loading...
Stonehenge

Anglia a világ egyik leglátogatottabb országa, amely vonzza a turistákat a végtelen szórakozási lehetőségek és látnivalók miatt. Európa egyik legbefolyásosabb országa, lenyűgöző történelme, izgalmas városai vannak és gazdag kulturális hagyományokkal rendelkezik. Történelmi helyek találhatók szinte mindenhol, a régi várak a festői táj és főiskolák a középkorba nyúlnak vissza nem beszélve a királyi palotákról, várakról. 

Aki még nem volt Angliába mindenképpen látogasson el ide, mert garantáltan egy felejthetetlen élményben lesz része. Most kivételesen nem csak Londonról lesz szó, hanem egyéb csodálatos helyekről. Következzen Angli látnivalók legjobbjai!

 

1. Warwick kastély

Nagy Alfréd lánya építette 914 körül. 1068-ban Hódító Vilmos építette át. A 17. századig tényleges katonai erődítmény volt.

1978-ban Madame Tussaud’s csoportja vásárolta meg a kastélyt és a  termekben viaszmúzeumot rendezett be és a mai napig látogatható. 2001-ben a Warwick kastélyt Nagy Britannia Top 10 történelmi épülete és műemléke közé sorolta a Brit Turista Egyesület. Anglia egyik legnépszerűbb látnivalója.

Warwick kastély

Warwick kastély

2. Éden Projekt

A világ legnagyobb üvegháza, amely Angliában található. Minden fedett részben a világ összes tájáról származó növények pompáznak mindenféle színben, formában és nagyságban. Esőgyűjtő rendszerrel és szél energiát felhasználva működik ez a hatalmas buborékszerű komplexum, mely az ide látogató turistákat arra tanítja, hogy mennyire fontos a növényfajták és a természet megőrzése.

Éden projekt

Éden projekt

3. Madame Tussaud’s Viaszmúzeum

A világ leghíresebb viaszmúzeuma a londoni Madame Tussaud. Számos történelmi alakok, modellek, filmsztárok, musical színészek, hírhedt gyilkosok, sport csillagok sorakoznak fel viasz formában a múzeumban, melyet Marie Tussaud alapított. Egészen elképesztő, hogy mennyire élethűre sikeredtek.

Ismerd meg Londont még jobban: London bemutatása

Madame

Madame

4. Történelmi Yorkshire

Yorkshire hatalmas és gyönyörű vidék. Anglia legnagyobb megyéje, területén három nemzeti parkkal, két világörökségi helyszínnel, mocsárvidékkel, háborítatlan, dombos tájakkal. Yorkshire méltán büszke történelmi és ipari múltjára, melyet az apátságokon, kastélyokon és múzeumokon keresztül ismerhetünk meg közelebbről.

Tudtad, hogy 2019-ben itt rendezik meg az országúti kerékpár világbajnokságot?

Yorkshire

Yorkshire

5. Stonehenge – Anglia látnivalók egyik legismertebbje

Nagy-Britanni leghíresebb műemléke és legnépszerűbb turista látványossága, mely csak 10 mérföldre, Északra található Salisbury-től. Sajnos, annyira népszerű, hogy előre meg kell venni a jegyet, hogy biztosan láthassuk.

Valójában Stonehenge-et senki sem ismeri igazán, hiszen rengeteg rejtély és kevésbé ismert érdekesség van a kövekkel kapcsolatban. Stonehenge-et Krisztus előtt 3000 és 2000 között megszakításokkal folyamatosan építették, azaz ezer év alatt nyerte el végleges formáját. A legrégebbi részei tehát megközelítőleg 5000 évesek!

Stonehenge

Stonehenge

6. Gyík-félsziget (Lizard Peninsula)

Anglia látnivalók- Maga a félsziget a vaskor és római kor során alakult. Rendkívül veszélyes hely a hajók számára, ugyan is rengeteg zátony van erre fele. A táj igazán festői és a közeli kis falvakban nagyon finom tengeri ételeket lehet elfogyasztani.

7. Tower of London

A Tower az évszázadok során a legkülönbözőbb célokra szolgált: volt királyi palota és várkastély, kincstár és börtön, állatkert és csillagvizsgáló. 

Jelenleg a Tower a világ egyik legnagyobb turista attrakciója, a Világörökség része, melyet évente több, mint kétmillió ember látogat meg. Itt őrzik a brit koronaékszereket, valamint egy gazdag fegyvergyűjteményt.

Tower of London8. British Múzeum

A londoni British Museum (1753-ban alapították) egyike a világ legnagyobb, az emberi történelemmel és kultúrával foglalkozó múzeumainak. Gyűjteményei – melyek több mint 13 millió tárgyból állnak – a kezdetektől a jelenkorig mutatják be az emberi kultúra történetét.

Aki látta a Múmia című filmet vagy az Éjszaka a múzeumban, annak biztosan ismerős lehet. Jómagam is jártam ott és egészen elképesztő, hogy mennyire sokszínű és érdekes tárgy, csontváz, lelet, szobor… található ott.

British múzeum

British múzeum

9. Cambridge Egyetem

A világ egyik legjobb és egyben legnehezebb egyeteme, ahol számos híres ember végzett, de nem szabad elmenni amellett, hogy rendkívül sok magyar diák is tanul ott. 89 Nobel-díjas ember kötődik Cambridge-hez. Itt tanult többek között Newton, Darwin,  Stephen W. Hawking. A Cambridge-i Egyetem kétségkívül leghíresebb magyar vonatkozása Szent-Györgyi Albert, aki 1927-ben doktorált az egyetemen, a Fitzwilliam College tagjaként.

Cambridge-egyetem10. Jurassic Coast ( Durdle Door)

A Durdle Door egy természetes mészkő boltív. Az UNESCO által a világörökség részét képező Jurassic Coast egy állomása, mely kiemelkedő, egyetemes értékekben bővelkedik. A Durdle Door víz és szél által alakított, erre utal a durdle angolszász szó is, melyet a 12. század előtt használtak, a mai jelentése „pierce” azaz furat, vájat. Évente közel 200,000 turista tekinti meg eme csodás geológiai képződményt.

Jurassic-coastTöbbet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube