loading...
Ferihegy karám

Így néz ki az új utasmóló Ferihegyen

Szerdán megnyílt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az új, fapados légitársaságok utasait kiszolgáló új épület, amely leváltja az eddig használt hírhedt karámot.

Erről Vitézy Dávid számolt be a Facebookon:

Péntekig a Wizzair, a Ryanair, az easyJet és más fapados társaságok összes, a schengeni övezeten belülre induló és onnan érkező járata átköltözik ide és végleg bezár majd a karám. Az új épület első szárnya nyílt most meg, de a karám hétvégétől induló bontása után az építkezés annak helyén folytatódik majd, a Budapest Airport teljes egészében nyárra vállalta, hogy elkészül az épülettel.

Onnantól az új fedett, hűtött-fűtött, liftekkel és mozgólépcsővel ellátott új folyosó is megnyílik majd, amely összeköti a fapados kapukat a terminál főépületével, az eddigi, gurulós bőrönddel utazók, idősek, babakocsis utasok számára különösen bosszantó lépcsőzés és a szabadban gyaloglás helyett – tette hozzá Vitézy.

Ferihegy karám

Ferihegy karám

Az új, 1-es elnevezésű móló földszintes, nagy belmagasságú, hűtött-fűtött, és a 2A terminállal szemben, a 2-es futópálya felőli forgalmi előtéren található, ott, ahol a jelenlegi bádogcsarnok.

Móló ferihegy

A megközelítés sem változik, a 45-ös kaputól lépcsőzve, majd fedett és zárt folyosón lehet az új épületrészbe jutni, amely a 2B mólóhoz képest a nagyobb üvegfelületek miatt világosabb és tágabb érzetet kelt.

A most átadott első ütemben mintegy 5500 négyzetméternyi terület készült el, ahol hat beszállókapu van, rövidesen kezdődik a második fázis, amelyben további két gyalogos és hat buszos beszállításra alkalmas kaput is felépítenek.

A központi csarnokban pihenő- és várótér lesz, étel- és italvásárlási lehetőség, három nagy kapacitású mosdóblokk, valamint egy dohányzóterasz is szolgálja majd az utasok kényelmét.

És így fog kinézni nyárra

via: airportal