loading...

10 látnivaló Indiában- A világ egyik legsokoldalúbb, sokszínűbb országa India, ami szerencsénkre egyre inkább megnyitja kapuit a turisták előtt. Biztos vagyok benne, hogy sokan szeretnének eljutni ide, ami nem is csoda a különböző helyszínek képeit nézegetve.

Hogy képet alkossunk az országról, elhoztunk 10 híres helyszínt, amit érdemes látni, ha ellátogattok Indiába!

10 látnivaló Indiában- Taj Mahal

Ha India, akkor szinte mindenkinek ez a fantasztikus épület jut eszébe. Habár nem Újdelhiben, hanem tőle 200 km-re lévő Agrában található, mégis ez az ország leglátogatottabb helye.

Az igazi szerelem jelképének tartják ezt a mauzóleumot, amit Jahan sah épített felesége emlékére. Bár az uralkodónak volt még két másik felesége, az épülettel a szerelmét fejezte ki a sah a nő iránt.

Az épület egy nagy, falakkal határolt kertben található, belül szintén látványos. Az új világ hét csodájának egyike ez az épületegyüttes.

Amber Fort

Jaipur város mellett egy hegyen fekszik a Borostyán-erőd, amely India legszebb palotája és az indiai maharadzsa és családja lakhelye volt. A város Újdelhitől kb 200 km-re található.

Meg lehet nézni az egykori uralkodó és háremének szobáit, az épületegyüttesen belüli kerteket, tereket. Gyaloglás helyett elefántháton is megközelíthető a palota.

Golden Temple (Aranytemplom)

Az északnyugati részen, Pakisztán határában fekvő Amritsar városban található a szikh vallás központi temploma. Minden vallásos embernek a célja, hogy eljusson ide, ahol a szent könyvet őrzik.

Érdemes esti fényben is megnézni a templomot, ekkor látható a Palki Sahib ceremónia is. Ez tulajdonképpen az ereklyetartó elhelyezése a belső oltárra, ami igen látványos a turisták számára.

A templomba lépve le kell vetni a cipőt és fejkendővel be kell takarni a fejet.

Delhi

10 látnivaló Indiában- Az ország második legnagyobb városa természetesen kihagyhatatlan. Hasonlóan több ázsiai nagyvároshoz, itt is remekül keveredik a régi és a modernebb stílus. A világ egyik legrégebb óta folyamatosan lakott városa.

Fel kell készülni, hogy a közlekedés európai szemmel rendkívül kaotikus! Fokozott óvatosságra van szükség, a városon belüli halálos balesetekben Delhi az első. Viszont ez a forgatag kívülről nekünk amúgy fantasztikus élmény nyújt!

Leghíresebb látnivalója India legnagyobb mecsete, a Jama Masjid. Az óvárosi részen található, ahol sétálgatva rengeteg kisbolt, műhely található.

Jama Masjid (cityvillagenews.com)

Udaipur

Delhi és Mumbai között félúton fekszik „India Velencéje”. Ez egy tavakkal tarkított város, ahol csatornák, hidak, paloták teszik romantikussá a vidéket.

Leglátványosabb épülete a Pichola tavon található Lake Palace, ami régebben egy nyári palota volt. Ma egy 5 csillagos szálloda üzemel az épületben.

Mumbai

India legnépesebb városa az ország igazi központja szinte minden értelemben. Talán Delhinél is változatosabb hely, rengeteg vallás, kultúra keveredik ebben a metropoliszban.

Rengeteg látnivaló van, közülük Mumbai jelképe, a Gateway of India „kapu” és a Haji Ali Dargah mecset emelendő ki.

Gateway of India (wikipedia)

Ellora barlangok

Kb 100 barlangból áll, de csak egy része látogatható. A világ egyik legnagyobb sziklába vájt templomegyüttese, amit a hindu, a jainizmus és a buddhizmus isteneinek építettek.

Goa

A délnyugati tengerparti rész a pihenni vágyó turisták paradicsoma. Mindemellett itt is találhatóak szép templomok, de a fő „látvány” maga a tengerpart, a hangulat. Ez India legeurópaibb része, mivel 1961-ig portugál irányítás alatt állt. Ez érződik a helyi kultúrán még.

A kb 90 km-es tengerparti szakasz északi részén a helyiek vannak túlsúlyban, a külföldi turistáknak inkább a déli rész nyújt jobb szolgáltatást.

Goa az itt kialakult zenei-, életstílusról is ismert lehet. Az 1960-as években alakult ki a természettel harmóniában élés eszméje, aminek egyik központja itt volt.

Meenakshi Amman templom

10 látnivaló Indiában- A délen található Madurai városban van ez a 6. századi hindu templom. A téglalap alapú területen több torony is van, a legmagasabb 52 méteres. A templomegyüttest Parvati hindu istennő földi megtestesítőjének, Meenakshi istennőnek szentelték.

A tornyok több emeletből állnak, amelyen több ezer színes kőfigurákat láthatunk. Emiatt a színpompa miatt is ilyen fantasztikus ez a templom.

Mysore Palace

Mysore városban áll ez a hét épületből álló palota. Évszázadokig a Wodeyar-dinasztia lakta a palotát, ahol több stílus (hindu, muszlim, gót) keveredik. Impozáns látványt nyújtanak a bordó színű kupolák és az elefántcsont-torony.

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

Böngésznél a legjobb ajánlatok között? AJÁNLATOK

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube