loading...

Wizzair és Ryanair áremelés- Megemelte a Wizz Air és a Ryanair az elsőbbségi beszállás és a csomagfeladás árát, mostantól az utazási szezontól is függ, hogy mennyit kell fizetni egy-egy feladott poggyászért. Írja az Airportal.hu

Wizzair és Ryanair áremelés

Az árváltoztatást mindkét esetben a lengyel Fly4free szúrta ki. Ennek alapján kerestük meg a légitársaságokat, hogy reagáljanak az értesülésre.

A Wizz Air az AIRportal.hu megkeresésére megerősítette, hogy megváltoztak a díjtételek. Tájékoztatásuk szerint január 11-i hatállyal változtak meg a szabályok, az új rendelkezés szerint a díjakat minden esetben a kereslet alakítja. Ez azt jelenti, hogy a nyári menetrendi időszakban többe fog kerülni egy-egy poggyász, mint télen. De még járatonként is eltérő lehet a díjszabás.

E szerint a legkisebb, 10 kilogrammos poggyász díja szezonon kívül 9 és 24 euró, főszezonban 10 és 27 euró között változik. A 20 kilogrammos határt meg nem haladó csomagok esetében szezonon kívül 15 és 44. Főszezonban 20 és 50 euró közötti díjat kell fizetni. A legnagyobb 32 kilogrammos csomag elszállításáért szezonon kívül 23 és 63, főszezonban 31 és 72 euró közötti árat kér a légitársaság.

wizzair

wizzair

Elsőbbségi beszállás

Az elsőbbségi beszállítás díja 5 és 17 euró között változik.

A Ryanair esetében szintén sávos árazás figyelhető meg. Bár lapunk kereste a légitársaságot, válasz egyelőre nem érkezett, így a Fly4free információit tesszük közzé. Értesüléseik szerint a Ryanair a 10 kilogrammot meg nem haladó csomag esetében. 10 és 12 euró/font közötti összeget kér az utasoktól, a 20 kilogrammos feladott poggyász viteldíja pedig foglaláskor 25 euró/fontra, foglalás után 40 euró/fontra módosult.

Az elsőbbségi beszállásért 6 és 10 euró/font közötti árat kell fizetni.

Te mit szólsz az árváltozáshoz? Írd meg Facebookon kommentben 

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

Böngésznél a legjobb ajánlatok között? AJÁNLATOK

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube