loading...

Elhunyt egy magyar turista a Kanári-szigeteken, segítsünk!

Az algás sziklán csúszott meg és a vízbe zuhant a harmincéves fiatalember. Próbált küzdeni, de egy nagy erejű hullám elragadta.

Élete legszebb nyaralásának ígérkezett, de szörnyű tragédiába torkollott egy harmincéves magyar férfi kanári-szigeteki üdülése. Oszkó Attila a barátjával és annak párjával utazott augusztus 13-án a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetekre, az utastársainak azonban tegnap haza már nélküle kellett repülniük.

Megcsúszott a sziklán

– Hétfőn hívott a gyermekem telefonjáról a barátja. Ekkor már tudtam, hogy valami nagy baj történhetett. Azt mondta, hogy rossz hírt kell közölnie: Attila nem megy többet haza. Ezt a két mondatot sosem fo­gom elfelejteni, nem akartam hinni a fülemnek – emlékezett vissza a Borsnak a szerencsétlenül járt fiatalember édesanyja, Zsuzsanna.

A 49 éves nőt arról tájékoztatták, hogy a fia éppen mutatni akart valamit a barátjának, amikor a lába megcsúszott az algás sziklákon, és belecsapódott a vízbe. Édesanyja szerint valószínűleg beütötte a fejét. Attila ezután tíz percig küzdött, próbált kiúszni az óceánból, de nem járt sikerrel, mert egy hatalmas erejű hullám magával ragadta. Ezután a barátja sem látta felbukkanni őt. Miután Attilát partra húzták, sokáig próbálták újraéleszteni – sajnos mindhiába.

Drága a hazahozatal

A Borsod-Abaúj-Zemplén me­gyéből származó család egyik fele egy ideje már Németországba költözött. Zsuzsanna hat, Attila pedig három éve élt kint. Idehaza pénzügyőrként dolgozott, Németországban pedig la­boratóriumi körülmények között készített műszereket. Egyedül élt, imádta a munkáját, amivel ráadásul jól is keresett. Az utazást májusban foglalta le egy irodában. Édesanyja tegnap kiderítette, hogy a fiának sajnos nem volt utasbiztosítása.

– Úgy hallottam, nem ez volt az első halálos baleset az elmúlt időszakban az érintett partszakaszon. Ugyan a fiamon már nem tudok segíteni, de a cikkel szeretnék elővigyázatosságra inteni mindenkit, így talán megmenthetünk néhány életet – magyarázta Zsuzsanna.

A holttest hazaszállításának költsége a több millió forintot is elérheti, Attila családja most erre próbálja összegyűjteni a pénzt. Aki anyagilag hozzájárulna a költségekhez, az alábbi számlaszámon megteheti: Oszkó Dániel, Erste Bank, 11600006 00000000 77254221