loading...
Egyiptom vízum tudnivalók

Egyiptom vízum – Magyar állampolgárok vízummal léphetnek be Egyiptomba (kivéve a Sínai-félszigeten, erről később), így egy nyaralás alkalmával számolni kell ezzel is. Mindent megtudhattok a vízumigénylésről ebben a cikkből!

 

Előre leszögezzük, hogy nagyon egyszerű az igénylés és a beszerzés, semmilyen extra dolog nem szükséges hozzá!

Több lehetőségünk is van beszerezni az egyiptomi vízumot:

  • A legkényelmesebb, ha az utazási irodánál igényeljük meg. Ezt voucher-ben kapjuk meg a repülőút előtt. Ennek hátránya, hogy drágább, mintha mi magunk intéznénk!
  • Igényelhetjük interneten online az utazás előtt legalább 7 nappal. A hivatalos oldalon csinálnunk kell egy fiókot, ki kell tölteni az igénylőlapot, majd bankkártyával való fizetés után megkapjuk emailben az e-Visa-t. Ezt kell kinyomtatni. A rendszer sokszor instabil, így előfordulhatnak kihagyások. Éppen ezért nem biztos, hogy érdemes ezt választani.
  • Legegyszerűbb módja a reptéren való igénylés!

 

Egyiptom vízum igénylése a reptéren

Legtöbbször már a repülőgépen kapunk egy nyomtatványt (angolul is le van fordítva). Ezt kell kitölteni az alábbi módon:

Egyiptom vízum kitöltése

Egyiptom vízum kitöltése

Melyik sor mit jelent?

1: a repülőgép járatszáma

2: honnan érkezünk (ország neve)

3: vezetéknév

4: keresztnév

5: születési idő és hely

6: állampolgárság

7: útlevél száma

8: a szálloda neve

9: az érkezés célja

A repülőről leszállás után történik a vízum megvásárlása. BANK feliratot keressünk, az üvegablaknál 25 $-ért vehetjük meg. Lehetőleg pontos összeget adjunk, mert sokszor helyi pénznemben adnak vissza.

Egyes utazási irodák is rendelkeznek külön vízumablakkal és a képviselők próbálják odairányítani az utasokat. Ne hagyjuk magunkat, mert ugyanazt a vízumot drágábban árulják!

Ezután az útlevél ellenőrzését végző tisztnek oda kell adni az útlevelet, a vízumot és a fentebb bemutatott, kitöltött nyomtatványt. A vízumot beragasztja az útlevélbe, amit lepecsétel.

 

Ha szeretnél jó ajánlatokat, lépj be az egyiptomi Facebook-csoportunkba!

 

Sínai-félszigetre vízum (Sharm El Sheikh-i utazás esetén)

Ha Sharm El Sheikh-re utaztok, „only sinai” vízum igényelhető, amivel 15 napig ingyenes a Sínai-félszigeten a tartózkodás!

A fent bemutatott nyomtatványt ugyanúgy ki kell tölteni, de jobb felső üres részbe be kell írni, hogy ONLY SINAI. Ezzel megyünk oda a beléptető tiszthez, aki lepecsételi az útlevelünket.

Arra viszont figyelni kell, hogy ha elhagyjuk a Sínai-félsziget területét, már kell vízum! Ezt a kirándulások alkalmával ellenőrizni kell! Érdeklődjünk róla, ha egy fakultatív programot kiválasztunk!

 

AJÁNLATOK EGYIPTOMBA

Szeretnél nyaralni Egyiptomba? Nézz körül az Atlaszt Travel oldalán és kérj ingyenes ajánlatot!

Megnézem az ajánlatokat!

 

Egyiptomi cikkeink

Nem ismered még Egyiptomot vagy nem tudsz dönteni a 3 népszerű nyaralóhely közül? Ebben a cikkben segítünk!

A fáraó átka betegségtől nem kell tartani, ha betartod a cikkben lévő tanácsokat!