loading...

Idős úr próbált meg bejutni a pilótafülkébe a Budapest–Reykjavík-járaton

WizzAir idős úr- Egy hatvan év körüli, valószínűleg izlandi férfi kezdett el nagyon furcsán viselkedni a Wizz Air Budapestről Reykjavíkba tartó járatán. A férfi megpróbált bejutni a pilótafülkébe, a gépnek végül meg kellett szakítania útját, visszafordult, majd Norvégiában szállt le, írja a norvég Aftenbladet.no.

A rendőrség határozottan cáfolta, hogy gépeltérítési kísérlet történt. Ezzel szemben egy zavart, részeg férfi viselkedett annyira furcsán, hogy a gépnek le kellett szállnia Norvégiában. A cikk szerint a férfi gyógyszerre ivott. A Stavangeri repülőtérről a rendőrök elvitték, a gépen senki sem sérült meg.

AZ IDŐS FÉRFI A RENDŐRÖKNEK AZT MONDTA, GYÓGYSZERT VETT BE, EZUTÁN NEM EMLÉKSZIK SEMMIRE.

Kerestük a Wizz Airt a további részleteket illetően. A légitársaság illetékesei azt mondták, tudnak az esetről, de részletesebb közleményt későbbre ígértek.

A gépen 222 utas plusz a 7 fős személyzet utazott. A repülő az Északi-tenger fölött fordult meg, hogy végül a délnyugat-norvégiai Stavanger repülőterén szálljon le. A repülőtér forgalmában minimális késéseket okozott a váratlan incidens, a repülőt a rendőrség és a tűzoltóság egységei is várták a biztonság kedvéért.

Nem sokkal azután, hogy a férfit őrizetbe vették, a gép folytatta útját.

Frissítés: Időközben válaszolt a Wizz Air:

„2019. augusztus 15-én a Wizz Air Budapestről Keflavíkba tartó, W6 2427 számú járatán az egyik utas rendbontóan és erőszakosan viselkedett. A személyzet a kiképzésének megfelelően kezelte a helyzetet. A kapitány úgy döntött, hogy a norvégiai Stavanger repülőterén megszakítja az utat, és értesíti a helyi rendőrséget. Miután a repülőgép eseménytelenül landolt, az utast a hatóságok őrizetbe vették. Az utas leszállítása után nem sokkal a járat folytatta az útját, és másfél órás késéssel megérkezett Keflavíkba. A biztonság továbbra is a legfontosabb számunkra, ezért légitársaságunk zéró toleranciával kezeli az utasaink és munkatársaink ellen irányuló szóbeli és tettleges erőszakot” –  írják.

Forrás: Index.hu