, hogy a szép képek ellenére a valóság nem éppen az volt. Mi azonban mélyre ástunk és íme, itt vannak Tunézia legjobb szállodái!

Ezenkívül ismertetjük, milyen fakultatív programokon vehettek részt egy tunéziai nyaralás esetén!

Alapvetően öt nyaralóhelyet különíthetünk el, ahová segítségünkkel is el tudtok jutni: Monastir, Mahdia, Sousse, Hammamet, Djerba-sziget. Ezeket különvettük és mindegyiknél bemutatjuk az ott található legjobb szállodákat!

Tunézia összes elérhető ajánlatában még több jó szálloda is van!

Monastir

A Hammamet-öböl déli partján lévő város egy félszigeten fekszik. Hosszú homokos partja népszerű, rengeteg szálloda sorakozik a partrészen. Fontos szempont lehet, hogy ide érkezik a repülőgép, így a transzfer se veszi el az időt!

Nagyszerűen keveredik az arab stílus a modernizmussal. A legtöbb szálloda a reptérrel páhuzamosan lévő parton található, de mindenképp látogassunk el az óvárosba (kb. 8 km-es út).

Iberostar Kuriat Palace *****

Az Iberostar szállodacsoport egyik legszebb tagja nem hiába kerül be Tunézia legjobb szállodái közé! A Kuriat Palace mindössze pár 100 méterre fekszik a reptértől, így a megérkezéstől számítva rövid időn belül lehet élvezni a nyaralást!

Közvetlenül a tengerparton található, ahol homokos strandrész van. A pálmafás kertben 3 medence van, köztük pezsgőfürdő is.

A kisebbeknek pedig csúszdák és animációs programok állnak rendelkezésre.

Iberia Kuriat Palace ajánlatok

One Resort Jockey ****

A közvetlen tengerpartos szálloda csupán pár percre van a repülőtértől. Nem sok igazán jó értékelésű 4 csillagos hotel van Tunéziában, de ez a jobbak közé tartozik!

A finomhomokos tengerpart ideális a családosoknak, mivel partja fokozatosan mélyülő. Azonban a gyerekek számára elsősorban a 9 csúszdával rendelkező rész a legérdekesebb.

One Resort Jockey ajánlatok

Sousse

Sousse nagyon jó adottságokkal rendelkezik. Kellemes az éghajlata, sekély és homokos a partvonala, ami számtalan gyönyörű partszakaszból áll.

A város csupán 15 km-re van a monastiri reptértől, így a transzfer sem vesz el sok időt!

Egyik legnépszerűbb a várostól északra található Port el Kantaoui üdülőtelep is, ami európai hangulatot áraszt.

LTI Bellevue Park *****

Az előbb említett Iberostar szálloda mellett fekszik, tehát szintén egy remek helyen! Igényes szálloda, amely minden korosztály számára ajánlott.

Közvetlen tengerparti, ahol finomhomokos part várja a vendégeket. Szintén animációk és esti műsorok szórakoztatják a gyerekeket.

LTI Bellevue Park ajánlatok

Concorde Green Park Palace *****

Közel El Kantaoui kikötőjéhez fekszik ez a minden igényt kielégítő fantasztikus szálloda.

Egy hatalmas kertben fekszik, közvetlenül a homokos tengerparton. Az értékelések szerint szép szálloda, egy nagy medencével és szép tengerparttal.

Concorde Green Park Palace ajánlatok

Djerba-sziget

Djerba Tunézia legnagyobb szigete, amely az egyik legkedveltebb turistahely Afrikában.

Tunézia partjaihoz közel, a Gabés-öbölben helyezkedik el, legnagyobb városa pedig Houmt-Souk, mely központi településnek számít, turisztikai szempontból azonban Midoun a kedveltebb.

A pálmafás és finom homokkal borított tengerparton sétálva olyan érzés foghatja el a nyaralót, mintha nem is Észak-Afrikában, hanem inkább valahol a Karib-térségben lenne.

A szigetnek saját reptere van, így nem kell sokat utaznunk a kiválasztott szállodához!

A szállodák főleg a sziget keleti, homokos partszakaszú részén fekszenek, amik Tunézia legjobb szállodái is egyben!

Royal Garden Palace *****

A szálloda Houmt Souk várostól 18 km-re, a reptértől pedig 27 km-re fekszik. Kitűnő szolgáltatásokat nyújtó szálloda, minden korosztály számára ajánljuk.

Homokos tengerparttal rendelkezik, ahol napernyőt és napágyat térítésmentesen lehet használni.

Royal Garden Palace ajánlatok

Vincci Helios Beach ****

Közvetlenül a homokos tengerparton, Midoun központjától 7 km-re fekvő szálloda. A reptértől 32 km-re található.

A szálloda egy nagy, szabadtéri medencével, egy napozóterasszal és egy tengerparti bárral várja vendégeit. A parton sok program található mint pl. lovaglás, tevegelés.

Az értékelések mind kiemelik, hogy a strand és a medence tiszta, valamint az ételek terén széles választék van.

Vincci Helios Beach ajánlatok

Iberostar Mehari Djerba ****

Nem meglepő módon ismét egy Iberostar szálloda. A djerbai repülőtértől 30 km-re, közvetlenül a homokos tengerparton fekszik.

Az elegáns djerbai szállodasor talán legjobb 4 csillagos tagja, amely külsőleg és belsőleg is nagyon szép.

Szintén van külső és belső medencéje, sőt, külön gyerekmedence is van egy kis csúszdával.

Iberostar Mehari Djerba ajánlatok

Hammamet

Monastir és a főváros között fekszik kb. félúton, ahol a nagyszerű tengerpart és a hangulatos óváros kellemes nyaralást biztosít!

Rengeteg narancs-, citrom- és olajfa tarkítja a környéket, ez is emeli a nyaralóhely szépségét. A város keleti részén található egy aquapark, a Flipper Park.

A várostól délnyugatra, egy ókori város helyén épült fel Yasmine Hammamet. Ez inkább európai stílusú, sok étteremmel, kávézóval. Kisebbeknek jó programlehetőség a csúszda- és vidámpark, a Carthage Land.

Aki ide jön, az számoljon azzal, hogy a reptér közel 100 km-re van, így a transzferidő pár órát lecsippent a nyaralásból! (Aki kevés trnaszferidőt szeretne, annak Monastir, Sousse és Djerba a tökéletes!)

Iberostar Averroes ****

Nem meglepő módon itt is találunk egy remek Iberostar szállodát. Közvetlenül a homokos tengerparton fekszik Yasmine Hammamet részén.

Nagyon szép pálmafás udvara van, ahol a medencék mellett rengeteg napozóágy áll a vendégek rendelkezésére. 2 medencével rendelkezik, az egyik kültéri, a másik fedett.

Sokak szerint jobb szálloda az Iberostar Averroes, mint jó pár 5 csillagos hotel!

Iberostar Averroes ajánlatok

Steigenberger Marhaba Thalasso *****

A Steigenberger szállodacsoport az Iberostar-hoz hasonlóan nagyon színvonalas szolgáltatást nyújtó hotellel van jelen Hammamet nyugati részén.

Két külső, egy belső és egy kis gyerekmedencéje van, valamint egy pezsgőfürdő. Közvetlenül a tengerparton van, ahol térítésmentesen vehető igénybe napozóágy és törölköző.

Étkezés terén is kiemelkedő a többi szállodához képest: 5 különböző típusú étterem és 4 bár található a Steigenberger Marhaba-ban.

Steigenberger Marhaba Thalasso ajánlatok

Mahdia

Monastirtól délre 50 km-re találjuk a tengerparton. Jellegzetes mór stílusban épült fehér épületek, kupolás mecsetek és karcsú tornyok jellemzik.

A település a 20. században a Fátimida dinasztia székhelye volt, ma Tunézia egyik legszebb, finomhomokkal borított strandjával várja nyaralóit.

Sok látnivalója van. A történelmi nevezetességek, az óvárosi piac bája, a thalassoterápiás központok wellness szolgáltatásai és a különböző sportolási lehetőségek is változatos kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak.

Iberostar Royal El Mansour *****

Ismét egy Iberostar szálloda. Mondani se kell, hogy ez is a legjobbak közé tartozik, ahogy a fentebb bemutatottak!

Nagy külső medencével és közvetlen tengerparttal rendelkezik, finomhomokos parttal.

Gyerekek számára van játékszoba, darts, íjászat, asztalitenisz, billiárd. Két gyerekklub is van, kisebbeknek (4-7 évesek) és nagyobbaknak (8-12 évesek).

Lehetőség van vízisportokat is kipróbálni (felár ellenében). Ilyen pl. a parasol, banánozás, jet-ski.

Iberostar Royal El Mansour ajánlatok

One Resort El Mansour ****

Az egyik legjobb 4 csillagos szálloda Mahdia-ban. Érdekessége, hogy mór-andalúz stílusban épült közvetlenül a homokos tengerparton. A hotel főépületből és kisebb bungalókból áll.

A szálloda épülete nagyon kellemes környezetben, szépen gondozott, pálmafás parkban található.

A gyereket animátorok szórakoztatják, este vacsora után pedig showműsor van a felnőtteknek. A nagyobbak számára négy csúszda is található az egyik medencénél.

Kint egy nagy édesvízi és egy kisebb gyerekmedence, bent pedig egy medence áll a vendégek rendelkezésére.

One Resort El Mansour ajánlatok

Fakultatív programok – Tunézia legjobb szállodái

Djerba kivételével:

  • Kétnapos Szahara-túra: El Jem római kolosszeum; berber barlanglakás; Douz és tevegelés; Chott El Jerid sóstó; 3 órás szip-körút Chebikaba oázisba; Kairouan iszlám szent városa; szőnyegszövő műhely meglátogatása.
  • Tunisz – Karthago – Sidi Bou Said kirándulás
  • El Jem – Kairouan – Monastir kirándulás: El Jem római kolosszeum; Aglabida víztároló medencék; Borbély mecset; Nagymecset; monastiri Bourguiba család mauzóleuma.
  • Lézer show: történelmi fényjáték, berber skanzen és észak-afrikai folklór vacsora (idegenvezető nélküli program).
  • Friguia állatkert fél napos kirándulás: Sousse közeli állatpark meglátogatása fóka show-val (idegenvezető nélküli program).
  • Zulu est: dél-afrikai műsor arab vacsorával, korlátlan bor- és üdítőfogyasztással (idegenvezető nélküli program).
  • Tevegelés és/vagy Quad: quadozás homokfutókon vagy tevegelés a kaktusz és olajfaültetvények között (idegenvezető nélküli program).

Djerba esetén:

  • Matmata és Douz egy napos kirándulás: Csillagok háborúja forgatási helyszíne; földalatti berber lakás; Tamezret hegyi falu; Douz oázisa; tevegelés; Toujine hegyi berber falu; Ksar sivatagi erőd.
  • Djerba szigettúra: Guelalla Népművészeti Múzeum; fazekasműhely; La Ghriba zsinagóga; olivaolaj farm; Houmt Souk város és bazárai.
  • Kétnapos sivatagi kirándulás – Matmata-Douz-Tozeur: Chott el Jerid sóstó; Tozeur oázis; Chebika hegyi oázis; Csillagok háborúja forgatási helyszíne; Douz oázis és tevegelés; Tamezret hegyi falu; földalatti berber lakás.
  • Kalózhajó kirándulás: Flamingó szigeten strandolás; hajón animációs programok.
  • Djerba Explore krokodilfarm: krokodilfarm, djerbai tanya és Iszlám Művészeti Múzeum meglátogatása.


A fenti programok tájékoztató jellegűek!

Pontos információt kapni és programot megrendelni a helyszínen lévő utazásszervező képviselőjénél lehet! A részvételi díjat is a helyi képviselőnek kell fizetni!

Reméljük, hasznosnak találtátok a cikket és Tunézia legjobb szállodái közül Ti is kipróbáltok egyet a jövőben!

Ha érdekel Egyiptom és egyiptomi ajánlatok, kattints a képre: