loading...
Egyiptom nyaralás

Egyiptom nyaralás, utazás – Egyiptomi ajánlatok

Tudsz olyan helyet mondani, ami 4 órás repülőútra fekszik hazánktól és mind passzív, mind aktív nyaralásra tökéletesen alkalmas? Ha nem, akkor eláruljuk: Egyiptomban a Vörös-tenger partvidéke ilyen! És ami a legjobb az egészben, mindezt megfizethető áron átélhetitek Ti is, hogy egy Egyiptom nyaralás a legjobban sikerüljön.

Sokakban úgy él Egyiptom, hogy ott csak henyélni lehet a tengerparton a sivatagi homokban és élvezni az all inclusive pazar ellátást. Azonban ez nem csak így van, hiszen a Vörös-tenger élővilága, a sivatagi programok és az egyiptomi történelmi emlékek igazán aktív nyaralássá változtatja az ottlétünket!

Ha nem tudtok dönteni a 3 helyszín közül, adunk egy segítséget, melyik nyaralóhelyet válasszátok!

 

A legfontosabb kérdés: Biztonságos a három nyaralóhely?

Még mielőtt belevágnánk, elsőként a biztonsági helyzetről ejtünk pár szót. Fontos, hogy a három üdülőkörzet teljesen biztonságos, ezen nem kell aggódni.

A leghivatalosabb helyről származik az információ, íme a Konzuli Szolgálat írása: „Minden tengerparti üdülőhely biztonságosnak minősül, Hurghada, Sharm el-Sheikh, Marsa Alam városokat kiemelten védelmezik.” (forrás)

 

Egyiptom nyaralás, utazás

Alapvetően három részre oszthatjuk a partvidéket: északon Sharm El Sheikh, középen Hurghada és délen Marsa Alam. Ezek közül Hurghada körzete a legnagyobb, itt találjuk a legelőkelőbb szállodákat. Ez a rész a legnépszerűbb a magyarok körében, ezután jön Sharm El Sheikh.

 

Hurghada

Kétségkívül a legnépszerűbb Hurghada, mivel itt több 10 km-en keresztül rengeteg szálloda található az egyszerűbb 4 csillagostól a luxus 5 csillagosig. Aki itt nem talál megfelelőt, az sehol máshol sem fog!

Ebből eredően is sok gyerekbarát szálloda van, néhány nagy aquaparkkal is rendelkezik. Ráadásul a szállodák többségének tengerpartja lassan mélyülő, kisebbeknek is ideális. Gyerekesek számára Hurghada talán a legjobb választás!

A reptér és belváros közeli, közti szállodákban nagy élet van. Itt rengeteg szálloda sorakozik egymás után, több 4 és 5 csillagos is az általunk ajánlottak között van (ezek sok véleményen, magyar utasok beszámolóján alapszik)!

Hurghadából sok cég kínál fakultatív programot. Aki Luxort vagy Kairót fel szeretné fedezni, annak innen van a legközelebb!

Akit a Vörös-tengeri élővilág érdekel és fontos a sznorkelezés, búvárkodás, annak már szelektálni kell. A Makadi öböl és a Sahl Hasheesh öböl menti szállodák partjai korallosak, ahol gyönyörű élővilág fedezhető fel.

Fontos megjegyezni, hogy Hurghadánál erős az ár-apály jelenség, így több szállodánál is vannak időszakok, amikor a tenger nagyon visszahúzódik. Ebben az időszakban nem vagy csak sokat begyalogolva a vízbe lehet úszkálni, ez kellemetlenségeket okozhat a fürdőzésre vágyóknak. Ha nem találsz a szálloda leírásában erről információt, bátran kérdezz minket!

Hurghada gyerekbarát szállodái közül kiválogattuk a legjobbakat!

Hurghada legjobb aquaparkjait is kiveséztük!

Hurghadai ajánlatokat itt találsz!

 

Sharm El Sheikh

A vízi élővilág szerelmeseinek Sharm El Sheikh a legjobb választás! A legtöbb szálloda partja korallos, így gazdag élővilággal rendelkezik. Ha olvastok beszámolót, a legtöbben ezt a csodás vízivilágot emelik ki!

A nagyrészt korallos part miatt a legtöbb helyen gyorsan mélyülő tengerpart található, de persze van sekély vizű partrész is!

Hurghadával ellentétben itt kisebb területen koncentrálódnak a hotelek, nincsenek nagy távolságok.

Aki éjszakai életet, nyüzsgést akar, a Naama Bay és a Soho Square nevű rész környékén érdemes foglalni. Itt a szállodákon kívül is rengeteg kávézó, étterem, bár található, emiatt Sharm El Sheikh hotelen kívüli élete a legnagyobb a három hely közül.

Innen is sok fakultatív program elérhető. Népszerű a híres jordániai Petra városa, a Ras Mohamed parklátogatás és a delfinekkel úszás.

Sharm El Sheikh legjobb szállodáit itt mutatjuk be ajánlatokkal!

Sharm El Sheikh ajánlatok itt vannak!

 

Marsa Alam

A legújabb üdülőkörzet, így nincs még annyira beépítve, mint a másik két hely. Nincs nagy éjszakai élet sem, így ezek miatt Marsa Alam a nyugisabb pihenést keresőknek ajánlott!

Vízi élővilágát hasonlóan szépnek írják le, mint Sharm El Sheikh-ét és több olyan élőlény látható itt, ahol máshol alig (legismertebb ezek közül a dugong).

Van lassan és gyorsan mélyülő tengerparti részei, szállodája válogatja, milyet szeretnénk választani.

Marsa Alam ajánlatokért kattints ide!

 

Összefoglalva

Látható, hogy egy Egyiptom nyaralás könnyen kivitelezhető. Itt egy segítség a választáshoz:

  • Gyerekkel: elsősorban Hurghada, de Sharm El Sheikh is opció.
  • Vízi élővilág: elsősorban Sharm El Sheikh, de Hurghada Makadi öböl része és Marsa Alam is opció.
  • Fakultatív programok: Hurghada vagy Sharm El Sheikh.

 

Ha szeretnél jó ajánlatokat, lépj be az egyiptomi Facebook-csoportunkba!

 

Ilyen tengerparti szállodák vannak Egyiptomban

Ilyen tengerparti szállodák vannak Egyiptomban

 

Mitől jó egy Egyiptom nyaralás?

Elsősorban a megfizethető all inclusive szolgáltatások miatt, amit jobbnál jobb 4-5 csillagos szállodák nyújtanak. Mindegyik helyen rengeteg ajánlat közül tudunk választani, szó szerint sokszor a bőséges kínálat okoz fejtörést. Nagy szerencsénkre!

Nem kell törődnünk az étkezéssel, hiszen szinte minden ajánlat tartalmazza a reggelit, ebédet és vacsorát, sőt napközbeni apróságok is rendelkezésre állnak.

A szállodák nagy része saját, a külső emberek elől elzárt tengerparttal rendelkeznek, így a zsúfoltság nélküli és biztonságos pihenés biztosított!

Egyiptom történelmi emlékei is elérhetők

Természetesen a piramisok a legismertebbek, de egy kairói és luxori kirándulásról se szabad elfeledkezni! A fakultatív programokban lehetőség van megismerni ezeket a fantasztikus helyeket is, így lesz teljes egy egyiptomi nyaralás!

Az igazi csoda: a Vörös-tenger élővilága

Aki már járt ott, vélhetően megerősítheti, hogy a Vörös-tenger tulajdonképpen egy nagy akvárium. Sznorkelezés és/vagy búvárkodás nélkül nehogy hazajöjjünk! Több mint 1300 halfaj él itt, ez is jelzi, hogy mire készüljünk fel, ha alámerülünk a tengerbe!

Nemcsak a halak, hanem a korallzátony is a világ legszebbjei közé tartoznak! Ennek oka, hogy az egyiptomi zátonyok nagy része a legfiatalabb szegélyzátonyok közé tartoznak. Ezek a jelentik a vízi élővilág leggazdagabb helyeit!

Egyiptom nyaralás szerves része a vízi élővilág

Egyiptom nyaralás szerves része a vízi élővilág

Víz hőmérséklete nyáron

Nyáron a tenger eléri a 26-27 Celsius fokot, de extrémebb esetekben még ennél is többet. Ha valakinek ez már sok lenne, akkor irány a szálloda medencéje.

A levegő hőmérséklete a főszezonban

Leírni is félelmetes, hogy a napi középhőmérséklet meghaladja a 35 fokot, mondjuk szerintünk ezt is árnyékban mérték. Ellentétben a Balatonnal, itt egy vihar nem fogja tönkrevágni a nyaralásodat.

Egyiptom nyaralás télen is? Naná!

Nincs jobb, mint elmenekülni a hideg, fagypont alatti közegből és élvezni a napsütést és a tengert! Az év vége felé is simán megéri elmenni, mert még decemberben is 24 fokos a levegő és 22-23 fokos a víz. Ez azért az utolsó hónapban nagyon kellemes tud lenni!

Talán a január és február hónap az, ami egy kicsit hűvöskésebb, a tenger iylenkor 20-22 fok körüli. Márciustól azonban ismét megindul a melegedés, az már bőven az ajánlott hónap kategóriába tartozik!

Turista vízum Egyiptomba utazás esetén

Az Egyiptomba utazó magyar állampolgároknak belépési vízumra van szükségük, amelyet közvetlenül a repülőtéren vásárolhatnak meg.

Kivétel Sharm el Sheikh, a Sínai-félszigeten ingyenesen válthatod ki a vízumod. Az érvényességre érdemes odafigyelni, mert minimum 6 hónapig még jónak kell lennie. 

 

A legjobb, hogy mindezek Számotokra is elérhető rajtunk keresztül!

 

Egyiptomi cikkeink

A fáraó átka betegségtől nem kell tartani, ha betartod a cikkben lévő tanácsokat!

Szükségünk van vízumra is! Az egyiptomi vízum cikkben olvashatsz erről!

 

Szeretnél több cikket olvasni? Nézz körül itt: Blog-oldalunk