loading...
Egyiptom nyaralás

Hurghada, Sharm El Sheikh, Marsa Alam – Egyiptom három nyaralóhelye

Tudsz olyan helyet mondani, ami 4 órás repülőútra fekszik hazánktól és mind passzív, mind aktív nyaralásra tökéletesen alkalmas? Ha nem, akkor eláruljuk: Egyiptomban a Vörös-tenger partvidéke ilyen! És ami a legjobb az egészben, mindezt megfizethető áron átélhetitek Ti is, hogy az egyiptom nyaralás a legjobban sikerüljön.

Sokakban úgy él Egyiptom, hogy ott csak henyélni lehet a tengerparton a sivatagi homokban és élvezni az all inclusive pazar ellátást. Azonban ez nem csak így van, hiszen a Vörös-tenger élővilága, a sivatagi programok és az egyiptomi történelmi emlékek igazán aktív nyaralássá változtatja az ottlétünket!

 

Egyiptom fő üdülőkörzetei

Alapvetően három részre oszthatjuk a partvidéket: északon Sharm El Sheikh, középen Hurghada és délen Marsa Alam. Ezek közül Hurghada körzete a legnagyobb, itt találjuk a legelőkelőbb szállodákat. Ez a rész a legnépszerűbb a magyarok körében, ezután jön Sharm El Sheikh.

Hurghada

Egyiptom és nyaralás kettőséről talán legtöbbeknek Hurghada jut eszébe. Nemhiába ez a város épült ki a legjobban, sokan ezt a részt választják úticélnak.

Egyes üdülőrészeit beleszámítva mintegy 30 km-es hosszan húzódik a parton. Tengerpartja finomhomokos, rengeteg szállodát találunk itt a közepes árkategóriától egészen a luxusszállodákig.

A vízimádóknak a várostól kb. 30 km-re délre fekvő Makadi-öböl ajánlott! Ezen a részen nincsenek lakott nagyvárosok, így csak a napozásra, fürdőzésre, a szállodák nyújtotta szolgáltatásokra lehet koncentrálni!

Sharm El Sheikh

A Sínai-félsziget déli csücskében található. A legtöbben ennek a vízivilágát mondják a legjobbnak, sőt a világ legszebb és leggazdagabb élővilágának is ezt a részt tartják.

Leghíresebb része a Na’ama Bay, amelynek öble körül rengeteg étterem, bár, üzlet, szálloda van, éjszaka pedig nyüzsgő várossá változik.

Marsa Alam

A legdélibb nyaralóhely és mivel később kezdődött a partszakasz kiépítése, ezért itt kevesebb turista van a fenti két helyhez képest. Éppen ezért kitűnő választás a nyugalmat keresőknek és a búvárkodást kedvelőknek.

Az idelátogatók többségét először a meseszép tengerpart, a kristálytiszta víz és az állandóan kellemes hőmérséklet varázsolja el.

Ilyen tengerparti szállodák vannak Egyiptomban

Ilyen tengerparti szállodák vannak Egyiptomban

Mitől jó egy Egyiptom nyaralás?

Elsősorban a megfizethető all inclusive szolgáltatások miatt, amit jobbnál jobb 4-5 csillagos szállodák nyújtanak. Mindegyik helyen rengeteg ajánlat közül tudunk választani, szó szerint sokszor a bőséges kínálat okoz fejtörést. Nagy szerencsénkre!

Nem kell törődnünk az étkezéssel, hiszen szinte minden ajánlat tartalmazza a reggelit, ebédet és vacsorát, sőt napközbeni apróságok is rendelkezésre állnak.

A szállodák nagy része saját, a külső emberek elől elzárt tengerparttal rendelkeznek, így a zsúfoltság nélküli és biztonságos pihenés biztosított!

Egyiptom történelmi emlékei is elérhetők

Természetesen a piramisok a legismertebbek, de egy kairói és luxori kirándulásról se szabad elfeledkezni! A fakultatív programokban lehetőség van megismerni ezeket a fantasztikus helyeket is, így lesz teljes egy egyiptomi nyaralás!

Az igazi csoda: a Vörös-tenger élővilága

Aki már járt ott, vélhetően megerősítheti, hogy a Vörös-tenger tulajdonképpen egy nagy akvárium. Sznorkelezés és/vagy búvárkodás nélkül nehogy hazajöjjünk! Több mint 1300 halfaj él itt, ez is jelzi, hogy mire készüljünk fel, ha alámerülünk a tengerbe!

Nemcsak a halak, hanem a korallzátony is a világ legszebbjei közé tartoznak! Ennek oka, hogy az egyiptomi zátonyok nagy része a legfiatalabb szegélyzátonyok közé tartoznak. Ezek a jelentik a vízi élővilág leggazdagabb helyeit!

A Vörös-tenger élővilága lenyűgöző

A Vörös-tenger élővilága lenyűgöző

Víz hőmérséklete nyáron

Nyáron a tenger eléri a 26-27 Celsius fokot, de extrémebb esetekben még ennél is többet. Ha valakinek ez már sok lenne, akkor irány a szálloda medencéje.

A levegő hőmérséklete a főszezonban

Leírni is félelmetes, hogy a napi középhőmérséklet meghaladja a 35 fokot, mondjuk szerintünk ezt is árnyékban mérték. Ellentétben a Balatonnal, itt egy vihar nem fogja tönkrevágni a nyaralásodat.

Egyiptom nyaralás télen is? Naná!

Nincs jobb, mint elmenekülni a hideg, fagypont alatti közegből és élvezni a napsütést és a tengert! Az év vége felé is simán megéri elmenni, mert még decemberben is 24 fokos a levegő és 22-23 fokos a víz. Ez azért az utolsó hónapban nagyon kellemes tud lenni!

Talán a január és február hónap az, ami egy kicsit hűvöskésebb, a tenger iylenkor 20-22 fok körüli. Márciustól azonban ismét megindul a melegedés, az már bőven az ajánlott hónap kategóriába tartozik!

Turista vízum Egyiptomba utazás esetén

Az Egyiptomba utazó magyar állampolgároknak belépési vízumra van szükségük, amelyet közvetlenül a repülőtéren vásárolhatnak meg. Kivétel Sharm el Sheikh, a Sínai-félszigeten ingyenesen válthatod ki a vízumod. Az érvényességre érdemes odafigyelni, mert minimum 6 hónapig még jónak kell lennie. 

A legjobb, hogy mindezek Számotokra is elérhető rajtunk keresztül!

Nézz körül az egyiptomi ajánlatok között: https://bit.ly/2T7P709 

Szeretnél több cikket olvasni? Nézz körül itt: Blog-oldalunk