loading...
Ferihegy

Friss! Lezárták a Ferihegyet

Lezárták a Liszt Ferenc repülőteret – írja Facebook-posztjában a Budflyer szakportál.

A repülős szakportál információi szerint a FedEx egyik gépéből a leszállás során hidraulikafolyadék került az egyetlen használatban lévő 1-es futópályára. A repülőtér emiatt nem tud gépeket indítani, illetve fogadni. Jelenleg a leszállásra készülő gépek a levegőben várakoznak – írja.

A repülőtéren 2-es futópályát korábban lezárták felújítás miatt két hónapra. Az eddiginél korszerűbb és megbízhatóbb műszeres leszállító berendezést kap a 2-es futópálya. A több mint egymilliárd forintos fejlesztés miatt várhatóan június közepéig tart az egypályás üzem, vagyis a nagy nyári csúcsforgalom idején már ismét két futópályával üzemelhet a budapesti légikikötő – közölte korábban repteret üzemeltető a Budapest Airport.

Írja a Portfolio

Robbantásos merényletek Srí Lankán! Biztonságos oda utazni? – Travelhunter

Húsvétvasárnap reggel, helyi idő szerint nyolc óra körül robbantássorozat rázta meg Srí Lankát. Hat támadást a fővárosban, Colombóban követtek el: négy luxusszállodában, a Szent Antal katolikus templomban és egy eddig meg nem nevezett épületben. A két vidéki robbantást a fővárostól 30 kilométerrel északra lévő Negombo város katolikus Szent Sebestyén-templomában, illetve a 250 kilométerrel keletre lévő Batticsaola város evangéliumi keresztény templomában hajtották végre.