loading...
wizzair és ryanair poggyász

Azonnali változtatás a WizzAirnél. Már lassan nem tudjuk követni

Miután a Ryanair tegnap közleményben jelezte, hogy november 1-től hogyan változik majd a poggyász szabályzata, közlemény nélkül, azonnali hatállyal hozzányúlt saját szabályzatához a Wizz Air. 

Eddig ugyanis utóbbi légitársaságnál választható volt, hogy a kisméretű táskát (40 × 30 × 18 cm) felviszi-e az utas a gép fedélzetére, de ez mostantól úgy módosult, hogy ha nem vásárol WIZZ Priority szolgáltatást, akkor kötelezően fel kell adnia az utasfelvételnél ingyenesen.

A Wizz Air oldalán jelenleg nincs külön hír arról, hogy változott volna a cég poggyász szabályzata, de az mégis lényeges ponton módosult. Most az alábbi szöveg olvasható a poggyász aloldalon: 

  • Az utasok egy, legfeljebb 55 × 40 × 23 cm méretű ingyenes kézipoggyásszal utazhatnak.”
  • WIZZ Priority szolgáltatás a következőket tartalmazza, ezt választja az utas:
    – elsőbbségi beszállás,
    – garancia arra, hogy az ingyenes kézipoggyász felvihető a fedélzetre (méret max. 55x40x23 cm),
    – plusz felvihető további egy darab, maximum 40x30x18 cm méretű kézitáskais.
  • “Ha nem vásárol WIZZ Priority szolgáltatást, és a kézipoggyásza nagyobb a megengedett méretnél (40 × 30 × 18 cm), akkor az utasfelvételi pultnál ingyenesen fel kell adnia azt, és majd az érkezési repülőtéren veheti át a poggyászfelvételnél. Ha a kézipoggyász kisebb, mint 40 × 30 × 18 cm, akkor magával viheti az utastérbe, és az ülés alatt kell elhelyeznie azt.”

Wizzair feladott poggyász mérete

A feladott poggyász szabályozásában annyi változás történt, hogy az eddig választható két kategória (max. 23 kg és max. 32 kg) megmarad, de az alacsonyabb súlyhatár 20 kg-ra változott. Vagyis a feladott poggyászunk maximum 20 kg lehet vagy pedig választhatjuk magasabb díjért továbbra is a maximum 32 kg-os kategóriát.

Eddigi poggyász infók:

Ryanair poggyász változtatás

Wizz és Ryanair kisokos

TravelHunter Közösség – Csatlakozz hozzánk 

Facebook oldalunk

Facebook csoportunk

Instagram

Youtube

Oszd meg a cikket ⬇⬇⬇