loading...
Marrakesh étterem

Marrakesh étterem- Marrakesh egy óriási, színes, illatos, őrült kaland, ahol szinte kötelező eltévedni, és fejest ugrani a helyi gasztro kalandokba. Annyi fűszer, annyi illat, és annyi szín van jelen egyszerre, hogy nem csoda, hogy Marokkót Észak-Afrika kulináris sztárjának nevezik. Az utcai árusoktól az elegáns éttermekig, nagyon sok helyen kipróbálhatunk olyan klasszikusokat, mint a tajine, kuszkusz, vagy a shakshuka, és van néhány étterem, ami még a fantasztikus ételeken felül is kínál valami pluszt.

Marrakesh étterem- Cafe Clock

Mindössze 20 perc sétára a Jema el-Fna tértől, a Kesbah városnegyed szívében van egy multikulti étterem, ahol lazán megfér egymás mellett a zene, a művészet, a remek ételek, valamint a régi és modern kultúra.

A csütörtök estéket a Hikayatnak, vagyis a tradicionális marokkói történetmesélésnek szentelik. Egy pici, bölcs öreg úr mesél régi, tanulságos mondákat arabul, majd önkéntes fiatalok angolra fordítják. Szuper program egy menta tea mellett, miután elfogyasztottad a vacsorádat a tetőteraszon. Vegetáriánus, Vegán, és gluténmentes ételeket is kínálnak, de az igazi specialitásuk a teve burger.

Cím: 224 Derb Chtouka, Kasbah, Medina
Nyitvatartás: minden nap, 9:00 – 22:00

Henna Cafe

Ha mindig is szeretted volna kipróbálni a henna festést, Marrakeshnél ideálisabb hely nem igen van erre. A Henna Cafeban csakis képzett, több éves tapasztalattal rendelkező henna művészek dolgoznak, és kizárólag helyi, természetes vörös hennát használnak.

Készülhetsz saját ötlettel, vagy választhatsz a katalógusból, nincs olyan, amit ne tudnának rád rajzolni, és még tanácsokkal is ellátnak, hogyan őrizheted meg minél tovább az új ékszered legszebb színét. Ezen kívül workshopokat szerveznek, helyi művészeket támogatnak, és van egy szuper önkéntes programjuk is.

A menün különböző harapnivalók, szendvicsek, kuszkusz, és friss, szezonális gyümölcsökből készült turmixok kaptak helyet. Kérj egy frissen facsart narancslevet, és hagyd, hogy alkossanak valami egyedit a kezedre, szívből.

Cím: 93. Arset Aouzal, Medina, Marrakech
Nyitvatartás: minden nap, 11:00 – 20:00

Marrakesh étterem- Amal Center

Nyugodtan hátradőlhetsz, és élvezheted a jobbnál jobb ételeket, mert minden egyes dirhammal, amit az ebédért fizetsz, Amal nonprofit szervezetét segíted. A szervezet célja, hogy hátrányos helyzetű nőket támogasson és edukáljon a vendéglátás területén, a gazdasági és társadalmi stabilitás elérése érdekében.

A menü naponta változik, de mindig van legalább háromféle előétel, főétel,és desszert is, köztük vegetáriánus opciókkal. Belevaló marokkói csajok főznek, szeretettel, békével és örömmel, így az ízekben nem fogsz csalódni. Fantasztikus érzés tudni azt is, hogy jó helyre megy a pénzed.

Cím: A Rue Ibn Sina és a Rue Allal ben Ahmed sarkán, Guéliz
Nyitvatartás: minden nap, 12:00 – 16:00, vacsorához előre kell foglalni

Nomad

Ha a modern marokkói konyhát szeretnéd kipróbálni és fiatal tehetséges séfek munkáját megismerni, akkor a Nomad a te helyed!

Ez a szőnyegüzletből lett szuper, hippi étterem egyike azoknak a helyeknek a Medina városrészben, ahol alkoholt is szolgálnak fel. A sok menta tea és bazári őrület után jól fog esni egy pohár bor, és ha a napi menüből választasz, az ebéded árával helyi jótékonysági szervezeteket támogatsz.

A “Nomadic Chefs Program” keretében elhivatott, fiatal séfeknek adnak lehetőséget, hogy helyi termelőkön keresztül megismerjék a marokkói konyhát, valamint tudássukkal és kreativitásukkal fejlesszék a már erős marrakeshi gasztro kultúrát.

Cím: 1 Derb Arjaan, just off Rahba Kedima, Medina
Nyitvatartás: minden nap, 11:00 – 23:00

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog

TravelHunter Közösség – Csatlakozz

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy értesülj az ajánlatokról! 

Facebook oldalunk

Instagram

Youtube